Zgodbe

Škandalozni ljubezenski trikotniki

Jelka Sežun, jelka.sezun@jana.si
26. 4. 2024, 06.00
Deli članek:

A je res že tako dolgo? Skoraj trideset let je že od znamenitega intervjuja princese Diane za BBC, v katerem je rekla, »v tem zakonu smo bili trije, zato je bilo malo gneče«, in prvič javno povedala, kar so takrat že vsi vedeli, da jo namreč mož Charles vara s Camillo Parker Bowles. To je bilo novembra 1995 in ob intervjuju je svet ostro zajel sapo. Kar se v teh treh desetletjih ni prav nič spremenilo, je to, da so ljubezenski trikotniki zelo boleči, in če je vsaj en vogal trikotnika znana oseba, so tudi gradivo za prvovrsten škandal.

Profimedia
Camilla, nekoč najbolj osovražena ženska v Britaniji, je danes britanska kraljica.

V zakonu princa Charlesa, takrat še britanskega prestolonaslednika, in valižanske princese Diane je bila pogosto gneča, kajti na tretjem vogalu se je izmenjalo mnogo imen. Tudi Diana namreč ni bila zvesta možu – koliko ljubimcev je v resnici imela v času svojega petnajstletnega zakona, ne bomo nikoli zagotovo vedeli, ampak tule je nekaj imen, ki so jim tabloidi pripisovali romanco z otožno prevarano princeso: policist Barry Mannakee, eden njenih telesnih stražarjev, ki se je leta 1987 ubil z motorjem; rdečelasi konjeniški oficir James Hewitt, ki naj bi bil celo oče prav tako rdečelasega princa Harryja – v omenjenem intervjuju je Diana njuno romanco priznala; prijatelj iz otroštva James Gilbey, njuno prijateljstvo je razkrilo ilegalno telefonsko prisluškovanje; trgovec z umetninami Oliver Hoare, ki naj bi jo, tako je nekomu povedala, prvič telesno vzburil; poročeni zvezdniški igralec ragbija Will Carling; pakistanski srčni kirurg Hasnat Khan (o njuni dveletni zvezi govori film Diana iz leta 2013; Diano je igrala Naomi Watts), ki ga je Diana označila za ljubezen svojega življenja. Britanci so Diano oboževali in so ji vedno oprostili skoke čez plot, vedno so jo videli kot nedolžno žrtev kraljeve družine. Ob princu Charlesu pa se je pojavljalo le eno ime, njegova mladostna ljubezen Camilla, pa mu tega kraljičini podaniki nikoli niso oprostili, Camilli pa še manj. Dolga leta je bila najbolj osovražena ženska v Britaniji. Ampak saj poznate tisto, kdor se zadnji smeje … Danes je Camilla britanska kraljica ob kralju Karlu. Še vedno sta skupaj, videti sta srečna in ljubeča.

Je on tega vreden? 

Igralki Debbie Reynolds (plavolaska iz Pojmo v dežju) in Elizabeth Taylor sta bili dobri prijateljici, in ko je Elizabeth v letalski nesreči izgubila moža Mika Todda, je Debbie poslala svojega moža Eddieja Fisherja, naj jo gre tolažit. Tolaženje je bilo tako učinkovito, da sta se Elizabeth in Eddie zaljubila, on je zapustil Debbie in njuna dva otroka, to pa je bilo več, kot prenese povprečno prijateljstvo. A sledil je hecen zasuk, leta pozneje sta ženski prijateljstvo obnovili. »Je on tega vreden?« je komentirala Debbie. »Prijateljstvo je bilo morda vredno več.«

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 17, 23. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!