Majda Juvan

Ni mi vseeno: Pregovori

Veliko blata se je nabralo. Ne le na kravah. Priznam, da me je, ne glede na epilog, tisto blato še najmanj pretreslo. Pa čeprav se je za dan ali dva zdelo, da gre za ključen problem v državi.

Dragica Kraljič

Navaden dan nenavadne mame: Dan za spomin in opomin

Včeraj sva imela res dolg dan. Verjetno je zato danes zjutraj Janek ves našpičen pritaval na zajtrk, pospravil cunje, mi odredil likanje, potem se je prisilil na kratek sprehod. Pa ni bilo nič prav! Do klopce v frnjaži se je trikrat zjokal, protestno smrkal, ali je grdo gledal, pa niti ne vem, ker je imel obraz vseskozi obrnjen k tlom.

posilstva

Še eno skupinsko posilstvo brez kazni: Kaj moram ob tem naučiti svoji hčerki?

Zdi se, da so leta 2020 pri nas postala popularna skupinska posilstva mladih (celo mladoletnih) deklet. Eno skupinsko posilstvo se je zgodilo v Domžalah, zdaj pa smo izvedeli za podobno zavržno dejanje istega leta, a na drugem koncu države. Modus operandi je tak: več fantov se spravi nad eno ali dve dekleti in seveda, ker smo v dobi družbenih omrežij, posiljevalci svoje grozovitosti snemajo. Epilog na sodišču je enak: nič. Ni obsodbe. V nobenem od teh dveh primerov fantje niso bili spoznani za krive.

Katarina Keček

Onkološka bolnica št. 6196: Na poti h gospe D.

Hidrokolonska terapija ali kolonik po domače je čiščenje črevesja s filtrirano vodo, ki jo izučen terapevt s pomočjo posebne naprave spušča v črevesje skozi zadnjično odprtino. Tisti, ki so ga preizkusili, pravijo, da gre za neboleč poseg, ki ga terapevt kombinira z masiranjem trebuha in dihalnimi vajami.