Detektivska zgodba

Maja iz Srbije je pol dneva iskala lastnika izgubljene denarnice - fanta iz Slovenije

U.C.
26. 4. 2024, 09.26
Posodobljeno: 26. 4. 2024, 09.44
Deli članek:

Maja iz Sremskih Karlovcev v Srbiji je spremljala svojo hčerko na poti iz šole, ko je na tleh našla skrivnostno denarnico. Na sledi za lastnikom denarnice je bila več ur. Na koncu se je poštena najditeljica odpeljala 15 kilometrov, da bi denarnico lahko vrnila lastniku, fantu iz Slovenije.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Odvijala se je prava mala detektivska zgodba, v kateri je poštena najditeljica na vsak način želela najti lastnika denarnice. Najdena denarnica je vsebovala kar nekaj gotovine, pa še zdravstveno izkaznico in člansko izkaznico za telovadnico. Po zdravstveni izkaznici sodeč je bil lastnik denarnice fant, rojen leta 2009. Istega leta kot sin najditeljice. Podatke o najdbi je najditeljica Maja objavila na strani "Sremski Karlovci", kjer ljudje običajno objavijo, ko se kaj izgubi in najde. Vendar se nihče ni oglasil. Maja je s svojim možem ubrala naslednjo taktiko, klicala je v fitnes center, kjer se je fant očitno rad športno udejstvoval. Lastnik fitnesa je dejal, da bo sporočil, če dobi kakšno informacijo, ki bi najditeljico lahko povezala z lastnikom denarnice.

Nato se je detektivka nadaljevala, sledilo je poizvedovanje v zdravstvenem domu. Maja je želela, da preberejo podatke z zdravstvene kartice, a to ni bilo nemogoče. Na tej točki je najditeljica posumila, da mladenič ne živi v Karlovcih, ampak je tam zgolj na obisku oziroma na izletu. Ob 18.30h se je zadevo odločila prepustiti policiji. Na policijski postaji je prejela klic iz Slovenije, bil je oče Mateja, ki je od lastnika fitnesa izvedel, da je sin nekje izgubil svojo denarnico. Policistka se je istočasno pogovarjala z Matejevo mamo. Oče je dejal, da je sin na ekskurziji in je nastanjen v bližnjem hotelu. Denarnico bi Maja lahko pustila na policijski postaji ali jo vzela in vrnila. Ker se ji je zdelo, da fant potrebuje denar na svojem izletu in bo drugače njegov izlet pokvarjen, se je odločila izbrati slednjo možnost. Šla je do 15 kilometrov oddaljenega hotela, kjer jo je pričakal presrečni 15-letni Matej. Po pričevanju Blica, je fant objel in poljubil Majo in rekel: "Ti si čudež". Ko je slišal, da je tam njegov denar, je ostal v nejeveri, pravi Maja.

Najditeljica poudarja, da kot starš ve, koliko pomeni vsak dinar, še posebej v situacijah, ko je treba otroka poslati na ekskurzijo in mu takrat kupiti nekaj novega, nato pa dati za žepnino, in zato je ta denar hotela čim prej odnesti fantu. "Ničesar nisem naredila, kar bi odstopalo od običajnega, menim, da bi moral vsak tako ravnati," je na koncu poudarila Maja.