Ljudje

bianca-žvorc-morris

S sadnim postom do največje sreče: Razstrupiti se in ozdraveti!

Katja Božič
18. 5. 2023, 04.15

Bianca Žvorc Morris, mednarodna podjetnica s prekmurskimi koreninami, je že pred leti opustila misel, da bo kdaj postala mamica. Poskusila je vse, od najrazličnejših alternativnih metod do neuspešnih postopkov zunajtelesne oploditve.

petan foto Jaka

Robert Petan osebno: Ne hiti z romantiko

Katja Božič
17. 5. 2023, 14.13

Muzikantavtor Robert Petan, za mnoge odkritje lanskega leta, je sicer uveljavljen glasbenik, ki se je kalil počasi, a vztrajno.

ilka-štuhec

Ilka Štuhec o čudežni vrnitvi in neobičajnem odnosu z mamo

Andreja Comino
17. 5. 2023, 11.00

Na intervju pride vesela. Nasmejana. Zagnana. Navihano skodrana, obenem pa previdna; dobro zna postavljati meje, do kod spusti novinarje, kaj pa je najdragocenejše in samo njeno.

al-bano

Al Bano: Pokonci me držijo glasba, zemlja in ljubezen

Andreja Comino
11. 5. 2023, 06.00

Ob besedi Italija pomislimo na živahnost, veselje, ljubezen, odlično hrano, izbrana vina in glasbo. Al Bano, ki mu v osebni izkaznici piše Albano Antonio Carissi, je pred desetletji v svet ponesel italijansko kancono, ki gre hitro v ušesa in ljudi spravi v dobro voljo.

tadej-golob

Tadej Golob osebno: Hitro se razjezim in hitro ohladim

Katja Božič
10. 5. 2023, 16.30

Naš vodilni avtor kriminalk, sicer tudi novinar, kolumnist in alpinist, ki je svoje bralce lani razveselil že s petim romanom o detektivu Tarasu Birsi, z naslovom Koma, pravi, da mu v življenju najbolj pomaga vztrajnost.

masayah

Masayah: Po očetovi smrti sem bila jezna na ves svet

Sonja Javornik
10. 5. 2023, 15.30

Sploh ni panike, pokaži mi solze, je pela v prvi veliki uspešnici, v novi pesmi Zavedno pa: »Ene družine so na konju, ene so pa na horsu.« Njene rime so močne, pretresljive, a žal ne gre za metafore ali domišljijo, temveč črpa iz svojega življenja, ki je bilo vse prej kot običajno.

bojca-pušnik-ponikvar

O ljubezenski sreči po 50. letu: Vsi najboljši (še) niso poročeni

Lara Jelen
10. 5. 2023, 13.00

Bojco Pušnik Ponikvar poznamo kot avtorico odličnih knjig o permakulturi in vrtnarjenju. Proti koncu svojih petdesetih let pa se je odločila zapisati tudi svojo osebno zgodbo.

miha-blažić---n\'toko

N’toko: Ko je ljudstvo res odločeno, ga je težko povoziti

Jure Aleksič
9. 5. 2023, 06.48

Mož z izjemnim glasbenim talentom je bil in je ikona družbeno angažirane rap scene. Tisti, ki spremljamo javno besedo, pa ga že dolgo poznamo tudi kot prvovrstnega kolumnista in neutrudnega aktivista pri zaščiti najbolj ranljivih skupin v državi.

pater-karel-gržan

Pater Karel Gržan: V življenju sem naredil veliko neumnosti

Katja Božič
9. 5. 2023, 06.00

Srečanje z duhovnikom, mislecem in pisateljem patrom Karlom Gržanom je vedno posebno, prijetno in navdihujoče. V njegovi prisotnosti v objemu Konjskega Vrha, kjer živi s svojo kobilico Kapro, se napolniš z mirom, toplino in ponižnostjo, ki smo jim tokrat dodali še veliko smeha.

profimedia-0351583620

Ste že kdaj srečali obilnega stoletnika?

Sonja Grizila
9. 5. 2023, 05.30

Stoletniki nas čedalje bolj zanimajo, ker jih je čedalje več in ker ne izvirajo samo iz skritih dolin v Himalaji in Zakavkazju, kjer so jim razmere menda posebej naklonjene, ampak ker jih je čedalje več tudi med nami.

Danijel Koletić

Danijel Koletić: Z dobrimi nameni najdeš dobro

Sonja Javornik
6. 5. 2023, 06.00

'Vrednote so izgubile kompas. Položaj vplivneža na družbenih omrežjih je bolj cenjen kot položaj kirurga,' meni direktor Danijel Koletić, ki ne pozablja na tiste, ki imajo v življenju težave.

