Nasveti

Moj najljubši recept: tris solat

Lara Jelen
4. 5. 2024, 06.04
Deli članek:

»Obožujem zelenjavo, predvsem solate, in toplejši dnevi so idealni za igranje z njimi,« pravi Eva Hrovat Kuhar. »Dodajam jim različne sestavine, odvisno od tega, kar imam pri roki in kar si zaželimo. Meni ni živeti brez korenčka in fižola, možu pa ne brez čebule, ki je jaz ne maram, potem pa malo improviziramo, da so vsi zadovoljni. Nihče se še ni pritožil!« Tekst: L. J. Foto: EVA HROVAT KUHAR

Osebni arhiv
Tris solat

Vesela pisana energijska poletna solata

»Lahko bi jo jedla vsak dan. No ja, poleti to tudi počnem,« omeni Eva.

Sestavine

·         25 dag malih paradižnikov (najbolje datljevih, lahko tudi češnjevih)

·         1 paprika (katerakoli, babura ali pisana)

·         skodelica kuhanega rjavega fižola (najboljši je doma kuhan, je pa tudi tisti iz konzerve izvrsten)

·         mala konzerva koruze

·         2 srednje velika korenčka

·         strok česna

·         olivno olje

·         balzamični kis (ta je pa nujen)

·         sol

Priprava

1. Paradižnike razpolovimo ali (kruta asociacija) razčetverimo, papriko narežemo na kocke, korenčka olupimo in narežemo na tanka kolesca, stresemo zraven fižol in koruzo, dodamo strt česen ter začinimo. Odlično, s polnozrnato štručko hitro kosilo – neprecenljivo.

EVIN NAMIG
Če česa od naštetega nimate, ni nobena katastrofa, lahko pa kaj dodajate – čičeriko, olive, nadrobljeno feto, koščke sira …

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 18, 29. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!