Alter

jožica-ramšak

Energijska terapevtka z velikim srcem: Angeli so vedno z nami

Katja Božič
5. 10. 2023, 05.00

Za Jožico Ramšak, toplo, sočutno žensko, ki je vedno pripravljena prisluhniti in pomagati, je sposobna empatije in te pokliče, kadar pogovor in terapijo najbolj potrebuješ, nam je povedala naša nekdanja Slovenka leta Mirela Čorić. »Bila sem na nekem izletu v Črni gori, razen kolegice nisem poznala nikogar, pa vendar sem med sedemdesetimi ljudmi na avtobusu slišala njen glas. Pritegnila me je njena energija, zato sem si jo želela spoznati!« je opisala, kako se je začelo njuno znanstvo. Zatem ji je Jožica pomagala v težkih trenutkih s pogovorom in z energijsko terapijo. Pa ne samo njej, tudi njeni prijateljici in še ogromno ljudem, ki zanjo izvedo tako, kot sem jaz – od ust do ust!

zeliščarica-terezija-nikolčič

Zeliščarica Terezija Nikolčič: Z mandalami sem našla bratranca

Katja Božič
28. 9. 2023, 09.00

Skromnost, dobra volja in zadovoljstvo s tistim, kar imaš, so recept za dolgo in zdravo življenje naše prve uradne zeliščarice Terezije Nikolčič.

urška-ajdišek

Sanje nikoli ne lažejo, so tiha zgodba naše duše

Jure Aleksič
13. 9. 2023, 09.00

Ni strokovnjaka, ki bi o nas lahko vedel več kot naše sanje. Sanje nikoli ne lažejo, lahko pa jih napačno razumemo.

pogacnik shutterstock

Marko Pogačnik: Voda nas skuša prebuditi!

Katja Božič
31. 8. 2023, 04.00

Zemlja se spreminja, mi pa smo izgubili stik z naravo. Po njej hodimo z zaprtimi očmi in jo jemljemo za samoumevno. Ne čutimo je v svojem srcu, ker smo se od nje odtujili.

tunjice (4)

25 let zdravilnega gaja Tunjice: Energije delujejo, če verjamete ali ne

Katja Božič
27. 8. 2023, 08.00

Petindvajset let je minilo, odkar je Drago Vrhovnik na svoji zemlji v Tunjicah, vasici, le štiri kilometre oddaljeni od Kamnika, odkril nenavadno moč. Med izkopavanjem mivke je v nogah začutil močno mravljinčenje, nekaj dni pozneje pa naletel še na izvir vode in si z njo pozdravil dolgoletno živo rano na roki. »Zato sem se obrnil na več poznavalcev naravnih zemeljskih sevanj in ugotovili so, da je to zemljišče po svojem ugodnem delovanju na človeka eno najmočnejših pri nas,« je povedal ob jubileju, ki so ga pred časom pripravili v zdravilnem gaju. Takrat se mu še sanjalo ni, da bo tudi pri njih pustošila vodna ujma.

zdravilec-danijel-terglav-iz-polzele

Polzelski zdravilec o velikem prelomu: Zlata doba je pred vrati

Vasja Jager
8. 8. 2023, 08.00

Zdravilec Danijel Terglav iz Polzele se dojema kot orodje višjih sil, ki bdijo nad človeštvom.

asha-nayaswami

Asha Nayaswami: Preživimo vihar s pogumom in umirjenostjo

Jaka Dular
29. 7. 2023, 06.00

Asha Nayaswami je duhovna učiteljica, avtorica in direktorica skupnosti Ananda Sangha v San Franciscu. Duhovno učenje vpleta v vsakodnevno, običajno življenje. Je mojstrica, ki jo imajo mnogi za eno najasnejših učiteljic joge v današnjem svetu. Asha je vseživljenjska učenka Paramhanse Yoganande. 45 let je študirala in tesno sodelovala z njegovim neposrednim učencem Swamijem Kriyanando. Oktobra bo obiskala Slovenijo.

boštjan-kavčič

Za nami bodo ostale samo smeti

Katja Božič
15. 7. 2023, 09.00

Ko se je pred desetimi leti tolminski kipar Boštjan Kavčič z družino preselil na prelepo samotno posestvo v vas Rodine v Beli krajini in pognal korenine, se je končno lahko povsem predal svojemu delu. Nerad smeti, zato dela z naravnimi materiali. Svoje stvaritve imenuje organizmi, s katerimi povezuje nebo in zemljo. Medtem ko dela, se povezuje z naravo. »Mnogi mislijo, da v kamnih poskušam oživiti stare mite iz knjig, toda se motijo. Kar delam, živim, vse nastaja na podlagi mojih življenjskih izkušenj, nikomur nič ne verjamem, treba je biti kritičen in ohraniti zdrav razum, kar se lahko zgodi samo, če si v svojem stebru,« pravi. S svojimi deli pa želi na ustvarjalen način dvigovati frekvenco planeta in kolektivne zavesti.

katja-kogej

Ko stres izzove bolezen: Vzemite življenje v svoje roke!

