Prometna nesreča

Foto: Zaradi neprilagojene hitrosti zletel v nasproti vozeče vozilo, tri osebe pristale v bolnišnici

D.K.
6. 5. 2024, 14.14
Posodobljeno: 6. 5. 2024, 14.16
Deli članek:

V soboto se je na regionalni cesti Dravograd - Maribor pripetila huda prometna nesreča, v kateri so se poškodovale tri osebe.

PGD Radlje ob Dravi
Posledice nesreče v Zgornji Vižingi.

V soboto okoli 18. ure so koroški policisti na relaciji Zgornja Vižinga – Muta obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala s hudimi telesnimi poškodbami, so danes sporočili policisti.

Kot so pojasnili, sta bili v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Radelj ob Dravi in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo bočno trčil v vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Povzročitelj prometne nesreče se je v trčenju hudo poškodoval, voznik drugega udeleženega vozila in njegova sopotnica pa lažje.

Na kraju dogodka so posredovali tudi gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili dve poškodovani osebi iz vozil, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in reševalcem pri oskrbi ponesrečenih oseb. Dve poškodovani osebi je helikopter SV z ekipo HNMP na krovu pripeljal v UKC Maribor, ena poškodovana oseba pa je bila v UKC MB pripeljana z reševalnim vozilom, so po nesreči na družbenem omrežju Facebook zapisali gasilci.