V Albaniji

Alma z otroki skočila v smrt zaradi nezvestega moža

D.K.
8. 5. 2024, 09.41
Posodobljeno: 8. 5. 2024, 11.45
Deli članek:

Alma Arazi naj bi se skupaj s tremi otroki v reko Bojano pognala zaradi maščevanja možu, ki je domov želel pripeljati ljubico.

FB Alma Arazi
Alma Azri

Policija v Albaniji še vedno išče 39-letno Almo Arazi, ki je s tremi majhnimi otroki skočila v reko Bojano, truplo devetletne deklice so v soboto zvečer našli v reki Drim, kamor se zliva Bojana, nato so našli še truplo druge deklice, po treh dneh iskanja pa so našli še truplo štiriletnega otroka. Njenega 31-letnega moža E.A. pa so aretirali zaradi nasilja v družini. Kot poročajo albanski mediji, je otroke vzela s seboj, da bi se mu maščevala. 

Alma je devet let starejša od Ergisa. Imela je osnovnošolsko izobrazbo, Ergis pa le štiri razrede. Spoznala sta se prek sorodnikov in po poroki preselila v Nemčijo. Tam sta živela v sožitju in imela sta dve hčerki. Prelomnica je bila vrnitev v Albanijo, kjer pa se je Erdžis oddaljil od družine, kljub dejstvu, da sta imela tretjega otroka, ki je zdaj star tri leta, poroča novinarka albanske televizije Dorjana Bezat.

Ergis naj bi imel zadnja tri leta razmerja z drugimi ženskami. Alma je v njegovem mobilnem telefonu našla fotografije in videe, ki jih je posnel s prijatelji, in jih pokazala svojima sestrama. Povedala jima je, da zaradi tega zelo trpi. Želela je ločitev in z otroki odšla od doma. Albanski Top Channel, ki se sklicuje na člane njene družine, navaja, da je Alma nato januarja odšla v Italijo na delo, da bi zaslužila denar za gradnjo hiše za življenje z otroki. Otroci so ostali pri očetu in očetovem bratu ter njegovi ženi, ker ji Ergis ni želel dati pooblastila, da bi jih vzela s seboj. Jo je pa mož nenehno klical in jo rotil, naj se vrne, ob neki priložnosti pa naj bi na očetovem grobu prisegel, da bo prekinil zunajzakonsko zvezo, ki jo je imel, in se posvetil družini. Samo zaradi te prisege se je Alma vrnila v Albanijo.

Tik pred usodnim skokom našla fotografije 18-letne ljubice

Po poročanju Vox news je Alma preden je izginila na moževem telefonu našla fotografije in videe njegove osemnajstletne ljubice. S seboj je vzela otroke, ker ji je E.A. razkril, da namerava domov pripeljati ljubico. Ime ljubice E.A. ni znano, razen začetnice A., kot je vnesena v njegov telefon. Almina sestra Genta je policiji povedala, da je bil nasilen do žene in otrok. "Če odpelješ moje otroke, te bom ubil," ji je grozil. 

"Svoji hčerki sem dejal, da živi s človekom, ki je ne ljubi več. Pusti ga, da živi svoje življenje, ti pa poglej nase. Odvrnila mi je, da se ne more tako odločiti, ker nismo takšna družina. Naučeni smo umreti s partnerjem, ki si ga izberemo. Takšne zgodbe se običajno ne končajo dobro," pa je po tragediji povedal Almin oče A.B..