Biba Jamnik Vidic
22. 6. 2023, 11.00

Pomembneje kot to, kaj jemo, je, kaj nas žre. Bolezen se namreč pogosto začne s čustvenim pretresom ...

klemen-mihelič

Klemen Mihelič: Naša prepričanja nas peljejo v bolezen ali zdravje

Jure Aleksič
21. 6. 2023, 10.00

Naj povem, da redko srečam tako inteligentnega in hkrati prijetnega človeka, ki ga tako pristno osrečuje pomoč drugim. Kot zgleden duhovni učitelj je skušal sicer ves čas pogovora pozornost s sebe preusmeriti na metodo ultramind, a mu tega v glavnem nisem dovolil, saj je zelo hitro postalo jasno, da sta za vse skupaj najboljša reklama prav Klemen in njegova zgodba.

neli rep

Terapevtka karmične diagnostike, o tem, kaj se dogaja okoli nas

Katja Božič
8. 6. 2023, 05.00

Neli Rep že skoraj tri desetletja s karmično diagnostiko in tehnikami, ki jih je z dolgoletnimi izkušnjami razvila sama, pomaga ljudem odkrivati globoko ukoreninjene vzorce, ki jih ovirajo, da bi svobodno zaživeli.

magdalena-kersnik

Oblegana jasnovidka Magdalena: Pomaga, kjer drugi ne morejo

Katja Božič
27. 4. 2023, 05.30

Ne boste je našli na spletnih straneh ali družbenih omrežjih, glas o njej se širi od ust do ust. Telefoni jih vseskozi zvonijo, ljudi, ki potrebujejo pomoč, je ogromno, vseh starosti in poklicev

klikovac2 shutterstock

Kapljice za mir v duši: Spremenile so mi življenje

Katja Božič
8. 4. 2023, 09.00

Odkritje Bachovih cvetnih esenc je Zagrebčanki Ani Klikovac, danes certificirani homeopatinji in registrirani Bachovi svetovalki, pred skoraj dvajsetimi leti spremenilo življenje.

ana-dolinar-horvat

Novo življenje Ane Dolinar Horvat: Sporočilo iz prihodnosti me je pretreslo

Katja Božič
4. 4. 2023, 05.30

Življenje igralke Ane Dolinar Horvat se je v zadnjih štirih letih korenito spremenilo. Njena pot je iz igralskih skrenila v povsem druge vode samospoznavanja in pospešenega učenja, predvsem o sebi. Začela je odstirati številne zavese in se čedalje bolj približevati tisti pravi Ani.

muze Agata Tomažič 2021 foto Boštjan Pucelj

Agata Tomažič: Dejstva naj ne pokvarijo dobre zgodbe

Urška Krišelj-Grubar
16. 1. 2023, 06.30

Kako napisati dober krimič, tak, po katerem celo posnamejo film ali nadaljevanko, in ali bi Agata, ki nosi tako fino ime za pisateljico detektivskih kriminalk, prodala svojo zgodbo kaki slovenski televiziji ali ta pravim filmarjem?

hands-4344711_960_720

Srčna Ljubica Drinič - pomaganje ljudem je zanjo kot dihanje

Andreja Comino
6. 1. 2023, 08.00

Sodelavci, sosedje in prijatelji pravijo, da je medicinska sestra z zlatim srcem. Odkar ve zase, si je želela pomagati ljudem.

sorum3 foto Andrej Kriz

Numerologinja Lili Sorum o letu 2023

Katja Božič
27. 12. 2022, 17.00

Z letom 2023 vstopamo v leto povezovanja. Vse se bo začelo sestavljati. Levica in desnica bosta našli nekaj, v čemer se bosta strinjali, povezovali se bodo mladi in starejši, nasprotujoče si misleči. Razkrile se bodo skrivnosti, ki nas bodo presenetile – iz omar bodo padali okostnjaki sodelovanj in dogovorov, kakršnih v preteklosti ne bi pričakovali. Prihaja obdobje velikih sprememb, zato začnimo čim prej poslušati sebe in svoje občutke, pravi priznana numerologinja Lili Sorum, ki se z numerologijo ukvarja že dvajset let. Poleg tega, da je avtorica, televizijska voditeljica in še marsikaj, se zavzema za človekove pravice in zaščito naše matere Zemlje, kjer nas pravzaprav čakajo največji izzivi, je prepričana.

