Iskanje v gozdičku ob vasi

Kamera ujela pogrešanega dečka Ariana!

G.G.
24. 4. 2024, 18.45
Posodobljeno: 24. 4. 2024, 18.48
Deli članek:

Tretji dan iskanja šestletnega Ariana iz severa Nemčije so odkrili nekaj sledi.

Nemška policija
Kje je mali Arian? Upajo, da se je zatekel v kakšno klet.

Policisti so že včeraj prebivalce vasi Elm pozvali, na pregledajo posnetke na svojih nadzornih kamerah, saj bi se lahko na njih znašel avtistični deček Arian. Ta je v ponedeljek zvečer smuknil iz hiše in ušel izpred oči svojih staršev, ki so sicer nemudoma reagirali. Ko ga niso našli v okolici hiše, so takoj poklicali policijo, zavedajoč se, da se Arian zaradi svojega stanja ne zna izražati, v kolikor ga kdo ogovori, pa se ne odzove.

Danes popoldne so policisti potrdili, da je na enem izmed posnetkov nadzornih kamer videti Ariana, kako okoli 19.15 v pondeljek sam koraka po ulici v Elmu. Iz naselja je najverjetneje zavil v bližnji gozdiček, ki je zdaj postal središče intenzivne iskalne akcije. Že nekaj ur prej so nedaleč od tega gozdička, v močvirnatem predelu ob reki Oste odkrili sveže odtise čevljev, zato so se potapljači hitro zbrali in zdaj pregledujejo reko in njene bregove. Arianovi starši sicer upajo, da se je fant zatekel v kakšno uto ali klet.

Včeraj in danes dopoldne so policisti, gasilci in prostovoljci temeljito preiskali vsako ped v gozdu, zgradbe v vasi in tudi vsako jaso. Ariana Iščejo s pomočjo helikopterja, policijskih psov in psov slednikov, dronov.