Alter

špela-bajt-butko, medijka

Pogovarja se z angeli

Urška Krišelj Grubar
6. 6. 2024, 04.00

Njene oči govorijo, da vidijo več in globlje. Na eno oko se je rodila slepa, na drugem pa so ji rojenice, ki so jo obdarile z zunanjo in notranjo lepoto, namenile 30 odstotkov. Morda prav od tod pogled v nevidne svetove, ki jih zaznava od malega. Vedela je, da ima njena slabovidnost svoj namen. Vedoželjnost jo je pripeljala do točke, ko pogleda v svet onkraj tudi za vse tiste, ki so se znašli na križpotjih. Na razpolago je vsem, ki začutijo klic, da bi se po odgovore obrnili k angelom in drugim svetlobnim bitjem, s katerim bojda sobivamo.

breda-biščak

Še sanja se nam ne, kaj vse o nas povejo sanje

Urška Krišelj Grubar
10. 5. 2024, 05.10

Se vam veliko sanja? Se v sanjah počutite prijetno ali so vaše sanje nočna mora? Se po sanjanju prebudite spočiti in mirni ali vas sanje preganjajo tekom dneva, morda celo dlje in vam njihova vsebina ne da miru? Ali se vam sanje ponavljajo?

eli-in-david-labuschagne

Eli in David Labuschagne ter njuna magija: Bog se smeji, ko naju posluša

Urška Krišelj Grubar
6. 4. 2024, 06.00

Tisti, ki ju poznajo že dlje, povedo, da sta »agents for change« (agenta za spremembe). Po angleško zato, ker je David Avstralec, ampak ga je naša Slovenka Eli lepo naučila slovensko. 16 let živita skupaj. Pa ne le nekaj ur zvečer, ko se vrneta vsak iz svoje službe, temveč od jutra do jutra – vse od tistega dne, ko je Eli prišla pred njegova vrata. In to je njunih najlepših 16 let. Ker sta dovolila, da se zgodi, kar se mora zgoditi. Poslušala sta pač srce. Tudi 30-letna razlika v letih ni bila ovira.

posebna izdaja sonja osmanagic (2)

Vrnitev domov (dokler še je)

Sonja Grizila
1. 3. 2024, 15.29

Od kod pravzaprav prihajamo? Za verne to seveda ni vprašanje – ustvaril nas je bog, katerikoli že. Neverni so sprijaznjeni z znanstveno razlago, da smo se razvijali milijone let, nastali pa smo iz nekakšne prajuhe, kjer so se pojavile prve žive celice. Skeptiki, in teh je čedalje več, pa trdijo, da so nas ustvarila vesoljska bitja, da bi zanje kopali zlato, dopustila so nam toliko možganov, da smo lahko delali – ampak potem smo jim ušli izpod nadzora. Kot nam zdaj uhaja umetna inteligenca. A vas ne bom preveč morila z različnimi teorijami, precej zanimivejši sta energiji zemlje in vesolja, ki so ju naši davni predniki znali uporabljati, trdijo nekateri z doktorskimi nazivi. In ki ju lahko na preprost način uporabimo tudi mi.

beli-zmaj, tanja, urša

Tanja in Urša, terapevtki iz Belega zmaja: 'Človek dela čudeže sam!'

Katja Božič
28. 2. 2024, 04.00

Sodelavko, ki je imela skoraj deset let težave s prsti na nogah, zaradi bolečine jih ni mogla več premikati in je čakala samo še na operacijo, je pred nekaj meseci pot zanesla k Tanji in Urši, ki se ukvarjata s t. i. kozmoterapijo. Pomagali sta ji ne samo pri težavah s prsti, ki jih zdaj lahko brez bolečin premika in zato ne bo šla na poseg, temveč se je tudi znebila stresa in ima veliko več energije. »Predvsem pa mi je všeč, ker se mi povsem posvetita, nikoli ne gledata na uro, nista dragi in se iskreno veselita mojega napredka. Pa še starejši od sedemdeset let lahko pridejo na terapijo brezplačno in otroci tudi. Ne vem, kaj natančno delata, na to se prav nič ne spoznam in priznam, da ne zaupam kar vsakomur, ampak odkar ju obiskujem, se veliko bolje počutim,« je povedala, zato smo se odločili, da ju obiščemo še mi.