medijka-sonja-auberšek

Bolezen je budilka

Lidija Jež
21. 11. 2022, 22.00

»Hvaležna sem, da lahko ljudem pomagam do prebujenja, do tega, da postanejo zavestni ustvarjalci svojega življenja,« pravi Sonja Auberšek iz okolice Velenja, medijka za duhovno vodstvo, kot pravi, ki se poveže z dušo človeka, ki je pred njo, in prevede sporočila v nam razumljiv jezik. Skozi duhovno vodstvo izve, kako pomagati človeku, pomaga pa tudi živalim, še zlasti konjem, ki jih ima zelo rada. Biti medij ni danost sama po sebi, ampak potrebuje znanje, pove. Nabirala si ga je dolga leta doma in v tujini in še vedno se uči, saj je delo z energijami vseživljenjsko.

MJP_2

V avri je vse zapisano

Urška Krišelj-Grubar
18. 10. 2022, 20.21

To poletje sta bili razprodani. Čedalje več ljudi želi vedeti, kakšna je njihova avra, človeška energija, ki se izraža z različnimi barvami. Dandanašnji obstajajo merilne naprave, ki zaznavajo energijska polja okoli človeških teles in v alternativni medicini pomagajo zdravilcem prepoznati vzroke za posameznikove stiske. Benedikta ima to sposobnost. Naprava, ki meri človekove avro, in njeno »tretje oko« pokažeta skoraj identično sliko. S nepretočnostjo energij se odražajo bolezenske težave nas vseh. Ampak kaj pomenijo posamezne barve, kaj nam sporočajo, se je bilo treba naučiti. Za Benedikto in njeno mamo Dragico so dolga leta izobraževanja. Benedikta je nedavno postala magistrica holističnega zdravljenja. Mamo pesnico smo v naši reviji že predstavili, tokrat jo skupaj z Benedikto, ki nosi pravo ime – blagoslovljena.

pogacnik - foto bojan brecelj

Zemlja nas vabi na resen pogovor

Katja Božič
22. 8. 2022, 22.00

»Ogenj je prečistil mnogo strašnih zapisov, ki so v tem delu Krasa ostali še od grozot prve svetovne vojne,« je med drugim povedal Marko Pogačnik, akademski kipar, eden začetnikov duhovnosti v Sloveniji in geomant, ki že leta opozarja na naše mačehovsko ravnanje s planetom, na katerem pravzaprav gostujemo. Pred dnevi je obiskal pogorišča, zato smo ga povprašali, kaj je začutil in kaj se po njegovem dogaja z Zemljo v tem trenutku.

premk1

Mož se ji oglaša z drugega sveta

Urška Krišelj-Grubar
20. 6. 2022, 22.00

Vodnarka. Vizionarka. Vse tri so doktorice: ona, njena mati in hči. Vse tri z globokim vpogledom v življenje. In ona zdaj tudi z razumevanjem, »da smrti ni«. Ddr. Francka Premk se je z možem, še pred tem, ko je bil »odpoklican s tega sveta«, dogovorila, da bosta za vedno ostala skupaj. In obljubo držita. V knjigi Čudež življenja ta dvakratna doktorica prvič v jeziku, razumljivem za bralce, jasno zapiše, da se življenje z našim fizičnim umikom nadaljuje. In njena hči, dr. Eva Premk Bogataj, ki je knjigo uredila, se pod to podpiše: »Očka z drugega sveta pravi, da mora knjiga na pot. Da pomaga tebi. Naj bo tako.« Kako je, ko se z umrlimi sporazumeva dvakratna doktorica, žena pokojnega vizionarja, prevajalka in družinska prijateljica Martina Kojca? Njegova žena in posinovljenec sta Francko in Janeza Premka zavezala, da sta duhovna dediča Martina Kojca. To je velikanska zaveza. Martin Kojc je bil namreč eden ključnih potnikov skozi čas na njuni duhovni poti. Knjiga Čudež življenja je tako na neki način tudi nadaljevanje njegove duhovne zapuščine.

medjugorje (2)

