Kate in William

Bolezen jima je spremenila odnos

S.Č.
25. 4. 2024, 07.57
Posodobljeno: 25. 4. 2024, 08.57
Deli članek:

Kraljevi par Kate Middleton in princ William sta se v zadnjem času soočala z eno najtežjih preizkušenj v njunem življenju. Bliža se njuna 13. obletnica poroke, datum, ki ga nekateri smatrajo za nesrečnega, vendar v njunem primeru simbolizira obdobje, ki ju je neizmerno zbližalo.

Profimedia
Kate in William je bolezen še zbližala.

Spomnimo se 29. aprila 2011, ko sta pred očmi svetovne javnosti in v krogu najbližjih izrekla svoj "da" in si obljubila večno zvestobo "v dobrem in slabem, v zdravju in bolezni". Te besede so dobile nov pomen v 12. letu njunega zakona, ko je Kate Middleton zbolela za rakom. Vojvodinja je bila podvržena preventivni kemoterapiji in je morala začasno opustiti vse kraljeve dolžnosti, saj je potrebovala čas za okrevanje doma. Njena bolezen ni le fizično vplivala na njo, ampak je tudi čustveno in psihično preizkušala oba.

V ponedeljek bosta princ William in vojvodinja Kate praznovala svojo 13. obletnico, ki bo zaznamovana s kompleksnimi čustvi zaradi Kateine bolezni. Ta dogodek je definitivno poglobil njun odnos in ju še bolj združil v skupnem soočanju z življenjskimi izzivi.

Dokaz ljubezni in enotnosti

Robert Jobson, priznan novinar in poznavalec kraljeve družine, meni, da je njuna prihajajoča obletnica dokaz njune ljubezni in enotnosti. "Vzponi in padci, ki sta jih doživela skupaj, so nedvomno utrdili njuno vez. Njuna zveza je močna, predvsem zato, ker sta preživela toliko skupaj," pravi Jobson. Po njegovem mnenju sta zadnji meseci za par še posebej naporni, še zlasti zaradi potrebe, da svojim otrokom razložita resnost Kateine diagnoze.

Jobson še dodaja, da je William ves čas bil Kateina opora. "William je bil njena skala, ona pa srce njegovega življenja. Ni dvoma, da ju je ta izkušnja še bolj povezala in da bosta odslej še bolj cenila vsak skupen trenutek. Po tako intenzivni izkušnji zagotovo ničesar več ne jemljeta za samoumevno," zaključuje Jobson.