Zdravje

sladice

Sladi recepti za praznično veselje

L. M. / revija bodi Zdrava
23. 12. 2023, 16.00

Iščete ideje za pripravo prazničnih slaščic? Izvolite, za vas imamo pet izvrstnih receptov ...

Gurmanske praznične predjedi

Gurmanske praznične predjedi

L. M. / Revija Bodi zdrava
22. 12. 2023, 16.00

Presenetite svoje goste z nekoliko drugačno gurmansko praznično pojedino. Verjemite, da si bodo na koncu upravičeno obliznili svoja usta, vam pa pričarali nasmeh na obraz.

kuhanje

Hrana vpliva na naše razpoloženje

MATEJA GORNIK/ revija Bodi zdrava
21. 12. 2023, 16.00

V današnjem hitrem tempu življenja se vse več ljudi zaveda povezanosti med prehrano in duševnim zdravjem. Raziskave kažejo, da ima hrana neposreden vpliv na naše razpoloženje, energijsko raven in celo na dolgoročno duševno zdravje. Zdrava prehrana je ključna za ohranjanje ravnovesja v telesu in umu, saj lahko podpira kognitivne funkcije, uravnava hormone in zmanjšuje stres. Zato je zavedanje, kako hrana vpliva na naše razpoloženje in katera živila so še posebej koristna za duševno zdravje, zelo pomembno.

masažni valček, masaža obraza

Masaža obraza – za kaj vse je dobra in kako jo izvajati

Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
20. 12. 2023, 17.00

Masaža obraza je masiranje kože na obrazu. Ne glede na to, ali jo izvajate z rokami ali pripomočki, kot je širše poznani jade roller ali guaša, koristi vključujejo izboljšano cirkulacijo, zmanjšano zabuhlost, bolj napeto polt in odpravljanje napetosti na obrazu.

Jan 2

Pravi heroji so tisti, ki kljub redki bolezni ljubijo življenje

Oglasno sporočilo
20. 12. 2023, 13.52

Heroj – samostalnik moškega spola. Kdor je storil izredno pogumno, junaško dejanje, junak. Velikokrat z besedo opišemo namišljene osebe na televizijskih zaslonih, herojev pa je med nami več, kot si morda mislimo. Ti vsak dan premagujejo ovire, ki jih ne postavljajo zlobni namišljeni junaki v filmih. Postavlja jih neozdravljiva bolezen spinalna mišična atrofija (SMA), s katero se rodi približno eden na deset tisoč otrok.

vaja 1

Tri minute za vadbo pozimi

L. M. / revija Bodi zdrava
19. 12. 2023, 17.00

Ste tudi vi med tistimi, ki se v toplih dneh radi ukvarjate s športom, pozimi pa se popolnoma zapustite in prekinete vse športne aktivnosti? Za vas smo zbrali vaje, ki vam bodo vzele le tri minute na dan, zaradi njih pa boste ostali v formi vso zimo.

vaginalno vnetje

Osnovni vzrok vaginizma je psihične narave

NINA KOVAČ / revija Bodi zdrava
18. 12. 2023, 17.00

Ste že kdaj slišali za vaginizem? To ni obsedenost s seksom ali kaj podobnega, kot bi morda kdo najprej pomislil ob tej besedi. Pravzaprav nasprotno.

prvi koraki, otrok shodi, obutev

Naj bodo otrokovi prvi koraki udobni

Maja Kopriva
17. 12. 2023, 22.15

Mnogi menijo, da čeveljčki za razvoj nogic nimajo nobenega pomena, vse dokler otrok ne hodi. Ravno nasprotno, zavrejo lahko naravno rast stopal.

pregled vida

Bolezen, ki lahko napade vaš vid

Mare Koren
17. 12. 2023, 21.55

Glavkom, imenovan tudi zelena mrena, je prebrisan tat, saj zelo počasi uničuje občutljiva vlakna vidnega živca, tako da oči ne morejo več sporočiti možganom, kaj vidijo.

zamašeno stranišče

Zamašeno stranišče, nočna mora vsakega stanovalca

M. K.
17. 12. 2023, 19.46

Če še niti dobrih sto let nazaj v svojih domovih niso poznali stranišča, si danes doma brez tega še kako pomembnega prostora niti predstavljamo več ne. Pa vendar vse prepogosto roma tja tudi tisto, kar vanj ne spada … Zamašeno stranišče pa je lahko prava nočna mora.

akupunktura

Izbrišite nekaj let z akupunkturo

Petra Kolar / revija Bodi zdrava
17. 12. 2023, 17.00

Akupunktura je starodavna kitajska metoda zdravljenja, ki temelji na teoriji o pretoku življenjske energije, imenovane či. Ta teče skozi telesne energijske poti, ki jim pravimo meridijani. S tankimi sterilnimi iglami, ki se vstavljajo v določene, t. i. akupunkturne točke na telesu, se uravnava pretok vitalne energije in izboljšuje splošno zdravje, kar zmanjšuje številne telesne, čustvene in duševne težave. Poleg tega ima akupunktura še velik vpliv na kožo, ki ji omogoča mladosten, zdrav in sijoč videz.

kdaj k zdravniku

Moški se po 30. letu starosti začenjajo spreminjati

MK
17. 12. 2023, 13.15

Moški sicer niso toliko na udaru zaradi prvih gubic, vendar se tudi oni starajo. Andropavza je proces, za katerega je značilno postopno upadanje hormonov in življenjske moči

zdrav obrok, polnozrnati izdelki

Ob treningu je prehrana še toliko bolj pomembna

M. K.
16. 12. 2023, 18.05

Ustrezna prehrana po vadbi je odločilna za njen uspeh – ne glede na to, ali poskušate pridobiti več mišic ali želite le ostati v dobri kondiciji.