Čudeži notranjih ozdravljenj

Katja Božič
13. 6. 2022, 23.00

Domačini se šalijo, da je Medžugorje kot coca-cola – glas o enem najbolj znanih romarskih središč na območju nekdanje Jugoslavije je namreč dosegel tudi najbolj odročne kotičke sveta. Množice ljudi se vsako leto zgrinjajo v ta čudež med vročim hercegovskim kamenjem, kjer se je 24. junija pred enainštiridesetimi leti šesterici najstnikov prvič prikazala Marija in se predstavila kot kraljica miru. Prihajajo, ker na tem svetem kraju iščejo upanje, rešitve za svoje težave, ozdravitev, čudeže skratka, ki se po številnih pričevanjih resnično dogajajo. Medžugorje velja za kraj, ki korenito spreminja življenje ljudi.

sotensek maja portret

Kaj mi bo avto na Žalah

Urška Krišelj-Grubar
6. 6. 2022, 22.45

Beseda rak ob diagnozi prebudi strah, je pa tudi način odhoda, ki omogoča, da se poslovimo s premislekom in pripravljeni, je napisala Maja Sotenšek v svoji novi knjigi Zbiralka terapij. Pa smo sploh lahko kdaj pripravljeni? Za mnoge je najtežje, ko so otroci še majhni in ni nikogar, ki bi mu jih lahko zaupali. Vsaj brez sence dvoma ne, pravi Maja. Ženska, ki je ob uradni medicini iskala in našla zase in za svoj tumor na prsih nove rešitve. Nikoli ni imela želje, da bi svojo izkušnjo popisala v knjigi, saj jih je že dovolj, toda nekaj ji je reklo, da je prav zdaj spet dober čas, da se na novo osmisli medicinska etika in prevetri povezanost uradne medicinske doktrine s farmacijo. Sploh se ji ne zdi prav, da obvelja le tista veja znanosti, ki jo podpira dobičkonosna farmacevtska industrija. Njej je med drugim zelo pomagala prezrta znanost dr. Johane Budwig, vrhunske znanstvenice svojega časa, kar sedemkrat predlagane za Nobelovo nagrado. Zaveda se, da je vsak tumor zgodba zase, a ona je za svojega našla pot. Ker ve, da mnogim v stiski ni dano, da bi iskali še kaj drugega, je zdaj tu modra knjiga upanja. Vešče, zrelo pisanje z distanco.

paulovic (6)

Strah je hujši od bolezni!

Andreja Comino
16. 5. 2022, 22.00

»Med korono in po njej se je veliko spremenilo. Ljudje so v čedalje hujši stiski, pa ne samo zaradi virusa, ki so ga ali pa tudi ne preboleli. Še hujši je strah, ki se je v zadnjih dveh letih zaradi bombardiranja informacij z vseh vetrov zažrl v nas. Pogosto se niti ne zavedamo, kako katastrofalne novice in manipuliranje vplivajo na nas in našo podzavest. Mnogi so se 'izgubili', ne vedo, kako naprej. Delajo od doma, čedalje bolj osamljeni, bojijo se objemov, poljubov, pristnih stikov z ljudmi. Bolni tako ali drugače veliko prihajajo po pomoč. Vendar pa precej za svoje zdravje in boljše počutje lahko storimo tudi sami,« pravi mojstrica energijskega zdravljenja Dragica Paulović, ki vidi in začuti avro, človekovo energijsko polje. Ko je oslabljeno, se pojavi bolezni. Sogovornica spodbuja, naj spet postanemo gospodarji svojih misli in naj jih hitro damo na vajeti, ko nas potegne v spiralo skrbi, strahov in pesimizma. »Predvsem pa čim dlje od telefonov in računalnikov, v roke pa dobro staro knjigo in časopis ter veliko v naravo,« še doda.

franjo (1)

Sam se bom pozdravil!

Katja Božič
12. 4. 2022, 15.37

Franjo Trojnar, petinsedemdesetletni avtor številnih delavnic in knjig o duhovnem razvoju ter eden najbolj znanih voditeljev hoje po žerjavici v Sloveniji, se je pred dvanajstimi leti soočil s svojo največjo učiteljico v življenju, Parkinsonovo boleznijo. Kljub več desetletjem ukvarjanja z duhovnostjo, je ravno ta diagnoza prispevala k njegovi največji in najhitrejši osebni rasti, še posebej v zadnjih treh letih, ko je pisal svojo peto knjigo z naslovom Iz zasvojenosti v ustvarjalnost, ki bo izšla v kratkem. »Parkinson je le diagnoza,« pravi.