Igor Harb

Prevajalec Igor Harb: Jutranji tek je boljši od jutranje kave

Andreja Comino
6. 5. 2023, 05.00

Sliši se neverjetno – kako najti voljo, energijo in motivacijo za tek sleherni dan v letu?! To je lani in in na začetku letošnjega uspelo prevajalcu Igorju Harbu. Kljub obilici dela vsak dan ugasne računalnik in obuje tekaške copate. Poleti, pozimi, na dopustu ... Bi nam lahko odstopil malo motivacije?

marija-kozin

Moje življenje poganja firbec

Biba Jamnik Vidic
5. 5. 2023, 09.54

Trideset mesecev, 32.000 km, 23 držav, dva ugriza kače, šest osjih pikov v eni minuti, huda poškodba glave, dva napada, en rop, vojna v Gruziji in nepredstavljivo lepi stiki z ljudmi, ki jih bo v srcu nosila vse življenje. Vse to in še več je doživela 28-letna Marija Kozin, ko se je s kolesom odpeljala iz Škofje Loke do Pekinga.

hujšanje, diete

Nina Kovač vitka tudi s pico in palačinkami

Renata Ucman
4. 5. 2023, 05.40

Nina Kovač, po izobrazbi zdravstvena tehnica, je v svojem življenju preskusila najrazličnejše shujševalne diete, a se po vsaki hitro zredila nazaj. Pred leti je končno našla rešitev. Brez drastičnega odrekanja ljubim živilom – da, celo pici, palačinkam in kruhu – ji je uspelo izgubiti trideset kilogramov in vitko linijo obdržati vse do danes!

velkavrh - foto Mateja Jordovic Potocnik

Ne delaj drugemu tega, česar ne želiš, da bi drugi delali tebi

Katja Božič
3. 5. 2023, 08.20

Andrej Velkavrh, meteorolog, ki smo si ga zapomnili po tem, da je znal svoje televizijske napovedi vedno hudomušno začiniti, je tudi iskriv in odkrit sogovornik.

katarina-čas

Veliki intervju s Katarino Čas: Ni vse v kartah za vse

Sonja Javornik
3. 5. 2023, 04.30

Spomnim se večerje po snemanju prve oddaje Atlantis v 90. letih, v kateri je Katarina Čas začela svojo televizijsko kariero. Bila sem očarana, saj je bila resnično ljubka, očarljiva.

maja-hribar, grofica-josephine

Vznemirljivo življenje Maje Hribar, grofice Josephine

Biba Jamnik Vidic
27. 4. 2023, 09.00

Med tednom vzgojiteljica, ob vikendih grofica, sicer pa vitezinja. Za grofico Josephine ste verjetno prvič slišali, ko so pred kakim mesecem ukradli vpadljiv rdeč mercedes s tem imenom.

martin-perović

Oboževani frizer Martin Perović: K njemu priletijo celo iz Švice

Jelka Sežun
26. 4. 2023, 07.00

Je to res, ČISTO ZARES ista ženska, se pogosto vprašaš, ko primerjaš fotografiji »prej« in »potem«.

sestra-mojca-šimenc

Kdo je prva ženska slovenske Cerkve?

Marija Šelek
26. 4. 2023, 06.24

Življenje z redovnicami ni angelsko življenje.

tomaž-domicelj

Tomaž Domicelj: Recept za srečen zakon je ljubezen na daljavo!

Andreja Comino
25. 4. 2023, 21.00

Nekateri jima v šali pravijo slovenska John Lennon in Yoko Ono, Tomaž Domicelj pa se pošali, da bi si z veseljem želel biti tako dober glasbenik, kot je njegov glasbeni idol, ter da je njegova Irena še boljša, pa tudi lepša umetnica od Yoko.

lucienne--beatrice-krstova

Lucienne- Beatrice Krstova, transspolna študentka, ki je razgalila Slovenijo

Vasja Jager
25. 4. 2023, 06.00

Da bi se na lastne oči prepričal, kdo dejansko je po mnenju mnogih trenutno najnevarnejše bitje v državi, sem jo obiskal na njenem domu, ji pogledal v oči – ter v njih našel resnico ne le o njej, temveč tudi o sebi. In nemara vsakem izmed nas.

ahmed-burić

Ta svet je nor, ne vem pa, ali je tudi neumen

Sonja Javornik
21. 4. 2023, 07.37

Pozabite Šerbedžijevo Ines – zdaj poslušamo Ahmeda Burića, sina puščave. Sin pustinje je naslov njegovega prvenca, na katerem ob spremljavi izvrstnih glasbenikov interpretira svoje pesmi.

janja-kebe

Janina velika preobrazba: (Začasno) slovo od skromnosti

Andreja Comino
20. 4. 2023, 10.13

Janjo Kebe je na našo preobrazbo prijavila njena direktorica, menila je namreč, da je čas, da se malo pocrklja. 'Dobro je vedela, da se sama zagotovo ne bi.'

ana-gaković

Ana o ognjenem znamenju: Postajam samozavestnejša!

Katja Božič
20. 4. 2023, 06.20

Pred kratkim je v oddaji Poroka na prvi pogled, ki jo vrtijo na eni od komercialnih televizij, nevesta Tina svojemu možu Blažu razkrila, da že vse življenje živi z bremenom – ognjenim znamenjem, ki ga uspešno prekriva s pudrom. Ne dolgo zatem pa se nam je javila bralka Ana Gaković s podobno usodo in nam razložila, kako je živeti s takim bremenom, ko si kar naprej tarča radovednih pogledov in opazk.

bernard-arnault

Volk v plašču iz kašmirja: Prijazni ne postanejo milijarderji

Jelka Sežun
19. 4. 2023, 07.43

Bernard Arnault je bogat. Še več, je NEPREDSTAVLJIVO bogat. Naj vam razložimo ...