hujsanje1

Sporočila, skrita v sanjah

jk
9. 2. 2024, 06.00

Sanjske podobe so zelo koristne, saj nam lahko prinašajo nove ideje in pomagajo pri reševanju življenjskih izzivov. Raziskali smo, zakaj je dobro sanjati in kaj nam sporočajo nekatere pogoste sanje.

jožica-ramšak

Energijska terapevtka z velikim srcem: Angeli so vedno z nami

Katja Božič
5. 10. 2023, 05.00

Za Jožico Ramšak, toplo, sočutno žensko, ki je vedno pripravljena prisluhniti in pomagati, je sposobna empatije in te pokliče, kadar pogovor in terapijo najbolj potrebuješ, nam je povedala naša nekdanja Slovenka leta Mirela Čorić. »Bila sem na nekem izletu v Črni gori, razen kolegice nisem poznala nikogar, pa vendar sem med sedemdesetimi ljudmi na avtobusu slišala njen glas. Pritegnila me je njena energija, zato sem si jo želela spoznati!« je opisala, kako se je začelo njuno znanstvo. Zatem ji je Jožica pomagala v težkih trenutkih s pogovorom in z energijsko terapijo. Pa ne samo njej, tudi njeni prijateljici in še ogromno ljudem, ki zanjo izvedo tako, kot sem jaz – od ust do ust!

zeliščarica-terezija-nikolčič

Zeliščarica Terezija Nikolčič: Z mandalami sem našla bratranca

Katja Božič
28. 9. 2023, 09.00

Skromnost, dobra volja in zadovoljstvo s tistim, kar imaš, so recept za dolgo in zdravo življenje naše prve uradne zeliščarice Terezije Nikolčič.

urška-ajdišek

Sanje nikoli ne lažejo, so tiha zgodba naše duše

Jure Aleksič
13. 9. 2023, 09.00

Ni strokovnjaka, ki bi o nas lahko vedel več kot naše sanje. Sanje nikoli ne lažejo, lahko pa jih napačno razumemo.

pogacnik shutterstock

Marko Pogačnik: Voda nas skuša prebuditi!

Katja Božič
31. 8. 2023, 04.00

Zemlja se spreminja, mi pa smo izgubili stik z naravo. Po njej hodimo z zaprtimi očmi in jo jemljemo za samoumevno. Ne čutimo je v svojem srcu, ker smo se od nje odtujili.

tunjice (4)

25 let zdravilnega gaja Tunjice: Energije delujejo, če verjamete ali ne

Katja Božič
27. 8. 2023, 08.00

Petindvajset let je minilo, odkar je Drago Vrhovnik na svoji zemlji v Tunjicah, vasici, le štiri kilometre oddaljeni od Kamnika, odkril nenavadno moč. Med izkopavanjem mivke je v nogah začutil močno mravljinčenje, nekaj dni pozneje pa naletel še na izvir vode in si z njo pozdravil dolgoletno živo rano na roki. »Zato sem se obrnil na več poznavalcev naravnih zemeljskih sevanj in ugotovili so, da je to zemljišče po svojem ugodnem delovanju na človeka eno najmočnejših pri nas,« je povedal ob jubileju, ki so ga pred časom pripravili v zdravilnem gaju. Takrat se mu še sanjalo ni, da bo tudi pri njih pustošila vodna ujma.

zdravilec-danijel-terglav-iz-polzele

Polzelski zdravilec o velikem prelomu: Zlata doba je pred vrati

Vasja Jager
8. 8. 2023, 08.00

Zdravilec Danijel Terglav iz Polzele se dojema kot orodje višjih sil, ki bdijo nad človeštvom.

