Zna se prilagoditi

Foto: Roker Pero Lovšin gostoval na radiju Veseljak

M.G.
26. 4. 2024, 18.08
Posodobljeno: 26. 4. 2024, 18.16
Deli članek:

Voditeljski duo radija Veseljak Nina Cestnik Pavlič in Nejc Drobnič sta v današnji oddaji VIP petek gostila legendarnega rokerja Perona Lovšina. Njegova glasba se sicer ne vrti na Veseljaku, a Pero pravi, da je tudi "malo narodnjaka".

Simon Pelko
Nina in Nejc sta Pera sprejela s sončnimi očali, njegovim zaščitnim znakom.

Za zajtrk si je Pero Lovšin zaželel kavo in toast in to je tudi dobil. Pero se je toasta lotil takoj. Ali Lovšin sodi na Veseljaka? "Sem tudi malo narodnjaka in se znam prilagoditi", je petkov obisk na Veseljaku pojasnil Pero. "Moraš uživati v življenju, glasbi in zdravi hrani" je prepričan Pero. Poudaril je tudi potrebo po gibanju. "Moj dan se velikokrat začne s hojo. Rad pa tudi smučam in plavam. Nogometa pa žal ne igram več."

Nejc je prosil Pera, naj mu pove recept za dobro staranje. Pero ni dolgo razmišljal: "Kulinarika, punce in športno navijanje za tri klube, da se sprostiš" Zakaj za tri klube? Ker potem vsaj en od njih zmaga. Kako je zašel v narodno zabavne vode? "Po očetu sem Ribničan, po mami Primorec, narodno zabavna glasba je bila pri nas doma. Rastli smo ob goveji juhi in oddaji Poslušalci čestitajo in pozdravljajo."

Simon Pelko
Pero je prepričan, da mora biti življenje veselo in zabavno, da je kaj vredno.
Pero je sodeloval tudi z legendarnim Henčkom. "Morda je bil največji roker med zabavnjaki," ga je označil Pero. Na Veseljaku so zavrteli narodno zabavno pesem o pero-nospori, v kateri smo slišali tudi Pera. "Življenje je kot Veseljak", je pomodroval Pero, "hitro in zabavno je, če mu prisluhneš. Če mu pa ne, greš pa kam drugam."

Simon Pelko
Nina in Nejc sta se zelo zabavala ob Perovih domislicah.
Pero ima že kar nekaj vnukinj in vnukov. Sin Matej mu je preko video povezave zaželel čim več srečnih trenutkov na morju, kjer naj bi mu bilo dolgčas. A do tega dolgčasa najverjetneje ne bo prišlo, je prepričan sin Matej. On bo že vedel. Harmonikar Rihard Zadravec Riki je prišel s Perom na Veseljaka, sodelujeta že več kot deset let. Z Nino in Nejcem so se zmenili, da bodo skupaj posneli videospot. Nina bi bila primerna za pesem Kraljica za zmeraj, Nejc pa za pesem Hudičev sod. Pero in Riki sta v živo, na odru Veseljaka, zaigrala in zapela pesem Sam en majhen poljub. Urica s Perom Lovšinom je minila, kot bi mignil. Kot mine veselo življenje, bi rekel Pero.

Simon Pelko
Harmonikar Rihard Zadravec Riki in Pero Lovšin, ki sodelujeta že več kot deset let sta skupaj zaigrala in zapela pesem Sam en majhen poljub.