Spanec nas regenerira in pripravi na vsakodnevne opravke

Kako svoje telo navaditi, da boste lažje zaspali?

M. D. / revija Bodi zdrava
16. 12. 2023, 17.00

Kdor lahko spi, je lahko srečen. Stres v službi, nedokončane naloge, ljubezenske težave, pomembni sestanki – zaradi vsega tega se zvečer pogosto težko umirimo. V nadaljevanju pa boste izvedeli, kako svoje telo navaditi, da boste lažje zaspali.

zobje, zdravje zob

Zdrava ustna votlina za zdravje celotnega telesa

MK
16. 12. 2023, 13.10

Z vnetimi dlesnimi oziroma eno od oblik parodontalne bolezni se srečuje več kot 90 odstotkov Slovencev, a se tega sploh ne zavedajo.

BIORESONANCA

Moč bioresonance: Kako vam lahko pomaga?

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
15. 12. 2023, 17.00

V svetu alternativne medicine postaja bioresonanca čedalje bolj prepoznavna. Temelji na prepričanju, da vsako živo bitje oddaja elektromagnetne valove in da je ravnovesje teh valov ključno za ohranjanje zdravja. Bioresonančni terapevti uporabljajo naprave za odkrivanje in korekcijo motenj z lastnimi elektromagnetnimi valovi pacienta. Kako nam lahko bioresonanca pomaga, kdaj se uporablja, pri katerih boleznih, kako vpliva na organizem ter kakšni so rezultati zdravljenja?

woman-8418559_1280

Praznične pričeske, ki jih lahko ustvarite doma

Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
14. 12. 2023, 17.00

V veselem decembru imamo po navadi ogromno službenih in zasebnih druženj, za katera se radi potrudimo in pokažemo v najboljši luči. Ta mesec se navadno postavimo tudi malce izven svojih ustaljenih okvirov in preizkusimo kakšno bolj drzno ličenje ali posebno pričesko. A včasih se pričeske, ki jih gledamo za navdih, zdijo misija nemogoče, še posebno nekomu z dvema levima rokama. Zato vam predstavljamo elegantne praznične pričeske, ki jih zlahka ustvarite tudi sami.

hydrafacial

Najnovejša neinvazivna metoda za sijaj in pomladitev kože

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
13. 12. 2023, 17.00

Hydrafacial, imenovan tudi hidrodermoabrazija, je najnovejša neinvazivna metoda glajenja kože, ki deluje v treh edinstvenih korakih: čiščenje in piling, ekstrakcija in hidratacija ter dodajanje in zaščita. Doživite vrhunsko kombinacijo učinkovitosti in sprostitve, ki bo v decembrskih dneh osvežila vašo kožo.

5 lepotnih nasvetov za nego kože v hladnejših dneh

Nepravilnosti na koži: kako se jih rešiti

Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
11. 12. 2023, 17.00

Izraz nepravilnosti na koži zajema vse »napake« na povrhnjici, kot so pigmentni madeži, občutljiva koža, mozolji. Čeprav vaš tip kože določa genetika, na njeno stanje vplivajo številni dejavniki, ki lahko povzročajo neželene nepravilnosti. Dobro je, da dejavnike poznamo in se zavedamo njihovih vplivov, saj jih samo tako lahko nadziramo in kožo ohranjamo v ravnovesju.

smuti lev rdeča pesa

Rdeča pesa je odlična hrana za možgane

Mare Koren
10. 12. 2023, 15.52

O tem, kako zdrava in dobra je rdeča pesa, običajno samo slišimo, le redko pa vemo, k čemu zares prispeva.

nega

Jesen je čas za še večjo pozornost negi kože

M. K.
10. 12. 2023, 13.55

Tipična nadloga hladnejših dni je suha koža. Zlahka jo prepoznamo po tem, da se rahlo lušči in je neprijetno napeta ali srbeča.

rdeča pesa

S peso za zdravje, razstrupljanje in moč

Mojca Kopriva
9. 12. 2023, 22.30

V mrzlih jesensko-zimskih dneh, ko na gredicah ni več veliko motovilca ali radiča, še kako paše vložena ali kuhana rdeča pesa. Ta ni le okusna, temveč je pomembna za naše zdravje.

Mlada ženska pod stresom

Stresni hormon je treba ustaviti, tako ali drugače

Mare Koren
9. 12. 2023, 21.00

Kdo se boji kortizola, ki krade spanec, napihuje tako imenovane "šlavfe" okoli našega trebuha, nas prehitro stara in plete štrene iz našega krvožilnega sistema?

prehrana nosečnice

Bolj zdravo, pa bosta zadovoljna kar dva

Mojca Kopriva
9. 12. 2023, 17.44

Kaj je priporočljivo jesti, da boste med nosečnostjo in tudi pozneje kot mlada doječa mamica polni moči in energije.

granatno jabolko

Zdravje lahko najdemo tudi v naravi

M. K.
9. 12. 2023, 15.11

Mnoge bolezni zahtevajo uporabo zdravil, ki jih lahko predpiše le zdravnik, po drugi strani pa se pogosto srečujemo tudi z blagimi oblikami zdravstvenih težav, ki niso posebej nevarne.