Katarina Keček

Onkološka bolnica št. 6196: Na poti h gospe D.

Hidrokolonska terapija ali kolonik po domače je čiščenje črevesja s filtrirano vodo, ki jo izučen terapevt s pomočjo posebne naprave spušča v črevesje skozi zadnjično odprtino. Tisti, ki so ga preizkusili, pravijo, da gre za neboleč poseg, ki ga terapevt kombinira z masiranjem trebuha in dihalnimi vajami.

ženska sivi lasje

Prostovoljno pred poroto: Žena hoče biti siva

Naš bralec je obupan. Žena je sklenila, da si ne bo več barvala las. 'In zdaj si predstavljajte, kako je to videti, ko sivi narastek rase in rase, naprej so pa sprani oranžni lasje. To ni za nikamor,' je obupan Mitja, zlasti, ker ga čaka službena zabava, na katero so vabljeni zakonci. In kaj naj sedaj? Naj jo pusti doma? Dilema. Pomagajte!

ob robu

Slovenska stranišča: čista so, ampak premalo jih je

Pred kakšnimi štiridesetimi leti je uredništvo Jane začelo akcijo Očistimo slovenska stranišča, pobudnica je bila rojakinja, ki je živela v Skandinaviji in se je ukvarjala s turizmom. Sram jo je bilo, ko je, vajena severnjaškega čistunstva, pošiljala skupine turistov v našo prelepo deželo; ta jih je fascinirala, dokler se niso odpravili tja, kamor gre še cesar peš.

uvodnik1

Janin uvodnik: Sami ste si krivi (ker ste nesposobni)

Zavisti skorajda ne poznam, zato ob vsakoletni razglasitvi najbogatejših Slovencev v meni ne vzbrsti fovšija, temveč predvsem zanimanje, radovednost – kaj so naši bogataši počeli, da so finančno uspeli. Saj veste, da ste lahko uspešni tudi brez prenapolnjene denarnice, kajne?