semena, denar

Privatizacija narave: Kje lahko kupite slovenska semena?

Opazili smo zapis ogorčene vrtičkarice, ki je želela v trgovini kmetijske zadruge v Bovcu kupiti nekaj vrečic semen. Bila je zgrožena, ker je na polici našla semena zgolj enega italijanskega podjetja. Mar niso vsaj trgovine naših kmetijskih zadrug po Sloveniji utrdbe »domačega«? S semeni bomo imeli še velike težave, z avtohtonimi semeni, ki zagotavljajo setev rastlin, primernih za uspevanje v našem okolju, pa sploh. Mačehovski in pišmeuhovski odnos pristojnih institucij, češ saj smo ja enotni trg EU, pa tudi ne vliva upanja. Je samo civilnim pobudam in aktivistom že deset let jasno, da se dogaja plenjenje narave? Semena bi morala močno skrbeti tudi tiste, ki nimamo lastnega vrta.

laznivci na zmenku1

Prigode, da te kap: Lažnivci na zmenku

Morda se zdijo izmišljotine pikantna začimba pri spoznavanju potencialnega partnerja, a serviranje neresnic pušča zgolj grenak priokus in razočaranje. Laž ima kratke noge, zato na njej res ni modro graditi odnosov. Odpravili smo se na lov za prigodami, ki razkrivajo, kako bogato domišljijo imajo nekateri lažnivci. Kaj so nam zaupali tisti, ki so se znašli v vrtincu laži? Malce za smeh, malce pa v poduk delimo z vami štiri kratke zgodbe o lažnivcih, ki so šele v živo odložili masko.

koledar marec dan izklapljanja

Koledar neuradnih praznikov za mesec marec

Enaintrideset marčnih dni, enaintrideset razlogov za žur. No, v resnici še več, ker se kakšen dan lahko slavi tudi več stvari. Začnite kovati načrte, kaj boste počeli na dan zobne proteze.

Brez dlake

Prikaži več
Umik soglasij za nadurno delo zdravnikov