Aktualne novice

Prikaži več
ATACMS, rakete
Do 300 kilometrov

Prej teh raket niso poslali Ukrajini, ker so se bali, da bi jih uporabili za napade na Rusijo

ZDA so Ukrajini že marca skrivaj poslale rakete dolgega dosega ATACMS, ki pa so tja prispele šele v aprilu, je v sredo potrdil tiskovni predstavnik State Departmenta Vedant Patel. Tega doslej niso objavili, ker so želeli ohraniti varnost delovanja raket, je pojasnil.

dojenček bolnica
Tožba

Starša male Alice: "Spol otroka je videl, ni pa videl, da ima 26 prstov in stopalo namesto kolena"

Alice se je rodila s 26 prsti namesto 20, brez palcev na rokah in stopalom namesto kolena. Bolnišnično osebje je enotno: "Česa takega še nismo videli". Sedaj starši tožijo ginekologa.

Srečanje
Zanimivosti

Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D) premošča izzive obmejnih območij Slovenije in Evropske unije

Evropskega poslanca iz vrst socialistov in demokratov (S&D) Matjaža Nemca boste v teh pomladnih dneh srečevali na obmejnih območjih Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške.

miroslav radačovsky
Mir na svetu

Slovaški poslanec v Evropskem parlamentu iz vreče potegnil belega goloba

Voditelj slovaške Patriotske stranke Miroslav Radačovsky je za govorniškim pultom Evropskega parlamenta v Strasbourgu izvedel »performans«.

Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Tony Cetinski

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

Ko se je na zabavah želel povsem prepustiti in sprostiti, je nosil lasulje, pravi Tony Cetinski, ki se ima zadnja leta najlepše na svojih koncertih.

mobilne-hiške, kampiranje, camping
Zanimivosti

Z nekaj kliki do rezervacije počitnic v mobilni hišici

Novi portal MobilnaHišica.si združuje ponudbo več kot 1000 različnih vrst nastanitev v več kot 200 kampih na Hrvaškem, v Italiji in Sloveniji.

protest, narava, nevladne-organizacije, ekologija, okoljevarstveniki
Dan ekološkega dolga

Če bi vsi na svetu živeli kot Slovenci, bi potrebovali 3,4 planeta

Danes obeležujemo dan ekološkega dolga za Slovenijo, ko smo v državi porabili vse razpoložljive vire in ekosistemske storitve, ki jih lahko Zemlja obnovi v enem letu. Dan je letos nastopil teden dni pozneje kot lani. Če bi vsi na svetu živeli kot Slovenci, bi potrebovali 3,4 planeta v velikosti Zemlje.

Videc, kristalna krogla, jasnovidec
Vedeževanje

Kristalna krogla: Potovanje v svet simbolov in napovedi

Kristalne krogle, znanstveno fascinanten predmet in hkrati orodje za vedeževanje, že stoletja burijo človeško domišljijo.

rosmarino, spar, točke-zvestobe
Zanimivosti

Uživajte v lahkih pomladnih jedeh

Daljši in toplejši dnevi nas vabijo, da preživimo več časa na svežem zraku ter uživamo v cvetoči naravi. Pomlad pa nas razveseljuje tudi z okusnimi živili, ki jih velja vključiti na jedilnik. Pripravite pesto iz regrata, uživajte v okusu divjih ali gojenih špargljev ter si privoščite odlično zeleno rižoto ali krepčilno porovo juho. Razkrivamo recepte.

Vreme

4 °C

Oblačno

Oblačno

petek, 26. 4

2 / 15 °C

Deževno

sobota, 27. 4

4 / 18 °C

Oblačno

nedelja, 28. 4

6 / 23 °C

Horoskop

Oven

Sproščeno delo in telesna dejavnost vam bosta pomagala odpraviti kopičenje negativne energije, ki bi lahko spremljala vpliv lune. Sprostite se vendar.

Bik

Ne pričakujte pomoči od zunaj, reševanja težav se lotite sami. Če jih boste reševali pazljivo, skrbno in odgovorno, ne boste izgubili nobenih ugodnosti.

Dvojčka

Trud, ki ga boste vlagali v delo, bo danes celo nekdo opazil. Deležni boste sicer manjših dvoumnih opazk, a se ne boste pustili niti malo motiti.

Rak

Čeprav je verjetno čas, da se premaknete naprej, se vam obetajo konflikti in spremembe v zvezi z vašimi cilji in razmerami na poslovnem in finančnem področju.

Lev

Načrtovali boste nekaj glede prihodnosti, a je bolje, če se prepustite svoji intuiciji, ki vam lahko pomaga, da bodo želje uresničljive. Bodite potrpežljivi.

Devica

Še vedno boste razmišljali o spremembah, ki jih želite doseči v svojem življenju. Osredotočili se boste na delo, saj trenutno ne čutite pravega zadovoljstva.

Tehtnica

Opustite vse, kar vas omejuje, tako čustveno, fizično, finančno kot duhovno, ter zadržuje pri napredovanju. Pomembno je, da se vsega tega zavedate.

Škorpijon

Ohranjajte ravnotežje in ne izgubljajte svoje energije. Prav tako ne delajte stvari prehitro, ne bo se vam obrestovalo.

Strelec

Dan vam ponuja priložnost, da končno uresničite, kar ste načrtovali. Tudi težave se bodo pojavile, a ne bodo velike in ne bodo vplivale na celoten uspeh.

Kozorog

Danes boste morali obnoviti notranje ravnovesje in energijo ter se predvsem izogibati preobremenjenosti ali vsem presežkom, ki bi lahko vodili v živčnost.

Vodnar

Vztrajate, a slutite, da bi morali ubrati drugačno pot. V ljubezni ste znova neodločni, bojujete se okoli enih in istih stvari. Pazite, da ne ponovite napake.

Ribi

Vprašanja, na katera bi se morali osredotočiti, so vaše potrebe po individualnem izražanju v primerjavi z občutkom vpletenosti v družbo in posel.

Anketa

Arhiv

Bo stranka SD pod vodstvom Matjaža Hana ob naslednjih volitvah ostala v parlamentu?

Da
43 %
Moški
Ženske
Ne
57 %
Moški
Ženske

Recept dneva

Arhiv
Gobe s sirom in pehtranom

Gobe s sirom in pehtranom

Čas priprave: 15 min

Preprosto