asha-nayaswami

Asha Nayaswami: Preživimo vihar s pogumom in umirjenostjo

Jaka Dular
29. 7. 2023, 06.00

Asha Nayaswami je duhovna učiteljica, avtorica in direktorica skupnosti Ananda Sangha v San Franciscu. Duhovno učenje vpleta v vsakodnevno, običajno življenje. Je mojstrica, ki jo imajo mnogi za eno najasnejših učiteljic joge v današnjem svetu. Asha je vseživljenjska učenka Paramhanse Yoganande. 45 let je študirala in tesno sodelovala z njegovim neposrednim učencem Swamijem Kriyanando. Oktobra bo obiskala Slovenijo.

boštjan-kavčič

Za nami bodo ostale samo smeti

Katja Božič
15. 7. 2023, 09.00

Ko se je pred desetimi leti tolminski kipar Boštjan Kavčič z družino preselil na prelepo samotno posestvo v vas Rodine v Beli krajini in pognal korenine, se je končno lahko povsem predal svojemu delu. Nerad smeti, zato dela z naravnimi materiali. Svoje stvaritve imenuje organizmi, s katerimi povezuje nebo in zemljo. Medtem ko dela, se povezuje z naravo. »Mnogi mislijo, da v kamnih poskušam oživiti stare mite iz knjig, toda se motijo. Kar delam, živim, vse nastaja na podlagi mojih življenjskih izkušenj, nikomur nič ne verjamem, treba je biti kritičen in ohraniti zdrav razum, kar se lahko zgodi samo, če si v svojem stebru,« pravi. S svojimi deli pa želi na ustvarjalen način dvigovati frekvenco planeta in kolektivne zavesti.

katja-kogej

Ko stres izzove bolezen: Vzemite življenje v svoje roke!

Biba Jamnik Vidic
22. 6. 2023, 11.00

Pomembneje kot to, kaj jemo, je, kaj nas žre. Bolezen se namreč pogosto začne s čustvenim pretresom ...

klemen-mihelič

Klemen Mihelič: Naša prepričanja nas peljejo v bolezen ali zdravje

Jure Aleksič
21. 6. 2023, 10.00

Naj povem, da redko srečam tako inteligentnega in hkrati prijetnega človeka, ki ga tako pristno osrečuje pomoč drugim. Kot zgleden duhovni učitelj je skušal sicer ves čas pogovora pozornost s sebe preusmeriti na metodo ultramind, a mu tega v glavnem nisem dovolil, saj je zelo hitro postalo jasno, da sta za vse skupaj najboljša reklama prav Klemen in njegova zgodba.

neli rep

Terapevtka karmične diagnostike, o tem, kaj se dogaja okoli nas

Katja Božič
8. 6. 2023, 05.00

Neli Rep že skoraj tri desetletja s karmično diagnostiko in tehnikami, ki jih je z dolgoletnimi izkušnjami razvila sama, pomaga ljudem odkrivati globoko ukoreninjene vzorce, ki jih ovirajo, da bi svobodno zaživeli.

magdalena-kersnik

Oblegana jasnovidka Magdalena: Pomaga, kjer drugi ne morejo

Katja Božič
27. 4. 2023, 05.30

Ne boste je našli na spletnih straneh ali družbenih omrežjih, glas o njej se širi od ust do ust. Telefoni jih vseskozi zvonijo, ljudi, ki potrebujejo pomoč, je ogromno, vseh starosti in poklicev

klikovac2 shutterstock

Kapljice za mir v duši: Spremenile so mi življenje

Katja Božič
8. 4. 2023, 09.00

Odkritje Bachovih cvetnih esenc je Zagrebčanki Ani Klikovac, danes certificirani homeopatinji in registrirani Bachovi svetovalki, pred skoraj dvajsetimi leti spremenilo življenje.

