Slobodan Jurišić Jura

Slavni bobnar ostal brez vsega: "Živim v hiši brez elektrike, vode, bolan sem, pomagajte"

D.K.
26. 4. 2024, 13.04
Posodobljeno: 26. 4. 2024, 13.13
Deli članek:

Bobnar nekoč slavne "YU Grupe" Slobodan Jurišić Jura je z uporabniki družbenega omrežja Facebook delil objavo, v kateri je razkril, da je v težki življenjski situaciji, in presenetil številne.

FB Slobodan Jurišić
Slobodan Jurišić Jura

Kot je glasbenik priznal v izpovedi, ki jo je objavil na svojem Facebook profilu, živi v hiši brez elektrike in vode ter je bolan.
"50 let sem bil bobnar. Igral sem s Točko, v YU Grupo, s Cukićem ... Živim v hiši brez elektrike in vode v Perlezu. Po nesrečnih okoliščinah sem ostal brez vsega," je zapisal. 

"Iz stanovanja, ki sem ga prodal, so ukradli denar, tako da sem zdaj prepuščen na milost in nemilost sodržavljanov. Sam sem in bolan sem. Vsaka pomoč bi bila super. Prosim vse dobre ljudi, ki želijo pomagati z denarnim prispevkom preko post-neta na pošti," je v pretresljivi objavi pojasnil Jurišić in dodal svojo telefonsko številko.

Slobodan Jurišić se je rodil 28. novembra 1961 v Zemunu. Z glasbo se profesionalno ukvarja od leta 1979 in je eden najbolj prepoznavnih bobnarjev v Srbiji. Svoje studijsko delo je začel pri znani "Mama Co Co" zasedbi, v svoji karieri pa je bil poleg številnih popularnih zasedb tudi član "Yu Grupe", zasedbe Dejana Cukića, studijsko pa je igral tudi v tujini, največ v Nemčiji. Prav tako je zelo znan po svojem specifičnem načinu igranja in ima edinstveno tehniko igranja na funk in rock bobne, piše Nova.rs.