Ljudje

Slava Klavora

Pred njenim pogledom je povesil puško

Vasja Jager
25. 7. 2023, 08.00

Zgodba, vredna romana, ki pa je ni v zgodovinskih učbenikih ...

oliver-dragojević

Legenda, stkana iz glasbe: Prijatelji o Oliverju Dragojeviću

Sonja Javornik
25. 7. 2023, 06.00

Poznate tisti rek, da so največje zvezde najpreprostejše? Verjetno je imel tisti, ki je to prvi izjavil, v mislih Oliverja Dragojevića.

jizah2

Jizah DaFunk: Povej, kar misliš

Urška Krišelj Grubar
23. 7. 2023, 07.00

Njegova barva je zelena, a je zelo moder. Vozi se s kolesom. Od najstniških let ga spremljajo dolgi lasje. Nekoč, ko je bil še Marko, se je sošolcu zdel zaradi dolgih las in prvega puhka na bradi kot Jezus.

pes, čohanje

Urška Petek - poklicna čohalka živali

Jure Aleksič
21. 7. 2023, 09.00

Vsi pravimo, da imamo radi živali. In najbrž jih tudi imamo. A nekateri ljudje jih imajo res radi. Neki davni nemški filozof se je pridušal, da v dobro zares verjame samo tistih nekaj ljudi, ki dobro v resnici tudi počnejo. In Urška Petek je nedvomno ena od njih.

Gregor Ravnik

Gregor Ravnik: Nisem "samo zobozdravnik", ki poje

Marija Šelek
21. 7. 2023, 07.00

Tako ljudje kot strokovna žirija so odločili, da je bil letos na Melodijah morja in sonca (MMS) najboljši Primorec Gregor Ravnik. Torek, kot je naslov njegove pesmi, ni zanj noben travmatičen dan, verjetno bolj dan veselja, saj je človek, ki poskuša živeti vsak trenutek. Bilo bi krivično zapisati samo, da je zdravnik, ki poje, saj velja tudi, da je pevec, ki zna poskrbeti za vaše zobe. Za oba poklica je izšolan, zanju je garal in oba ga osrečujeta. Že od malega mu je bilo jasno, tako so ga vzgojili, da se je za uspeh treba potruditi in vztrajati.

žan-serčič

Žan Serčič v odprtem razmerju s kariero

Sonja Javornik
20. 7. 2023, 04.30

Priljubljeni glasbenik Žan Serčič, ki nas to poletje navdušuje s skladbo Pijan od ljubezni, se je pred dvema letoma preselil v Ljubljano, tik pod Ljubljanski grad. Ko smo mu predlagali, da bi malo predstavili njegov dan in življenje, nas je povabil, naj gremo z njim na Grad, kjer teče in potelovadi, potem pa smo sprehod nadaljevali po starem mestnem jedru in vmes poklepetali ...

gladiatorji

Marjeta Pogačar in Tatjana Mezgec: Moj sin gladiator

Katja Božič
19. 7. 2023, 09.00

Bilo je grozno. Od tedaj ne gledam.

lucija harum (5)

Na obisku pri Luciji Harum

Sonja Javornik
14. 7. 2023, 09.00

Seriji V imenu ljudstva in Gospod profesor, neverjetno zabavni skeči z vplivnico v oddaji V petek zvečer, predstave celjskega teatra in nenazadnje duet Luma – kjerkoli se pojavi Lucija Harum, vedno navduši.

kevin-spacey

Kevin Spacey: Drugi obraz zlatega fanta

Jelka Sežun
12. 7. 2023, 10.00

Prišel je, kot bi šel po svojega tretjega oskarja – prešerno se je smehljal in mahal množici, kamere so mu zvesto sledile, ko se je prebijal k vratom sodišča. Bilo je seveda nekaj manjših razlik: ni bilo rdeče preproge, imel je obleko, ne smokinga, in pripeljal ga je taksi, ne limuzina. Predvsem pa seveda tale: na londonsko sodišče Kevin Spacey ni prišel po nagrado – tam mu sodijo zaradi več spolnih napadov. Z oskarjem se najverjetneje ne bosta nikoli več družila.

