Kriminalistična preiskava v teku

Grozljivo: Ob reki Savi ženski z nožem prerezal vrat, otroka ostala brez mame

D.K.
7. 5. 2024, 10.34
Posodobljeno: 7. 5. 2024, 13.03
Deli članek:

Policija je objavila podrobnosti ponedeljkovega grozljivega umora ženske v bližini Zagreba.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Pozno v noč se je ob reki Savi, v neposredni bližini nabrežja in še nedokončane univerzitetne bolnišnice na Jadranski aveniji v naselju Blato v Novem Zagrebu, nadaljevala policijska preiskava umora ženske, že četrtega letos. Po do sedaj zbranih obvestilih je moški žensko pokončal z nožem. Osumljenca so takoj prijeli, kriminalistična preiskava pa še poteka.

Policisti so za grozljiv zločin izvedeli okoli 19.20, ob truplu ženske pa so našli povsem neprisebnega moškega, ki jih je po neuradnih informacijah poklical sam in v še nepojasnjenih okoliščinah, čeprav trdi, da se je pred njo le branil, žensko pokončal. V neposredni bližini so našli tudi nož, poroča Jutranji list. 

Kot neuradno poroča portal 24sata, je moški policijo poklical sam in se predal. Truplo ženske je bilo v visoki travi ob sami Savi, ženske pa po poročanju omenjenega portala še niso uspeli identificirati, saj pri sebi ni imela nobenih dokumentov. Moški naj bi ji z nožem prerezal vrat.

Medtem pa Jutranji list poroča, da so njihovi novinarji izvedeli, da so zagrebški kriminalisti med preiskavo že razkrili identiteto pokojne ženske, pred policijo pa je bila najtežja naloga otrokoma umorjene sporočiti, da matere ni več, so dodali. 

Iz zagrebškega državnega tožilstva so danes na kratko sporočili, da kriminalistična preiskava težkega umora ženske poteka in da je bila na kraju dogodka opravljena preiskava, ki jo je vodil dežurni namestnik županijskega državnega tožilstva. v Zagrebu v sodelovanju s policisti Policijske uprave Zagreb, Službe za preiskave in kriminalistiko. Po preiskavi so truplo prepeljali na Inštitut za sodno medicino in kriminologijo.