Oba pridržali

60-letnik pijan, 52-letnik zadet: Za dobro jutro na gorenjski avtocesti napihal več kot tri promile

D.K.
8. 5. 2024, 10.39
Posodobljeno: 8. 5. 2024, 10.41
Deli članek:

Gorenjski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dva kritična voznika, ki sta na cesti ogrožala sebe in druge. Oba so policisti pridržali.

Bor Slana/Bobo
Fotografija je simbolična

Gorenjski prometniki so imeli včeraj nekaj pred 8. uro zjutraj na gorenjski avtocesti, v bližini izvoza Kranj zahod v smeri Ljubljane, v postopku 60-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (1,61 mg/l, kar je več kot 3 promile). Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti pa so včeraj okoli 14. ure obravnavali 52-letnega tujega voznika, s statusom v Sloveniji, ki mu je odrejeni hitri test na prepovedano drogo pokazal pozitiven rezultat. Strokovni pregled je odklonil. Policisti so mu odredili pridržanje do 12. ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

»Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, katerih posledice so lahko zelo hude. Z vsako prometno nesrečo pride tudi do daljših zastojev. Za volan vedno sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti v prometu registrirana,« ob tem opozarjajo policisti Policijske Uprave Kranj.  

»Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj,« so dodali.