Zgodbe

Janina preobrazba: Za izpolnjene želje je treba verjeti in trdo delati

Andreja Comino
4. 5. 2024, 06.09
Deli članek:

»Vedno sem verjela, da se želje lahko izpolnijo, če dovolj močno verjamemo vanje. Prebirala sem in gledala, kako so se ženske prepustile strokovnjakom na raznih preobrazbah in kako lahko že z majhnimi spremembami dosežemo velik učinek, saj v človeku zbudijo pozitivne občutke, zaradi katerih izžareva drugačno energijo, je bolj pozitiven in vesel, ko se odlično počuti v svoji koži. Tako sem zasledila možnost prijave na Janino preobrazbo in se brez razmišljanja prijavila. Zelo sem bila vesela povabila, saj sem ga po precej turbulentnih zadnjih dveh letih tudi potrebovala,« je povedala 48-letna Mariborčanka Vesna Konec. A ker se želje ne izpolnijo kar same od sebe, temveč je treba zanje zavihati rokave, nam je poslala prijazno pismo.

Mateja J. Potočnik
Vesna Konec prej

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: LITERAM TERAPEVTKA Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

 Vesno je že kot otroka močno zaznamovala očetova smrt. »Od petega leta sem odraščala z mamo in sestro. Končala sem srednjo ekonomsko šolo in si želela študirati pravo, vendar sem šla zaradi spleta okoliščin po maturi delat pripravništvo in se med knjige nisem več vrnila, kar sem pozneje v življenju kar malo obžalovala. Ampak ko so prišli otroci, za to nisem imela časa, saj sem ga posvečala predvsem njim. Otroci so zdaj stari 22, 17 in 11 let. Dobrega četrt stoletja sem delala v zavarovalnici, z veseljem sem hodila v službo. Ko sem jo lani izgubila, se mi je zdelo, da se mi podira svet. Zelo sem bila hvaležna za novo službo tajnice v zobozdravstveni ordinaciji v zdravstvenem domu, kjer sem tudi nadvse zadovoljna,« je povedala Vesna, ki si je vse življenje želela delati v zdravstvu.  Prej je bila dolga leta zasedena s prevažanjem otrok na treninge in tekme (eden je igral nogomet, drugi odbojko), ko pa so toliko zrasli, da so lahko šli sami, se ji je sprostilo nekaj časa in ga je lahko namenila sebi. Tako si je izpolnila dolgoletno željo, da bi znala masirati. Želela je opraviti tečaj športne masaže pa ji je na pot najprej prišla klasična, nato refleksoterapija, zdaj pa je končala še izobraževanje za limfno drenažo. »Tako me je prevzela, da si želim še naprej delati v tej smeri,« je priznala. V prostem času si rada ogleda kakšen film, še posebej ljube so ji srhljivke, ne brani pa se niti dobre grozljivke. Zelo uživa tudi na klepetu s prijatelji ob dobri kavi ali kozarčku terana.

»Še posebej pa obožujem vroče poletne mesece; ne maram mrzlega zimskega časa. Rada spoznavam nove stvari, posebno dobro pa se počutim med pozitivnimi in odprtimi ljudmi,« je povedala Vesna, ki bi si v prihodnje želela malo več časa posvetiti tudi gibanju. Zaveda se, da se bo morala za to malo bolje organizirati, da ji čas ne bo polzel med prsti.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 18, 29. april, 2024.

Mateja J. Potočnik
Vesna Konec potem

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!