ana-dolinar-horvat

Novo življenje Ane Dolinar Horvat: Sporočilo iz prihodnosti me je pretreslo

Katja Božič
4. 4. 2023, 05.30

Življenje igralke Ane Dolinar Horvat se je v zadnjih štirih letih korenito spremenilo. Njena pot je iz igralskih skrenila v povsem druge vode samospoznavanja in pospešenega učenja, predvsem o sebi. Začela je odstirati številne zavese in se čedalje bolj približevati tisti pravi Ani.

muze Agata Tomažič 2021 foto Boštjan Pucelj

Agata Tomažič: Dejstva naj ne pokvarijo dobre zgodbe

Urška Krišelj-Grubar
16. 1. 2023, 06.30

Kako napisati dober krimič, tak, po katerem celo posnamejo film ali nadaljevanko, in ali bi Agata, ki nosi tako fino ime za pisateljico detektivskih kriminalk, prodala svojo zgodbo kaki slovenski televiziji ali ta pravim filmarjem?

hands-4344711_960_720

Srčna Ljubica Drinič - pomaganje ljudem je zanjo kot dihanje

Andreja Comino
6. 1. 2023, 08.00

Sodelavci, sosedje in prijatelji pravijo, da je medicinska sestra z zlatim srcem. Odkar ve zase, si je želela pomagati ljudem.

sorum3 foto Andrej Kriz

Numerologinja Lili Sorum o letu 2023

Katja Božič
27. 12. 2022, 17.00

Z letom 2023 vstopamo v leto povezovanja. Vse se bo začelo sestavljati. Levica in desnica bosta našli nekaj, v čemer se bosta strinjali, povezovali se bodo mladi in starejši, nasprotujoče si misleči. Razkrile se bodo skrivnosti, ki nas bodo presenetile – iz omar bodo padali okostnjaki sodelovanj in dogovorov, kakršnih v preteklosti ne bi pričakovali. Prihaja obdobje velikih sprememb, zato začnimo čim prej poslušati sebe in svoje občutke, pravi priznana numerologinja Lili Sorum, ki se z numerologijo ukvarja že dvajset let. Poleg tega, da je avtorica, televizijska voditeljica in še marsikaj, se zavzema za človekove pravice in zaščito naše matere Zemlje, kjer nas pravzaprav čakajo največji izzivi, je prepričana.

medijka-sonja-auberšek

Bolezen je budilka

Lidija Jež
21. 11. 2022, 22.00

»Hvaležna sem, da lahko ljudem pomagam do prebujenja, do tega, da postanejo zavestni ustvarjalci svojega življenja,« pravi Sonja Auberšek iz okolice Velenja, medijka za duhovno vodstvo, kot pravi, ki se poveže z dušo človeka, ki je pred njo, in prevede sporočila v nam razumljiv jezik. Skozi duhovno vodstvo izve, kako pomagati človeku, pomaga pa tudi živalim, še zlasti konjem, ki jih ima zelo rada. Biti medij ni danost sama po sebi, ampak potrebuje znanje, pove. Nabirala si ga je dolga leta doma in v tujini in še vedno se uči, saj je delo z energijami vseživljenjsko.

MJP_2

V avri je vse zapisano

Urška Krišelj-Grubar
18. 10. 2022, 20.21

To poletje sta bili razprodani. Čedalje več ljudi želi vedeti, kakšna je njihova avra, človeška energija, ki se izraža z različnimi barvami. Dandanašnji obstajajo merilne naprave, ki zaznavajo energijska polja okoli človeških teles in v alternativni medicini pomagajo zdravilcem prepoznati vzroke za posameznikove stiske. Benedikta ima to sposobnost. Naprava, ki meri človekove avro, in njeno »tretje oko« pokažeta skoraj identično sliko. S nepretočnostjo energij se odražajo bolezenske težave nas vseh. Ampak kaj pomenijo posamezne barve, kaj nam sporočajo, se je bilo treba naučiti. Za Benedikto in njeno mamo Dragico so dolga leta izobraževanja. Benedikta je nedavno postala magistrica holističnega zdravljenja. Mamo pesnico smo v naši reviji že predstavili, tokrat jo skupaj z Benedikto, ki nosi pravo ime – blagoslovljena.