Zdravje

Moč bioresonance: Kako vam lahko pomaga?

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
15. 12. 2023, 17.00
Deli članek:

V svetu alternativne medicine postaja bioresonanca čedalje bolj prepoznavna. Temelji na prepričanju, da vsako živo bitje oddaja elektromagnetne valove in da je ravnovesje teh valov ključno za ohranjanje zdravja. Bioresonančni terapevti uporabljajo naprave za odkrivanje in korekcijo motenj z lastnimi elektromagnetnimi valovi pacienta. Kako nam lahko bioresonanca pomaga, kdaj se uporablja, pri katerih boleznih, kako vpliva na organizem ter kakšni so rezultati zdravljenja?

Dreamstime
Bioresonančna tehnika se uporablja za različne namene, vključno z lajšanjem kroničnih bolečin.

Kaj je bioresonanca

Bioresonanca je tehnika alternativnega zdravljenja, ki temelji na prepričanju, da je vsako živo bitje – in vsaka sestavna celica – prepoznavno z elektromagnetnimi frekvencami, ki jih oddaja. Zdravje telesa naj bi bilo odvisno od ravnovesja teh frekvenc, medtem ko bolezni izvirajo iz motenj v valovanjih. Terapevti uporabljajo bioresonančne naprave, ki zaznavajo in uravnavajo te valove, da bi ponovno vzpostavili ravnovesje in spodbudili samozdravilne procese v telesu.

Kdaj se uporablja

Bioresonančna tehnika se uporablja za različne namene, vključno z lajšanjem kroničnih bolečin, odpravljanjem alergij, izboljšanjem imunskega sistema, zmanjšanjem stresa in splošnim izboljšanjem počutja. Terapevti izvajajo teste za merjenje frekvenc in odzivov telesa na določene dražljaje ali snovi, kar omogoča identifikacijo morebitnih nepravilnosti ali alergijskih reakcij.

Nekateri ljudje se na primer zatekajo k bioresonanci za lajšanje alergijskih reakcij. Terapevti s pomočjo bioresonančnih naprav merijo reakcije telesa na alergene in uporabljajo te informacije za korekcijo neravnovesij, ki povzročajo alergijske odzive. To naj bi pomagalo zmanjšati simptome alergij in izboljšati posameznikovo splošno dobro počutje. Poleg tega se bioresonanca včasih uporablja za lajšanje kroničnih bolečin, kot je fibromialgija. Terapevti poskušajo z uporabo bioresonančnih naprav identificirati in uravnotežiti motnje, povezane z omenjeno boleznijo, kar naj bi v nekaterih primerih pomagalo zmanjšati bolečino in izboljšati posameznikovo kakovost življenja.

Bioresonanca se uporablja kot dopolnilna terapevtska metoda za različne zdravstvene težave.

· Alergije in intolerance: identifikacija alergenov in korekcija odzivov telesa.

· Kronične bolezni: dopolnilna metoda pri lajšanju simptomov, na primer pri kronični utrujenosti, fibromialgiji in sindromu razdražljivega črevesa.

· Težave s kožo: identifikacija vzrokov dermatoloških težav, kot so ekcemi, luskavica ali akne, ter podpora procesu zdravljenja.

· Stres in anksioznost: uravnavanje energetskega sistema in sproščanje napetosti.

· Težave z dihalnim sistemom: lajšanje težav, kot so astma, bronhitis ali alergije na prah, s pomočjo uravnavanja imunskega odziva in zmanjševanja vnetij v dihalnih poteh.

· Motnje prebavnega sistema: podpora uravnavanju elektromagnetnih valovanj, ki vplivajo na delovanje prebavnega sistema.

· Težave z imunskim sistemom: krepitev imunskega sistema in povečanje odpornosti organizma.

· Težave s spanjem: podpora pri reševanju težav s spanjem, kot so nespečnost ali motnje spanja.

