Urejene obrvi

Preprosti koraki za oblikovanje pomembnega dela vašega obraza

Maja Kopriva
20. 4. 2024, 21.35
Deli članek:

Obrvi imajo sposobnost, da popolnoma spremenijo videz našega obraza. So izjemno pomembne za urejen videz, zato moramo zanje ustrezno skrbeti.

Dreamstime
Vsak dan zjutraj in zvečer si na obrvi nanesite malo ricinusovega olja.

Ricinusovo olje je naravno olje, ki ga lahko kupite skoraj povsod. Vašim obrvem pomaga, da ostajajo goste, saj krepi folikle dlačic in pospešuje njihovo rast. Vsak dan zjutraj in zvečer si s čisto ščetko za obrvi ali z vatirano paličico nanesite malo ricinusovega olja in kmalu boste na obrveh opazili pozitivne spremembe.

Česanje in striženje

Ko so obrvi naravno dovolj goste, je čas za lepotni tretma. Počešite jih navzgor, da boste videli, katere dlačice morate skrajšati in katere populiti. S česanjem si lahko pomagate tudi, kadar izbirate obliko obrvi, ki bo vašemu obrazu najbolj pristajala. S škarjicami poskrbite, da bodo obrvi videti bolj urejene. Počešite jih, nato pa skrajšajte vse tiste, ki štrlijo prek oblike vaših obrvi, a bodite previdni, da jih ne zastrižete. Poskušajte jih skrajšati tako, da ne uničite njihove oblike in da odstrižete samo tiste, ki rastejo prek linije.

Dreamstime
Pred urejanjem in oblikovanjem naj bodo obrvi čiste

Spravite jih v red

Pred urejanjem in oblikovanjem naj bodo obrvi čiste. Potrebovali boste pinceto in ščetko oziroma glavniček za urejanje. Počešite jih v pravo smer in populite vse tiste, ki segajo prek linije. Nato obrvi definirajte. Za to potrebujete svinčnik za obrvi. Najprej jih začrtajte po spodnjem robu, nato še po zgornjem. Vmesnega dela ne barvajte s svinčnikom.

Zapolnite jih

Po definiranju je čas, da se lotite še osrednjega dela. Potrebujete dve senčili v različnih odtenkih; v svetlejšem in temnejšem. Začnite s temnim, ki ga nanesete od konca obrvi do približno sredine. Potem nanesite svetlo senčilo od sredine do začetka obrvi. Tako bodo obrvi videti naravne, z blagim ombre učinkom. Na koncu sledi utrjevanje. Za ta korak je potrebna posebna maskara za obrvi v približnem odtenku vaših naravnih obrvi, ki jih bo počesala tako, da bodo videti popolne. A z njo nikar ne pretiravajte, da ne pokvarite naravnega videza.

Topla voda bo odprla pore in zmehčala dlačice

Izjemno pomembno je, kdaj pulite obrvi, saj dlačice niso vedno mehke. Najboljši čas za puljenje neželenih dlačic je po prhanju, saj so mehke, zato bo proces lažji in manj boleč. Preden začnete urejati obrvi, jih umijte s toplo vodo, ki bo odprla pore in zmehčala dlačice. Tako bo puljenje enostavnejše in manj boleče. Najprimernejši čas za urejanje je teden po menstruaciji, saj je takrat telo najmanj občutljivo za bolečino. Ko nehate puliti, se namažite s kremo, ki bo ublažila rdečico. Vsak teden si vzemite nekaj minut, da izpulite odvečne dlačice. Danes so modne naravne in goste obrvi. Mnoge ženske si pomagajo z barvanjem, senčenjem, geli, nenehnim česanjem in različnimi metodami, kot je japonska metoda vrisovanja obrvi oziroma microblading, da bi dosegle popoln videz obrvi.