Groza v Londonu

Moški, oborožen z mečem, napadal ljudi, umrl 13-letni deček

R.T.
30. 4. 2024, 13.16
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 14.17
Deli članek:

Na severovzhodu Londona je danes zjutraj moški z mečem napadel več mimoidočih in dva policista. V bolnišnici je pristalo pet ljudi, med njimi tudi 13-letni deček, ki je pozneje umrl. Policisti so moškega aretirali.

Profimedia
Najprej je z avtomobilom trčil v eno zgradbo.

Drama se je odvila na območju londonskega okrožja Redbridge, natančneje v bližini postaje podzemne železnice Hainault. Kot so pojasnili londonski policisti, je moški najprej z avtomobilom trčil v neko stavbo, nato je z mečem začel napadati ljudi. Hitro so dodali tudi, da dogodek ni povezan s terorizmom. 36-letnega moškega so na kraju aretirali, nevarnost pa je po njihovih ocenah minila. Kakšnih drugih osumljencev ne iščejo. Reševalci so na kraju oskrbeli pet ljudi in jih prepeljali v bolnišnico. Londonska policija je nato na novinarski konferenci potrdila, da je v bolnišnici zaradi prehudih ran umrl 13-letni deček. Med poškodovanimi sta tudi dva policista, a poškodbe preostalih niso življenjsko ogrožajoče. Policija je bila z izjavami skopa, a prve ugotovitve kažejo, da so bile žrtve naključne, da torej ni šlo za napad na vnaprej izbrane osebe.

Na dogodek se je že odzval londonski župan Sadiq Khan, ki je dejal, da je v nenehnem stiku s policijskim komisarjem. Obenem se je policistom zahvalil, da so »stekli proti nevarnosti in zaščitili druge.« Prebivalce je poznal, naj o podrobnostih napada ne ugibajo, dokler stvari ne bo potrdila policija, in da naj posnetkov ne objavljajo na družabnih omrežjih. Kot je že v navadi, ne prvo ne drugo ni zaleglo.