Alter

Vrnitev domov (dokler še je)

Sonja Grizila
1. 3. 2024, 15.29
Deli članek:

Od kod pravzaprav prihajamo? Za verne to seveda ni vprašanje – ustvaril nas je bog, katerikoli že. Neverni so sprijaznjeni z znanstveno razlago, da smo se razvijali milijone let, nastali pa smo iz nekakšne prajuhe, kjer so se pojavile prve žive celice. Skeptiki, in teh je čedalje več, pa trdijo, da so nas ustvarila vesoljska bitja, da bi zanje kopali zlato, dopustila so nam toliko možganov, da smo lahko delali – ampak potem smo jim ušli izpod nadzora. Kot nam zdaj uhaja umetna inteligenca. A vas ne bom preveč morila z različnimi teorijami, precej zanimivejši sta energiji zemlje in vesolja, ki so ju naši davni predniki znali uporabljati, trdijo nekateri z doktorskimi nazivi. In ki ju lahko na preprost način uporabimo tudi mi.

Dragan Mujan
Dr. Semir Osmanagić, ki je s svojimi odkritji bosanskih piramid precej vznemiril znanstveni svet.

Pred kakšnimi štiridesetimi, petdesetimi leti, ko se je začela v naše materialistično-socialistične misli tihotapiti ezoterika, so se začele pojavljati tudi piramide – majhne, iz okrasnih kamnov, pa kovinske in lesene. Nosili smo jih po žepih in postavljali na pisalne mize, rečeno je bilo, da odganjajo bolezen in privabljajo pozitivno energijo, čeprav ni znal nihče razložiti, kako. Odkar se je v naši bližini pojavil dr. Semir Osmanagić – gotovo kaj veste o zdaj že znamenitih bosanskih piramidah, ki da so delo človeških rok in ne narave – pa postajajo zadeve čedalje bolj zanimive. Če se boste prebili do konca tega članka, vam obljubljamo tudi nekaj praktičnih nasvetov, kako si olajšati življenje z nekaj deset evri. Znameniti Rousseaujev izrek »nazaj k naravi« se kaže v novi luči – če bi namreč obudili znanje, ki smo ga nekoč že imeli, bi brez zdravil, gnojil, zaščitnih sredstev, elektrarn in visoke tehnologije prehranili osem milijard ljudi in rešili planet, pravijo nekateri raziskovalci.   

Osmanagićev pogovor z umetno inteligenco

Nedavno je izšel slovenski prevod knjige Moj pogovor z umetno inteligenco: bosanske piramide, avtor je dr. Semir Osmanagić, soavtorica pa urednica knjige Mirela Smajić. Gre za zanimiv preizkus UI – raziskovalec je namreč spraševal o sebi in svojih raziskavah prvo izvedbo ChatGPT, ki jo je podjetje OpenAL dalo na trg novembra '22 in govori v zelo naravnem jeziku. Pogovor se začne – kot vsak – z živijo, UI se večkrat opraviči, češ da seže njeno znanje le do leta 2021, o sogovorniku, ki je napisal 20 knjig –prevedene so v 17 jezikov – sicer ve veliko, ne pa vsega. Vsekakor pa dvomi o poreklu piramid, ki jih je Osmanagić odkril leta 2005 in za katere trdi, da so delo človeških rok. Takšne oblike lahko ustvari tudi narava, trdi UI. Pa naj jih nekaj našteje, pravi sogovornik. In se ji hitro ustavi, no, nekaj naravnih je, ampak piramid je po vsem svetu zares veliko in so zgrajene. Seveda ne bom povzemala, kaj vse piše v knjigi, le na kratko – v piramidah in hodnikih pod njimi so našli betonske bloke, vsekakor delo človeških rok, in strokovna analiza pravi, da so stari 30.000 let. V tunelih so izmerili 286.000 negativnih ionov v kubičnem centimetru, na zdravje pa ugodno vpliva vse, kar je nad tisoč. V pisarnah jih izmerijo 50, ob kakšnem hribovskem slapu okrog 5000 …, razlika je očitna. Skratka, piramide niso bile prvenstveno grobnice, ampak nekakšne elektrarne, lovilci in pospeševalci energije. Izboljšajo strukturo vode, hrane, imunskega sistema, uničujejo bakterije in viruse, njihov vrh pa je nekakšna antena za sprejemanje energije in oddajanje komunikacijskih signalov. Seveda so strokovnjaki izmerili tudi elektromagnetno energijo na vrhovih vseh petih bosanskih piramid – in bila je neprimerljivo višja kot v okolici. So si faraoni gradili piramide za grobnice prav zato, da njihova balzamirana trupla ne bi razpadla, saj jih je pred mikrobi ščitila kozmična energija?

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v posebni izdaji revije Jana POMLAD, 26. 2. 2024.

revija Jana
Izšla je posebna številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!