Kako deluje bioresonanca

Bioresonanca pomaga uravnavati energijska neravnovesja, odpravljati alergije, podpirati odvajanje toksinov, zmanjševati simptome bolezni in izboljševati splošno počutje. Prepoznava nepravilnosti v elektromagnetnih valovih, ki jih oddaja telo, in nato s posebnimi napravami usmerja te valove nazaj v telo, da bi vzpostavila ravnovesje. Pri tem se pogosto uporabljajo elektrode, ki so povezane s pacientom, in različne frekvence, ki naj bi vplivale na specifična neravnovesja.

Pomaga nam lahko pri:

· uravnavanju energijskih neravnovesij: bioresonanca pomaga uravnavati energijska neravnovesja v telesu, kar naj bi pripomoglo k izboljšanju splošnega zdravja; metoda temelji na predpostavki, da je vsako fizično ali psihično neravnovesje povezano z motenjem elektromagnetnih valovanj v telesu;

· odpravljanju alergij: bioresonanca naj bi bila uporabna pri zdravljenju alergij; z bioresonančnimi napravami se identificirajo alergeni in nato zmanjša občutljivost za te snovi;

· podpori pri odvajanju toksinov: bioresonanca lahko pomaga pri sproščanju in odvajanju toksinov iz telesa, saj spremenjena elektromagnetna valovanja spodbujajo izločanje strupenih snovi;

· zmanjšanju simptomov bolezni: bioresonanca lahko pomaga zmanjšati simptome različnih bolezni, vključno s kroničnimi boleznimi, kot so bolečine, utrujenost in druge težave;

· splošnem izboljšanju počutja: pomaga pri splošnem izboljšanju počutja, energije in vitalnosti.

Potek zdravljenja in rezultati

Postopek zdravljenja z bioresonanco vključuje ocenjevanje stanja, testiranje z bioresonančno napravo, terapevtske posege in več terapij. Rezultati so individualni, pri čemer lahko do izboljšanja pride že po nekaj terapijah. Potek zdravljenja z bioresonanco se lahko razlikuje glede na posameznika, vrsto težav in resnost simptomov. Navadno pa postopek poteka v več korakih.

· Ocenjevanje stanja: na začetku zdravljenja zdravnik ali terapevt opravi pregled vašega zdravstvenega stanja, lahko tudi s posebnimi testi, ki naj bi zaznali neravnovesja v elektromagnetnih valovanjih telesa.

· Testiranje z bioresonančno napravo: med terapijo se uporabi naprava za testiranje elektromagnetnih valovanj v telesu. Na podlagi rezultatov terapevt določi, katera področja so primerna za terapevtski poseg.

· Terapevtski poseg: zdravnik ali terapevt uporabi bioresonančno napravo za oddajanje spremenjenih elektromagnetnih valovanj v telo, da bi vzpostavil ravnovesje ali odpravil neravnovesja. To naj bi pomagalo pri odpravljanju težav in spodbujanju samozdravljenja.

· Število terapij: število bioresonančnih terapij se lahko razlikuje od človeka do človeka. Nekateri poročajo o izboljšanju že po nekaj terapijah, drugi jih morda potrebujejo več.

· Spremljanje in prilagajanje: med zdravljenjem terapevt po navadi spremlja vaše stanje in prilagaja terapijo glede na potrebe.

Bioresonanca ponuja alternativni pristop k zdravljenju in izboljšanju zdravja. Rezultati zdravljenja z bioresonanco so različni in individualni. Po terapijah lahko pride do izboljšanja v različnih zdravstvenih pogledih, vključno z zmanjšanjem simptomov, povečanjem energije ali izboljšanjem splošnega počutja. Pomembno pa je, da se posvetujete s strokovnjakom za alternativno medicino ali tradicionalnim zdravnikom, preden se odločite za bioresonanco ali katero koli drugo alternativno metodo zdravljenja.

Bioresonanca temelji na prepričanju, da je vsako živo bitje – in vsaka sestavna celica – prepoznavno z elektromagnetnimi frekvencami, ki jih oddaja. Zdravje telesa naj bi bilo odvisno od ravnovesja teh frekvenc, medtem ko bolezni izvirajo iz motenj v valovanjih.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!