jana Berčič

Janina preobrazba: Počnem, kar me veseli

»Nikoli me ni vznemirjalo, kako sem videti. Najbolje sem se (in se še) počutim v razvlečeni trenirki, strganih kavbojkah in udobnih čevljih. Moj izgovor/opravičilo je (je bilo), da kdor hoče videti, mora gledati s srcem, kakor je modro dejal Mali princ, in da tega ne potrebujem. Vendar sem v obdobju, ko bi rada izrazila tudi to svojo žensko plat. Z biodanzo sem pridobila veliko nežnosti in sočutnosti do sebe. To svojo ženstvenost si želim pokazati tudi navzven, pa nekako ne znam, si ne upam, me je strah. Želim si stopiti iz svoje cone udobja, razvlečenih cunj in štrenastih las. In ker stopam v svoje novo življenje, si želim na eni od velikih prelomnic v svojem življenju tudi nov videz,« je iskreno povedala 53-letna Ljubljančanka Jana Berčič.

mladen-dakić, gibalni-holistični-terapevt

Mladen Dakić: Življenja ne moreš prehiteti

Vedela sem samo, da mu je ime Mladen in da bomo delali vaje za hrbtenico, ki da pomagajo tudi pri epizodah s tesnobo. Mladen Dakić pozna orodja, kako si pomagati, da se tega pretesnega samooklepa znebiš, ga zmehčaš. Bil je profesionalni športnik – košarkar in tudi atlet.

mnozicni turizem Zavetišče za slone 2

Ne jahajte slonov

Nič novega ni, da množični turizem otežuje življenje prebivalcev v priljubljenih evropskih mestih. V Barceloni protestirajo, v Benetkah zaračunavajo vstopnino, v Ljubljani pa je tudi zaradi Airbnbja, kratkoročnih turističnih najemov, težko najti stanovanje po normalni ceni. Še slabše je v eksotičnih krajih, kamor radi potujemo, da bi videli in doživeli kaj novega, a si v bistvu tam gradimo zahod. Veliko držav je odvisnih od turizma, ki pa njihovim prebivalcem ne omogoča dostojnega življenja. Zato pa jim uničuje okolje.

Brez dlake

Prikaži več
Red mora bit
Majda Juvan

Ni mi vseeno: Ko država izgubi zaupanje

Volitve so nekaj najlepšega. Čas pred njimi je en sam velik obet. Nihče v javnem sektorju ne bo imel manj od minimalne plače, v zdravstveni sistem se bo vrnil red, zgradili bomo še eno medicinsko fakulteto, država bo začela graditi najemna stanovanja, v airbnbjevskih poslih (po Hanu imajo menda nekateri Slovenci tudi po 50 stanovanj) bomo naredili red … Skratka v deželo Kranjsko se vrača prihodnost. Samo še verjeti jim je treba.

Dragica Kraljič

Navaden dan nenavadne mame: Fronte (takšne in drugačne)

Ko sem te dni prebrala na spletu, da nas čakajo vremensko težki dnevi, sem se v trenutku sesedla na kavč, se zasmilila sama sebi, zasmilil se mi je Janek, pa še mnogi ljudje, ki smo bolj občutljivi za vremenske fronte, dež nas naredi melanholične, moti nas pokrov oblakov nad glavami …

gospodinja

Nevrotična gospodinja: Poslovna morala ameriških kurb

Tole pa presega vse meje, je rohnela babica, ki sicer čisto nič ne mara slovenskega zeta Donalda Trumpa, ampak tole zadnje sojenje se ji pa zdi obešenjaško. Pa čeprav bi mu morala privoščiti ta butasti proces, ker je vendar prevaral kleno Slovenko, ki je za povrh lepa in preveč potrpežljiva. On se pa ukvarja s kurbami.

Katarina Keček

Onkološka bolnica št. 6196: Sedem minut

Zdravniki pravijo, da je prvih pet let po diagnozi raka najbolj tvegano obdobje, da se bolezen znova pojavi. Potem odstotek tveganosti upada, če paziš nase in na svoje zdravje. Ne vem točno, kako se teh pet let računa. Od dneva operacije, odstranitve tumorja ali od dneva, ko si dejansko zaključil s kemoterapijo, torej s sistemskim zdravljenjem?