Groza

V parku našli trupli 23-letnic in hudo poškodovano 5-letnico, mala Eleia je izginila

S.R.
6. 5. 2024, 09.53
Posodobljeno: 6. 5. 2024, 09.53
Deli članek:

Na jugu ZDA v teh dneh poteka obsežna iskalna akcija za deset mesecev staro deklico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na območju enega od parkov v bližini mesta Clovis na vzhodu ameriške zvezne države Nova Mehika so v petek ob zapuščenem vozilu našli trupli dveh žensk, ob njima pa tudi petletno deklico s hudimi poškodbami glave. Policiste je na kraju pričakal še prazen otroški sedež. Kot so pozneje ugotovili, bi se morala v vozilu nahajati tudi deset mesecev stara hčerka ene od umorjenih žensk. Obe potnici sta sicer umrli zaradi strelnih ran. Gre za Samantho Cisneros, mamo obeh otrok, in Taryn Allen, obe stari 23 let. Strelno rano je utrpela tudi petletnica, ki so jo v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Njeno trenutno zdravstveno stanje ni znano, policisti so včeraj navedli le, da se še vedno zdravi.

Policisti v Novi Mehiki zdaj mrzlično iščejo pogrešano dete, desetmesečno Eleio Mario Torres. Kot osumljenca so zaenkrat izločili oba očeta otrok. Hčerki Cisnerosove imata namreč različna očeta, oba pa s preiskovalci v celoti sodelujeta. Trenutno iščejo še neznanega osumljenca, za katerega domnevajo, da je ubil obe ženski, huje ranil 5-letnico in ugrabil desetmesečno deklico. Domnevajo tudi, da je s kraja zbežal z rdečkasto-rjavim avtomobilom honda neznanega modela.

Obe ženski sta sicer živeli v bližnjem kraju Texico, po ugotovitvah policije pa se je druščina v parku ustavila, da bi nekaj prigriznila. Policisti so se za pomoč obrnili tudi na javnost, saj zaenkrat nimajo nobene konkretne sledi za osumljencem. »Nobena podrobnost, noben namig ni premajhen. Ne razmišljajte v smeri, da je nekaj nepomembno. Ker bo naša ekipa preverila vsako posamezno informacijo, dokler deklice ne vrnemo žive,« je včeraj poudaril Raul Bujanda, agent zveznega preiskovalnega urada FBI, ki je prevzel kriminalistično preiskavo.