jovanka-broz

Ženska brez pištole

Jelka Sežun
12. 7. 2023, 09.00

V osnovni šoli so me nekoč poslali na srečanje s Titom in Jovanko. Ne vem, zakaj so ravno mene izbrali, a pred odhodom so me skrbno poučili, kaj moram povedati Titu, če bi ga zagrabila neustavljiva želja, da več izve o našem šolskem časopisu, potem so nas pa z avtobusom dostavili na Brdo pri Kranju. Na moje veliko olajšanje Tito ni pokazal prav nobene radovednosti glede šolskih časopisov – okrog njega je v sobi vrvelo od otrok, in tisto je bila velika soba, pravzaprav sobana; če se prav spomnim, je celo neki nagačen medved postopal tam okoli. Sem se takole miroljubno držala ob strani, stran od vseh, ampak potem so hoteli na vsak način narediti skupinsko fotografijo. Meni ni bilo do fotografiranja, ampak kaj sem hotela. In sem se strateško postavila za Jovankin široki hrbet, tako da na tisti fotografiji ni bilo niti sledu o meni, čeprav sem bila tam. Pokukajte za Jovanko, pa me boste našli.

The Rolling Stones

Kdo je prava baraba v The Rolling Stones?

SONJA JAVORNIK
6. 7. 2023, 11.00

Keith Richards je v javnosti doslej veljal za nekakšnega negativca v zasedbi, bolj spolirani Mick Jagger pa je celo prejel viteški naziv. Resnica pa je prej obratna, saj je Mick na svojih osvajalskih pohodih nekaj žensk dobesedno uničil.

miki-manojlović

Legendarni igralec Miki Manojlović: Še vedno me živcira, da smo ljudje neumni

Sonja Javornik
6. 7. 2023, 09.00

»Pazite, zna biti neprijeten,« so povedali, kar sem itak že vedela. Ker Miki ne mara neumnosti. No, med najinim pogovorom je postajal čedalje boljše volje – morda tudi zato, ker sva se dotaknila tem, o katerih ni že neštetokrat razpredal v javnosti.

brin-rekar

Bodoča kuharska zvezda: Najmlajši slovenski picopek Brin Rekar

Andreja Comino
5. 7. 2023, 08.00

Na prvi pogled je videti otročje lahko: v roke vzame kepo testa in jo začne nad glavo razigrano vihteti ter raztegovati z vrtoglavo hitrostjo in spretnostjo, da ti zastane dih.

misa1 foto Manthos Tsakiridis-POT

Miša Novak Marlis in hčerka Mara zvezdi grškega resničnostnega šova

Katja Božič
4. 7. 2023, 05.00

Miši Novak Marlis, ki jo je ljubezen pred več kot dvajsetimi leti popeljala v Grčijo, se je življenje po selitvi z romantičnega otoka Zakintos v Solun pred tremi leti precej spremenilo. Ne samo, da sta s hčerko postali zvezdi resničnostnega šova Greece's Next Top Model, nedavno sta tudi obe podpisali pogodbo z najboljšimi grškimi modnimi agencijami, pred kratkim pa se jima je kot model pridružil še Mišin mož Georg. »Čez leto bomo manekeni, jeseni pa kmetovalci,« se smeji Miša, saj z možem na svojih parcelah pridelujeta tudi kostanj. Njena zgodba je polna presenečenj.

