Ljudje

Andrej Škufca osebno: V življenju mi je večinoma nerodno

Katja Božič
9. 8. 2023, 09.00
Deli članek:

Razjezijo ga netočnost, nedoslednost, sprenevedanje, neodločnost, tudi njegova lastna neumnost. A tako hitro, kot se razjezi, se tudi pomiri. Je vztrajen in dosleden, zato je tudi uspešen. Fascinirajo ga izjemni ljudje in sledi načelu, da ne živi v preteklosti. Plesalec, plesni trener, večkratni svetovni prvak, žirant šova Zvezde plešejo Andrej Škufca se bo jeseni preskusil tudi kot nov žirant šova Slovenija ima talent.

Mateja Jordović Potočnik
Andrej Škufca

Katera vaša lastnost vam v življenju najbolj pomaga?

Verjetno vztrajnost in doslednost. Ko sem bil mlajši, pa tudi strah pred neuspehom. To sicer ni hvalevredna lastnost, me je pa močno gnala naprej. Zdaj čutim drugače. Morda še ena lastnost: kadar je treba, vprašam za nasvet, poslušam in sledim. Bili bi presenečeni, vendar tega ne zna vsak. Je pa svojevrstna umetnost vprašati pravo osebo.

Katera lastnost pa vas najbolj moti pri drugih ljudeh?

Ne vem, ali je ena sama. Gre bolj za to, ali me nekdo ali nekaj na nekom privlači ali odvrača. Načeloma ljudje, ki govorijo več, kot je treba.  

Če bi lahko karkoli spremenili pri sebi, kaj bi to bilo?

Nič. Pa ne zato, ker mislim, da sem popoln. Daleč od tega! Gre bolj za to, da tako naenkrat, čirule čarule, ne bi nič spreminjal. Uživam, ko ugotavljam, kaj sem morda doslej pri sebi uspel izboljšati in kaj še moram. 

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 32, 8. avgust, 2023.

Mateja Jordovič Potočnik
Andrej Škufca

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!