Mint Butterfield

Hčerko ameriškega milijarderja našli v kombiju v razvpiti soseski

R.T.
29. 4. 2024, 09.12
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 09.12
Deli članek:

Starša 16-letne Mint Butterfield, ki je pred tednom dni izginila na območju San Francisca, sta včeraj vendarle prejela srečno vest. Našli so jo točno tam, kjer so sumili, da bi se lahko nahajala.

Profimedia
Mint Butterfield

Kot smo poročali, so v San Franciscu zadnji teden dni iskali hčerko Stewarta Butterfielda, ameriškega milijarderja ter soustanovitelja spletnih platform Flickr in Slack. 16-letna Mint je živela z mamo Caterine Fake, soustanoviteljico legendarne platforme za izmenjavo fotografij Flickr. Butterfield in Fake sta se namreč razšla kmalu po njenem rojstvu. Najstnico so nazadnje videli prejšnjo nedeljo zvečer, pri čemer se je domnevalo, da bi lahko poniknila na območju razvpite soseske Tenderloin, neuglednega dela San Francisca, ki slovi kot precej nevaren in v katerem cveti trgovina z drogo. Mint naj bi kljub svojim rosnim letom že imela težave z drogo.

Policija v San Franciscu je včeraj zvečer potrdila, da so 16-letnico v soboto zvečer našli v družbi »odraslega moškega«. Izsledili so jo v belem kombiju na območju soseske Tenderloin, pri čemer so aretirali 26-letnega Christopherja Dizefala. Slednji je zaradi suma kaznivega dejanja ugrabitve otroka pristal v priporu. Policisti so navedli še, da je bila Mint, ki so jo zaradi preteklih groženj s samomorom obravnavali kot ranljivo osebo, nepoškodovana in da so jo že vrnili k staršem. Med zaslišanjem je dejala, da je pobegnila od doma, a so kriminalisti prepričani, da jo je k temu pregovoril Dizefalo.