Tragično

Ukrajinska vojaka s fronte na zdravljenje v Nemčijo, tam ju je umoril Rus

S.R.
29. 4. 2024, 10.18
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 10.18
Deli članek:

V bavarskem mestu Murnau se je v soboto zvečer pripetil pretresljiv zločin, ki je terjal življenji dveh ukrajinskih državljanov. Zdaj je znano, da je šlo za vojaka, ki sta se tam nahajala na rehabilitaciji.

Zajem zaslonske slike
Na kraju zločina so včeraj zagorele sveče.

Na območju nakupovalnega središča ju je zabodel 57-letni ruski državljan, pri čemer je 36-letni Ukrajinec umrl na kraju dogodka, njegov 23-letni rojak pa pozneje v bolnišnici. Bavarska policija je napadalca pozneje aretirala na njegovem domačem naslovu nedaleč od nakupovalnega središča.

Nemški tabloid Bild danes poroča o novih pretresljivih dognanjih, povezanih s primerom. Umorjena Ukrajinca sta bila v resnici ranjena ukrajinska vojaka, ki sta se na Bavarskem nahajala zaradi rehabilitacije, kar je potrdil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba, ki se je nemškim organom pregona obenem zahvalil za hitro aretacijo. Na kraju zločina so včeraj popoldne pod fotografijama obeh žrtev zagorele sveče, od nesrečnikov, 23-letnega Vjačeslava B. in 36-letnega Volodimirja K., ki sta preživela vojno v Ukrajini, a ju je brutalna smrt nato našla na Bavarskem, pa so se s shodom poslovili številni prebivalci Murnaua in njuni tam živeči rojaki. Nekateri med njimi so nadeli ukrajinske vojaške uniforme.

Bild poroča še, da je morilec Iouri J. od kraja zločina do svojega stanovanja pustil krvavo sled. Kri se je nahajala celo na kljuki njegovih vrat. Svoji žrtvi naj bi zabodel v glavo in vrat, pri čemer nemški kriminalisti motiv za dejanje še ugotavljajo. Po navedbah policije zaenkrat sicer še ni kakšnih dokazov, da bi bil zločin povezan z rusko invazijo na Ukrajino. Trojica se je najverjetneje poznala, po poročanju Bilda pa so bi lahko bile posredi velike količine popitega alkohola.