Zanimivosti

Tisti dnevi v mesecu

Voditeljica spravila Denisa Avdića v neugoden položaj: "Tečna si!"

R.T.
13. 6. 2024, 13.30

Dekleta iz podcasta Tisti dnevi v mesecu so z novo epizodo, kjer se pogovarjajo o tem, ali sta moški in ženska lahko samo prijatelja, navdušila in zmedla Denisa Avdića.

hanus, garaža, garažna-vrata

Poletni nasveti za uporabo garaže

Oglasno sporočilo
12. 6. 2024, 14.59

Poletni meseci prinašajo številne možnosti za uporabo garaže kot funkcionalnega in prijetnega prostora. Izkoristimo jo lahko kot delavnico ali, če je dovolj prostorna, celo za telovadbo. Vendar pa poletna vročina lahko hitro spremeni ta dragocen prostor v neprijetno vročo past. Z nekaj preprostimi koraki lahko vašo garažo spremenite v hladno, urejeno in uporabno okolje.

špizza, naj-picerija, naj-picerija-slovenije-2024

Škufca na Prevaljah: z jekleno voljo spet diši po legendarnih picah!

Zoran Triglav
12. 6. 2024, 11.16

Natanko deset mesecev po katastrofalnih poplavah je ponovno odprla vrata legendarna koroška picerija Škufca. Povsem prenovljena in osvežena, a z ohranjeno tradicionalno ponudbo!

kidričevo, plazma športne igre mladih

V Kidričevem potekal mednarodni nogometni turnir v sklopu Plazma Športnih iger mladih

nn
11. 6. 2024, 17.49

Kidričevski športni park je minuli vikend gostil mednarodni nogometni turnir Coca Cola Cup, ki je potekal v sklopu Plazma Športnih iger mladih in NK Aluminijem Geoplin Aluminij Cup. Na turnirju se je pomerilo kar 130 ekip iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije.

bicikelj, mcdonald, ljubljabna, zelena-patrulja

Ob otvoritvi novega postajališča BicikeLJ napovedali pilotni projekt »zelene patrulje« v središču mesta

Oglasno sporočilo
11. 6. 2024, 13.13

Ljubljana, 6. junij 2024 – Na Šmartinski cesti je zaživelo novo postajališče BicikeLJ, ki se nahaja na prometno živahni lokaciji v križišču z Ameriško ulico, tik pred restavracijo McDonald's. Izgradnjo nove, že 85. postaje v sistemu samopostrežne izposoje koles, je omogočila družba Alpe-Panon, nosilec franšize McDonald's v Sloveniji. Kot prispevek k čistejšemu okolju v podjetju stopajo še korak dlje, saj so v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana uvedli pilotni projekt »zelene patrulje«, ki skrbi za čistočo središča mesta, tako da vsak dan pobira nepravilno odvrženo embalažo izdelkov iz McDonald'sa.

barcaffe, kava, prerokovanje, vedeževanje

Razkrijte svojo prihodnost s skodelico kave

Oglasno sporočilo
11. 6. 2024, 08.53

Ste se kdaj vprašali, kaj vas čaka v prihodnosti? Želite pokukati v svojo usodo, medtem ko uživate v okusni skodelici kave? Če ste odgovorili pritrdilno, potem morate preizkusiti vedeževanje z Barcaffè kavo, ki ga ustvarja umetna inteligenca.

kredarica, puščavski pesek

Oražno obarvan sneg na Kredarici

R.T.
10. 6. 2024, 20.32

Puščavski pesek je obarval tudi sneg na Kredarici.

ptiček, črvi

Žuželke v prehrani živali: bodo sojo res nadomestile ličinke?

M. V.
10. 6. 2024, 19.45

Pomemben vir beljakovin v prehrani živali predstavlja soja, ki je v večini uvožena iz največje proizvajalke Brazilije. Največja južnoameriška država je površine, namenjene gojenju soje, v zadnjih 20 letih povečala za 20-krat. Alternativa oziroma nadomestek beljakovin za vse prej kot okolju prijazno pridelani poljščini bi lahko bili žužki oziroma ličinke.

plazma-športne-igre-mladih, škofja-loka

Mesto športa pozdravlja Telemachov dan športa v sklopu Plazma Športnih iger mladih

nn
10. 6. 2024, 16.57

Minuli četrtek je v Škofji Loki potekal petnajsti Telemachov dan športa. Dogodka so se udeležili otroci iz osnovnih šol iz regije, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi.

neznani kit

Kit v bližini hrvaškega otoka Mljet

U.C./STA
10. 6. 2024, 14.16

V Jadranskem morju, natančneje med hrvaškim otokom Mljet in polotokom Pelješac, je danes več očividcev videlo plavati kita. Za enkrat se še ne ve, za katero vrsto kita gre, vendar gre za kar velikega predstavnika svoje vrste. Nazadnje so kite na Hrvaškem lahko občudovali avgusta lani.

najem-vozila, renault, megane, renault-megane

Dolgoročni najem vozil; prihodnost avtomobilizma ali le nova oblika financiranja?

Oglasno sporočilo
10. 6. 2024, 14.03

Če smo še nedolgo nazaj kupovali DVD-je za ogled filma doma, na to danes v času »streaming« platform, kot so Netflix in Voyo, niti ne pomislimo več, saj imamo na voljo hitrejše, ugodnejše in uporabniku prijaznejše alternative. Tehnologija in naše nakupovalne navade se hitro spreminjajo, s tem pa tudi trendi v avtomobilski industriji, kjer je zadnje čase v porastu nova oblika financiranja.

rep24-2024_naslovka

Stečajni upraviteljici javne RTV: kdo sploh še gleda nacionalko in kdo tam vleče glavne niti

Oglasno sporočilo
10. 6. 2024, 12.10

Gledanost nacionalne televizije še nikoli doslej ni bila tako nizka, celo pod prejšnjim vodstvom ne, poleg tega se javni zavod od marca letos sooča z nelikvidnostjo. Njegovo finančno izgubo vlada pokriva s sredstvi za manjšini, bolj sistemsko pa naj bi financiranje zavoda uredila z novim zakonom.

