Aktualne novice

latona-mayes-gale
Zadeta mama

8-letnik moral prevzeti volan, ker mati ni bila več sposobna voziti

Vse prej kot običajen dogodek, se je pripetil minuli mesec v središču St. Louisa v ZDA, ko so policisti ustavili otroka, ki je vozil v napačni smeri prometa, njegova mati pa je zadrogirana spala na zadnjem sedežu skupaj z mlajšim otrokom.

gasilci
Tragedija v Avstriji

Plaz zasul petletnika, ki je bil na obisku, drugi otrok izven življenjske nevarnosti

Na avstrijskem Štajerskem, v St. Mareinu pri Gradcu, se je včeraj pripetila tragedija, v kateri je življenje izgubil petletni deček. Sedemletnik pa je zunaj življenjske nevarnosti.

gorivo, bencin, bencinska-črpalka
Višje cene?

Vlada popustila trgovcem z gorivi: zvišali bodo marže in ohranili 14-dnevni obračunski interval

Vlada je spremenila predlog nove uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, ki zdaj med drugim predvideva dva centa višje marže za liter bencina in dizelskega goriva.

krava, pašnik
Branile teličke

Psički vznemirili krave, ki so pomendrale 55-letno pohodnico

Pohajanje med kravami, ki se pasejo na travnikih, ne more biti povsem brezskrbno. Če pa je zraven še pes...

gradež-ladja
Reševalna akcija

Video: V Tržaškem zalivu v reševalni akciji iz potapljajoče ladje rešili 80 ljudi

V dramatični reševalni operaciji ob obali Gradeža so reševalci z potniške ladje Audace, v katero je začela vdirati voda, rešili okoli 80 oseb. Nekatere so preventivno oskrbeli v bližnjih zdravstvenih ustanovah.

policija policaj
Incident na Hrvaškem

Potem ko so prerešetali avto športnega direktorja Osijeka, je bil napaden tudi njegov najbližji sodelavec

Glavnega iskalca talentov in prvega pomočnika športnega direktorja Nk Osijek Josea Bota sta napadla dva mladeniča, ki sta s kraja pobegnila.

Primarij Tomislav Majic
Izdelki morajo biti varni in učinkoviti

Dr. Tomislav Majić o svojem udejstvovanju na področju prehranskih dopolnil: »V ospredju je predvsem želja po pomoči ljudem«

V današnjem svetu, kjer se zavedanje o pomenu zdrave prehrane in ustreznih dopolnil nenehno povečuje, je izjemno pomembno, da so izdelki, ki jih uživamo, varni, učinkoviti in znanstveno podprti. Eden izmed strokovnjakov, ki stoji za razvojem inovativnih rešitev na tem področju je Tomislav Majić, specialist internist kardiolog. Dr. Majić ni le priznan zdravnik s področja kardiologije, ampak tudi ustanovitelj centra za rehabilitacijo srčnih bolnikov v zdravilišču Šmarješke toplice.

kuwait-fire
Ujeti med spanjem

Video: Ogenj v stanovanjski zgradbi v Kuvajtu odnesel 41 življenj

Požar, ki je v sredo zgodaj zjutraj zajel stavbo, je med spanjem presenetil tuje delavce v Kuvajtu, pri čemer je umrlo najmanj 41 ljudi, več kot 50 pa je bilo ranjenih, so sporočili iz indijskega ministrstva za zunanje zadeve.

Novice iz Slovenije

Prikaži več
Igrišče v Dravogradu
Poškodovanje tuje lastnine

Foto: Igrala niso namenjena mamicam, da se s telefonom v roki gugajo na gugalnicah

Razdejanju na igriščih in uničevanju tuje lastnine ni videti konca. Tokrat o poškodovanih igralih poročajo iz Dravograda, kjer so aprila odprli novo igrišče. Objavo so pri JZ Dravit opremili s fotografijami in navodili, kako se obnašati na otroškem igrišču.

mladina, kajenje, najstnik, cigareti
Preveriti starost

Prodajali so cigarete mladoletnikom, zdaj jih ne smejo nikomur več

Zaradi ugotovljenih kršitev prodaje tobačnih izdelkov mladoletnim osebam v nekaterih trgovinah, gostinskih lokalih in na bencinskih servisih – tudi na Ptuju – velja ukrep začasne prepovedi njihove prodaje. Inšpektorji so lani opravili 362 nadzorov in ugotovili številne kršitve.

Klemen Boštjančič
Plačna reforma in plačna nesorazmerja

Boštjančič pogajanja v javnem sektorju označil za naporna, pogovore bodo intenzivno nadaljevali

Vodja vladnih pogajalcev, finančni minister Klemen Boštjančič je današnja krovna pogajanja s sindikati javnega sektorja o plačnih reformi in odpravi plačnih nesorazmerij označil za naporna. Dogovorili so se, da bodo pogajanja nadaljevali, tudi na plačnih stebrih.

igrišče, goran-dragić
Nova pridobitev

Foto: Na Ptuju odprli košarkarsko igrišče Gorana Dragića

Ob Mestnem stadionu na Ptuju so danes svečano odprli novo košarkarsko igrišče Gorana Dragića. Igrišče v dolžino meri 28, v širino pa 15 metrov. Otvoritev je pospremila množica otrok, zbrane pa je poleg nekdanjega slovenskega košarkarskega zvezdnika nagovorila tudi ptujska županja Nuška Gajšek.

Novice iz sveta

Prikaži več
pretep v italijanskem parlamentu
V Italiji

Video: Poslanci so se stepli, pele so pesti in drugi udarci, enega s seje odpeljali v invalidskem vozičku

Med razpravo v italijanski poslanski zbornici je v sredo prišlo do fizičnega obračuna, po katerem so enega od predstavnikov opozicije s seje odpeljali v invalidskem vozičku. Spor je povezan z načrti vlade o krepitvi avtonomij dežel, ki bi po mnenju nasprotnikov predloga le še povečal razlike med bogatejšim severom in revnejšim jugom Italije.

protest, buenos-aires
Napeto v Buenos Airesu

Foto: Protesti ob sprejemanju reform kontroverznega argentinskega predsednika

baltimore-pristanišče
Hitra sanacija

Pristanišče v Baltimoru po zrušitvi mosta zopet odprto

profimedia-0758896693
Finale NBA

Dallas izgubil še tretjo tekmo

profimedia-0881002893 (1) - kopija
V 87. letu starosti

Umrl simbol lige NBA Jerry West