Petrolovi junaki vsakdana
Petrolovi junaki vsakdana

Nogomet mi daje energijo, ki jo prinesem nazaj na delo

Vsebino poganja Petrol d. o. o.
10. 4. 2024, 10.16
Deli članek:

Veseljakov voditelj Tomaž Rot, nekdanji prvoligaški nogometaš v mladinskih selekcijah, je na prodajnem mestu Petrol v Rogatcu obiskal Nika Cesarca, enega boljših slovenskih igralcev dvoranskega nogometa ali futsala.

Niko, član Futsal kluba Dobovec, svojo strast do brcanje žoge goji že od sedmega leta, njegove pravočasne in natančne podaje pa njegovi ekipi priigrajo marsikateri gol. Eden pomembnejših zadetkov v njegovem življenju je bila tudi zaposlitev na Petrolu, saj lahko kljub polnemu delovniku na teden opravi kar pet treningov, tri z ekipo in dva v lastni režiji. Po zahtevnih tekmah potrebuje tudi kakšen prosti dan za regeneracijo, ampak mu tudi to z uigrano ekipo sodelavcev uspeva brez večjih težav. »Nogomet mi daje energijo in pozitivnost, ki ju prinesem nazaj na delo. Petrol pa vso podporo, da sem zadovoljen tudi zunaj službe,« pravi.

Želite tudi sami biti del super ekipe in podjetja, ki vas podpira? Postanite del srčne Petrolove ekipe in preverite prosta delovna mesta.

V službi ni dolgčas

Pri delu na Petrolu mu je najbolj všeč, da ima sodelavce, s katerimi se super razume; noben dan v službi ni dolgočasen, saj vlada sproščeno in prijateljsko vzdušje. »Najlepši del dneva je, ko me v službi obiščejo prijatelji na hitri kavi, da kakšno rečemo,« pove Niko in doda, da vsi v Rogatcu vedo, da je nogometaš: »Prebivalci Dobovca in Rogatca so naši zvesti navijači in se naših uspehov na tekmah iskreno veselijo.«

Prvič očka

Ob zmagah kluba mu pride v službo čestitat tudi marsikatera oboževalka, vendar je njegovo srce oddano. Vso življenjsko energijo in podporo mu daje partnerka, s katero sta v veselem pričakovanju prvega otroka. V času ustvarjanja družine je tako še posebno hvaležen za varno službo ter razumevajočega delodajalca.

Življenje te vedno nagradi

»Vedno bodi prijazen in vesel, četudi te življenje ne nagradi takoj, te nekoč bo,« je Nikov življenjski moto. Niko s svojo dobrovoljnostjo in prijaznostjo resnično cveti v vsakem okolju. Ne glede na situacijo njegova pozitivna energija in iskren nasmeh prinašata sproščenost, ki se ji je težko upreti. Tako Niko kot Tomaž ustvarjata atmosfero, ki navdihuje vse okoli njiju. Zato ni čudno, da ju imajo vsi, ki ju poznajo, za nepoboljšljiva veseljaka!

Petrolovi prodajalci poleg plače prejmejo še:

  • Regres, 1.850 evrov v letu 2024.
  • Nadpovprečno izplačilo poslovne uspešnosti, 1.600 evrov bruto v letu 2023.
  • Mesečne nagrade za uspešnost prodajnega mesta, do največ 210 evrov bruto.
  • Dodatne nagrade za najboljše ekipe in posameznike, v povprečju 1 dodatno osnovno plačo na leto.
  • Najvišje neobdavčeno nadomestilo za prehrano, 7,96 evrov na dan.
  • Vplačevanje v 2. pokojninski steber po prvem letu zaposlitve, vsak mesec 3,5 % bruto plače.