Foto1 (00000002)

Spremljajte nogometno vročico EURO 2024 na televizorjih Hisense

Oglasno sporočilo
10. 6. 2024, 10.12

Le nekaj dni nas še loči od uradnega začetka nogometnega prvenstva. Ste pripravljeni?

PREHRANA, RAKETA

Jejte tako kot astronavti in vitka linija je zagotovljena

T.D.
10. 6. 2024, 06.15

Hrana astronavtov v vesolju je precej skromna in sestavljena večinoma iz beljakovin, nekaj malega je vlaknin in ogljikovih hidratov.

deska za rezanje, meso

Kako pravilno čistimo in negujemo desko za rezanje?

Mare Koren
9. 6. 2024, 17.45

Vsaka kuhinja mora poleg dobrega seta nožev in loncev imeti tudi nekaj desk za rezanje, ki so nepogrešljiv del kuhinjske opreme. Kljub napredku in vedno novim materialom pa še vedno ne moremo brez kakovostne lesene deske. Kdaj ste jo očistili?

dz_matic1

Najdražja znamka, ki jo je kupil posamično, je stala 2500 evrov

Dženana Kmetec
9. 6. 2024, 16.40

Ko je pred 15 leti v dar dobil prvi album s poštnimi znamkami, se Maticu Mercu niti sanjalo ni, da ga bo to tako navdušilo, da bo zbirateljstvo postalo njegova velika strast. V vseh teh letih se je v bogati zbirki, s katero razpolaga, nabralo ogromno poštnih znamk z vseh koncev sveta, tudi prve izdane, najredkejše in precej drage.

pralni stroj, neprijeten vonj

Kaj delate narobe, da ima perilo po pranju neprijeten vonj?

M.K
9. 6. 2024, 15.15

Ali se tudi vam v zadnjem času pogosto dogaja, da ima sveže oprano perilo neprijeten vonj? Je kriva uporaba pralnih sredstev, nizkih temperatur, pretirana uporaba mehčalca ali neredno čiščenje pralnega stroja?

Skoraj 20-krat se je povečalo število komarjev

S črnim čajem ali medom preženemo srbečico zaradi pika

T.D.
9. 6. 2024, 11.05

Komarji pri piku izvlečejo kri, v človeško telo pa injicirajo svojo slino, ki je tudi razlog za srbečico. Piki komarjev so izredno nadležni, večinoma pa niso nevarni, a seveda ne v vseh primerih.

smrekovi vršički

Čas je, da se odpravimo v gozd nabirat smrekove vršičke

Mare Koren
8. 6. 2024, 18.35

Čas za nabiranje smrekovih vršičkov se skoraj izteka, a če se boste potrudili in povzpeli nekoliko višje, lahko naberete še nekaj teh zdravilnih, dišečih poganjkov.

STAREJŠI PAR, KUHANJE

Starejši bodite zlasti pozorni na vnos beljakovin

T.D.
8. 6. 2024, 14.13

Uravnotežena in raznovrstna prehrana je vodilni dejavnik vzpostavljanja in ohranjanja zdravja pri vseh starostnih skupinah.

električno kolo

Razmišljate o nakupu električnega kolesa? Na kaj paziti?

Mare Koren
8. 6. 2024, 13.00

Vožnja z električnim kolesom se v marsičem razlikuje od vožnje z običajnim kolesom. Preverite, na kaj vse morate biti pozorni, da bo udobna in varna.

Dogodek ob svetovnem dnevu varnosti hrane_resized_20240607_100608745 (00000002)

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Oglasno sporočilo
7. 6. 2024, 15.21

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležujemo danes, 7. junija, se je v okviru kampanje Safe2Eat 2024, odvil dogodek, kjer so se dr. Urška Blaznik z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dr. Mira Kos Skubic iz Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) in Jernej Ogrin, mag. inženir prehrane in vplivnež na področju uravnotežene prehrane, pogovarjali o ustreznem ravnanju z živili, varnosti hrane in njenem vplivu na javno zdravje, prehranskih potrebah in vlogi posameznika pri varnem ravnanju s hrano.

deželak-junak, zadnja-etapa

Foto: Deželak Junak premaguje še zadnje dobrodelne kilometre

R.T.
7. 6. 2024, 11.07

Deželak Junak danes vozi svojo zadnjo etapo jubilejne desete dobrodelne akcije. Danes ga čaka še 71 kilometrov in ob 17. uri bo prispe na končni cilj – Debeli rtič.

kripto, kriptovaluta, base-dawgz

Zakaj je Base Dawgz najboljša kriptovaluta za nakup med priljubljenimi memecoini na verigi Base?

Oglasno sporočilo
7. 6. 2024, 10.50

Nov meme kovanec Base Dawgz (DAWGZ) je v torek začel predprodajo in je v medijih napovedan kot najboljša kriptovaluta za nakup. Med njimi sta tudi Finbold na področju FinTech in TheBitTimes, ki spremlja lansiranje novih meme kovancev.

sara rutar

Bivši tekmovalke Masterchefa znata eksperimentirati s hrano trajnostnega izvora

A. M.
7. 6. 2024, 10.00

V sodobni kuhinji postaja vse pomembnejše vprašanje, kako trajnostne so naše prehranjevalne navade in kako naše izbire vplivajo na okolje. Tega se zavedata tudi bivši tekmovalki MasterChef Slovenija.