Anja Fir

Anja Fir osebno: Hitro sem užaljena

Katja Božič
30. 6. 2023, 09.00

Uživa v drobnih stvareh – na morju s knjigo v roki, ob dobri hrani s prijatelji. Uvrstitev v finale MasterChefa je njen največji dosežek v življenju doslej. Dinamični in zgovorni Belokranjki se je zmaga na priljubljenem šovu izmuznila za las, a prepričani smo, da bomo o njej še veliko slišali.

ana-roš 1

Življenjska kuhinja Ane Roš: Mineštra ljubezni, smeha in solz

Andreja Comino
27. 6. 2023, 06.00

Medtem ko prebirate tele vrstice, je s svojo ekipo v Španiji proslavila uvrstitev med 50 najboljših restavracij sveta (32. mesto), še prej pa so bili na drugem koncu sveta. Na eksotično Tasmanijo so jo povabili na najuglednejši avstralski umetniški in kulinarični festival Dark Mofo.

boris-kobal 2

Boris Kobal: Plagiat ni ubil nikogar razen mene

Sonja Javornik
27. 6. 2023, 05.00

Boris je s škandalom končal neki življenjski začarani krog in se na sceno vrača boljši.

zala-pungeršič, masterchef

Zala Pungeršič in njeno skrivno orožje okusov

Katja Božič
20. 6. 2023, 05.54

Ko je skupaj zmešala svoje neusahljivo pozitivno energijo, zagnanost, iznajdljivost in ustvarjalnost ter temu dodala ščepec skrivnega orožja – kombiniranja okusov, je štirindvajsetletna študentka Zala Pungeršič sestavila svoj recept za zmago v priljubljenem kulinaričnem šovu MasterChef in dokazala, da ji je bistvo kulinarike jasno. Bolj kot denarja se veseli novega znanja in izkušenj, s katerimi bo uresničila svoje sanje s podjetjem za katering in organizacijo kulinaričnih dogodkov. Ljudi, pravi, si želi ob njihovih najlepših življenjskih dogodkih razveseljevati z okusi, ki si jih bodo zapomnili.

nevijo-kmetec

Nevijo Kmetec, moški z močno voljo

Urška Krišelj Grubar
15. 6. 2023, 10.00

Nevijo se je rodil leta 1978. Od šestega leta ga spremlja diagnoza mišična distrofija. Bolezen ni ozdravljiva. Zdaj jih ima 44. Živi sam, za kar si je od nekdaj prizadeval.

modne nagrade Marjeta Grošelj

Slovenska diva Marjeta Grošelj očarala modno srenjo

Sonja Javornik
15. 6. 2023, 09.00

Ob bazenu je bilo že veliko udeležencev glamuroznega dogodka, vsi po vrsti očitno urejeni kot del modne industrije, ampak ob prihodu naše kraljice torbic so skoraj vsi stegovali vrat.

Tina Gorenjak

Tina Gorenjak: Poroka se je začela poditi po moji glavi šele v zrelih letih

Andreja Comino
15. 6. 2023, 08.00

Če ste mislili, da ste v dobrih treh desetletjih na gledaliških in drugih odrih o njej izvedeli vse, ste se pošteno zmotili!

Soroptimistka Ivanka Mulec Ploj

Soroptimistke, ženski humanitarni klub

Neva Železnik
15. 6. 2023, 07.00

Ivanka Mulec Ploj, od leta 2007 upokojena profesorica glasbe in čelistka iz Maribora, je v življenju počela marsikaj, vedno pa je bila povezana z glasbo in dobrimi deli.

urška-klakočar-zupančič

Urška Klakočar Zupančič: Travmatična izkušnja me je prebudila

Katja Božič
14. 6. 2023, 04.30

Travmatična izkušnja pred leti ji je pokazala, kaj je v življenju resnično vredno in kje je treba začrtati meje, da ohrani svoj duševni mir, ki ga vsak dan znova neguje. Seveda nas je zanimalo, kako.

mag

Mag. Marta Kos prvič o odstopu od kandidature: Gremo naprej!

Jelka Sežun
13. 6. 2023, 07.00

Tole je ena od stvari, ki so mi všeč pri njej: kadar se spotakne – ali kadar jo spotaknejo – se pobere in gre naprej.

metulj, bipolarna motnja

Jaka Tomc iskreno o divjem življenju z bipolarno motnjo

Sonja Javornik
7. 6. 2023, 09.00

"Ko te privežejo, te razčlovečijo ... a nimam zamer," pravi pisatelj Jaka Tomc, ki je pred kratkim izdal še drugi roman, v katerem opisuje svoje življenje z bipolarno motnjo.