Po operaciji slepiča

Kirurg je Natašo, mamo dveh otrok, kljub hudim bolečinam poslal domov, čez nekaj ur je umrla

R.T.
29. 4. 2024, 10.14
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 10.15
Deli članek:

V Srbiji je javnost razburil žalosten primer smrti 44-letne vzgojiteljice iz Sremske Mitrovice, mame dveh mladoletnih hčera.

Osebni arhiv
Nataša Žabić je imela devet in trinajst let stari hčerki.

Natašo Žabić so 31. marca sprejeli v bolnišnico zaradi bolečin v trebuhu in bruhanja. Takoj naslednji dan so jo zaradi vnetja in razlitja slepiča operirali. Operacija je uspela in Nataša, ki so jo doma čakali devet in trinajst let stari hčerki, je lahko 16. aprila odšla domov. Ni pa se počutila najbolje, je za Blic povedal njen brat Saša. Občasno je imela povišano telesno temperaturo, vse bolj jo je bolela leva noga. Ko ji je otekla in so se bolečine intenzivirale, je prejšnji četrtek odšla na posvet k zdravniku v zdravstveni dom. Še isti dan so jo poslali na kirurški oddelek zaradi suma tromboze. Tam je niso sprejeli. Specialist splošne kirurgije jo je poslal nazaj v zdravstveni dom, ker je ocenil, da zadeva ni bila tako nujna. Po besedah njenega brata ji je dejal, da dokler lahko stoji, ni nič hujšega, vzame pa naj tablete za hujšanje.

Natašo pa je vse bolj bolela noga. S pomočjo »vez in poznanstev« so uredili, da bi jo naslednji dan, v petek, pregledal drug zdravnik, a do tega pregleda ni prišlo. Nataša je umrla ob 7. uri, ob 8. uri je bil načrtovan pregled. Obdukcija je pokazala, da je vzrok smrti pljučna embolija, ki jo je povzročil večji strdek. »Mislim, da je Nataša umrla, ker je niso sprejeli v bolnišnico, kjer bi prejela potrebno terapijo,« je prepričan njen brat, ki si prizadeva, da bi natančno preiskali njen primer in odkrili krivca.Natašina dolgoletna prijateljica Slobodanka mu pritrjuje. Ne bi je smeli pustiti domov v takšnem stanju, pravi in dodaja, da je Nataša »20 let delala kot vzgojiteljica v Kuzminu, bila je čudovita ženska, prijateljica, ne smemo dovoliti, da se to še komu zgodi.«

Včeraj so jo pokopali. Iz bolnišnice v Sremski Mitrovici so danes sporočili, da so o dogodku obvestili ve pristojne in odredili interno preiskavo.