Naj Pesem prikliče poletje

Med Manco Špik in Kvatropirci teče posebna kemija

Al.S.
23. 4. 2024, 17.49
Posodobljeno: 23. 4. 2024, 17.53
Deli članek:

V studio Aktuala so prišli priljubljeni Kvatropirci in Manca Špik, ki so pred osmimi leti prvič skupaj zapeli skladbo z naslovom Pesem, ki je postala ena najbolj predvajanih pesmi na radijskih postajah.

Luka Švigelj
Manca Špik in Matej Kocen.

Zdaj jih je Manca spet povabila k sodelovanju. Žana Vidmar in Klemen Bunderla sta jih povprašala, zakaj tako radi ustvarjajo skupaj, pa je basist Matej Kocen lepo povedal, da med njimi teče posebna kemija. Največkrat se srečajo v glasbenih studijih, kjer nastajajo njihove skupne pesmi. In pa na koncertih, kjer skupaj odpojejo različne pesmi, tako njihove kot pesmi drugih avtorjev in izvajalcev.

Klemen je želel Kvatropirce malo spraviti v zadrego, pa jih je vprašal, s katero pevko se bolje ujamejo, z Alyo ali z Manco, pa se je Matej Kocen spretno znašel: »Z obema je čudovito!« Za njihovo novo skupno skladbo je besedilo napisal Rok Lunaček, glasbo pa Manca, pesem Če verjameš v ljudi nosi sporočilo, da naj vsak poskuša videti dobro v ljudeh. In v samem sebi.

Luka Švigelj
Skupaj so zapeli v Aktualovem studiu.

Na odru Aktuala so naprej zapeli pesem Pesem, ki govori o poletju in Manca si je zaželela, da bi v deževnem in mrzlem dnevu z njo čimprej priklicali poletje. Potem sta Matej in Manca sodelovala pri glasbenih ugankah – na različne besede, ki so jih prispevali gledalci in poslušalci Aktuala, sta morala zapeti pesmi, ki so v naslovu ali besedilu vsebovale te besede. Tako sta zapela Nasmeh poletnih dni, pa Ogenj v meni Aktualovke Martine Švab, pa Ko sije luna na obalo, Iz pekla do raja … šlo jima je zelo dobro.

Kvatropirci so povabili vse Aktualovce na koncert 7. junija v poletnem gledališču Studenec, Manca pa prav tako junija v dvorec Visoko in v Velike Lašče.