Zdravje

Praznične pričeske, ki jih lahko ustvarite doma

Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
14. 12. 2023, 17.00
Deli članek:

V veselem decembru imamo po navadi ogromno službenih in zasebnih druženj, za katera se radi potrudimo in pokažemo v najboljši luči. Ta mesec se navadno postavimo tudi malce izven svojih ustaljenih okvirov in preizkusimo kakšno bolj drzno ličenje ali posebno pričesko. A včasih se pričeske, ki jih gledamo za navdih, zdijo misija nemogoče, še posebno nekomu z dvema levima rokama. Zato vam predstavljamo elegantne praznične pričeske, ki jih zlahka ustvarite tudi sami.

Pixabay
Popestrite pričesko s pentljo

ŠIK RAZKUŠTRANA BANANA

Zavito pričesko, podobno banani, poznamo že dolgo. Nekoč smo jo šteli za precej starokopitno, zdaj pa je dobila svojo moderno različico, ki je odlična tudi za tiste, ki niste tako vešči pri oblikovanju las, saj sta pri tej frizuri bistveni razmršenost in nepopolnost. Lase lahko pred zvijanjem malce natupirate in popršite s sprejem za teksturo las. Nato jih zvijete v eno smer – nič hudega, če vam ob tem uide kakšen pramen las, saj ga lahko pozneje ukrotite z lasnico ali ga preprosto pustite in tako ustvarite malce bolj neurejen videz. Pritrdite z lasnicami in popršite z lakom za lase.

POLOVIČNO SPETI LASJE

Napol spuščeni, napol speti lasje poskrbijo za zelo preprost in eleganten videz, še posebno če pričesko popestrite s kakšnim lasnim dodatkom. Letos so zelo moderne pentlje – svetleče se svilene ali žametne pentlje, okrašene še s kakšnimi kamenčki ali perlicami.

RAZMRŠEN ČOP Z DODATKI

Tudi povsem običajen nizek čop je lahko zelo šik, če si prej na rahlo navijete lase, da postanejo bujnejši, potem pa jih spnete v običajen čop ali se preizkusite v kakšnem posebnem vozlanju las. Za piko na i lahko pričesko popestrite z bleščečim se lasnim dodatkom, ki ga je povsem preprosto vstaviti.

BISERI V LASEH

Biseri so trenutno zelo priljubljeni na modnih dodatkih, kot so torbice, broške in tudi lasni dodatki. Lahko si naredite zelo zalizano pričesko in jo preprosto okrasite s samolepilnimi perlicami, ki – brez bojazni – nimajo tako močnega lepila, da bi poškodovale lase. Zelo učinkovit lasni dodatek je tudi perlast obroč, ki bo privzdignil vašo podobo.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!