Neposrečena lokacija

Za potrebe slikanja za Instagram sta pred vrtcem mahala z orožjem

M.G.
26. 4. 2024, 21.55
Posodobljeno: 26. 4. 2024, 22.43
Deli članek:

Par s Floride se opravičuje za svojo mahanje z orožjem pred ustanovo dnevnega varstva za otroke. "Želela sva se le slikati za socialne medije".

Profimedia
Fotografija je simbolična

Par s Floride, Miguel Ruiz in Estrella Pereira, sta si izbrala sila neprimerno lokacijo za poziranje za Instagram profil in zaradi tega ustvarila nepotrebno paniko in celo zasilno zaprtje vrtca Devon Aire Kiddy College. Par je iz parkirišča pred vrtcem potegnil dve puški, eno sta uperila v stavbo, drugo pa v mamico, ki je ravno pobirala svojega malčka. Vzgojitelji so logično takoj zagnali paniko, saj so se upravičeno zbali za lastna življenja in življenja otrok.

Po tem, ko je Miguela in Estrello policija, ki je nemudoma privihrala na kraj dogodka, aretirala, sta začudena v zagovor povedala, da se niti nista zavedala, da sta povzročila preplah. "Sva samo body builderja, ki se ukvarjava s socialnimi mediji. Mislila sva, da bi bilo kul se fotografirati s pištolo, saj izgleda res dobro, če pogledaš fotografijo človeka z mišicami in orožjem," je v zagovor dejal Miguel Ruiz, ki je priznal, da je bila to njegova ideja. Prijateljica pa je dodala, da se nista zavedala, da je izgledalo, kot da se pretvarjata, da streljata proti vrtcu. "Res, nisma slaba človeka, nikoli ne bi nikomur ali ničemur škodovala," je vztrajala Estrella.

Vseeno pa bo par obtožen za prestopek hudega napada s strelnim orožjem in razstavljanja strelnega orožja v bližini šolske posesti. Ni pa znano ali so v orožju, s katerim sta se razkazovala in slikala, bili tudi naboji.