Predrzna vožnja

Zaspal za volanom Tesle, avtopilot je vozil po svoje, policija pa nemočna za njim

J.V.
4. 5. 2024, 12.45
Posodobljeno: 4. 5. 2024, 12.48
Deli članek:

Saga se je končala po 40 kilometrih, ko se je možakar sam prebudil in tako sunkovito prijel za volan, da je skoraj trčil v policijsko vozilo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Švedska policija je celih 40 kilometrov zasledovala voznika, ki je zaspal za volanom Tesle modela X. Prijavil ga je neki drugi voznik tesle, ki mu je bilo sumljivo, da ga je prehiteval brez vlopljenega smernika in "nezavesten" za volanom. 

Policijska patrulja je prišla v rekordnem času, vendar voznika niso mogli prebuditi, avto pa je vozil z vklopljenim avtopilotom. Sčasoma se je prebudil sam in tako sunkovito prijel za volan, da je skoraj trčil v policijsko vozilo, poroča švedski avto magazin Vi Bilägare.

Prejšnjo noč ni spal, ker je bil pod stresom zaradi službe

Moški je pozneje pojasnil, da ga je premagala utrujenost. "Izjemno me je sram. To je bila posledica izčrpanosti," je med zaslišanjem dejal policiji. "Zaradi avtopilota je bila vožnja zelo udobna," je še dejal. Moškega so policisti kazensko ovadili zaradi predrzne vožnje. V svoj zagovor je povedal še, da prejšnjo noč ni spal, ker je bil zaradi službe pod stresom.