Novice / Slovenija

Petrol stavba

Zamenjava se po enem letu obeta tudi na vrhu državnega Petrola

Mi.K.
2. 9. 2020, 20.05

Vlada je pred parimi dnevi na dopisni seji razrešila generalnega direktorja finančne uprave Petra Jenka, ki je svoj petletni mandat začel novembra lani. Obetala naj bi se tudi predčasna zamenjava na vrhu državnega Petrola, mediji blizu SDS predsednici uprave Nadi Drobne Popovič očitajo, da je »ključni akter ruskih poslovnih interesov« v Sloveniji.

korupcija, denar, zdravstvo

Še več podrobnosti o nedovoljenih darilih zdravnikom

C.E./STA
2. 9. 2020, 19.54

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje v aferi domnevne korupcije v zdravstvu. Prek video konference je ponovno pričala ena od ključnih prič, nekdanja lastnica in direktorica podjetja Emporio Medical Urška Jurkovič.

oskrbovanec

FOTO: Škandalozne zgodbe iz doma starejših v Preddvoru. Oskrbovance hrani z otrobi in jih nagovarja k prepisu nepremičnin?

Luka Tetičkovič
2. 9. 2020, 19.30

Stanje v Domu starejših občanov Preddvor je na meji razumnega. Direktor se obnaša, kakor da je dom njegova zasebna lastnina: med neuradno epidemijo vanj vozi otroke in organizira družinske piknike, oskrbovance hrani z otrobi in jih domnevno nagovarja k prepisu nepremičnin. Zaposlenim daje navodilo, naj te oskrbovance obravnavajo prednostno.

franc jursa bobo

Poslanska skupina Desus enotna glede začasnega predsednika stranke, ki bi menjal Pivčevo

B.K./STA
2. 9. 2020, 14.06

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša pričakuje, da bo svet stranke po razrešitvi predsednice Aleksandre Pivec izvolil začasnega predsednika.

prehlad, bolezen, delovno mesto,

Nikar bolni v službo, sicer si gospodarsko ne bomo opomogli

B.K./STA
2. 9. 2020, 13.29

Gospodarstvo si še enega zapiranja države ne more privoščiti. Zato je nujno, da na delovno mesto ne hodimo bolni.

bojana-beović

Bojana Beović: Želeli smo preprečiti naraščanje števila okužb v tednu, ko se je začela šola, nismo bili uspešni

A.S./STA
2. 9. 2020, 12.24

"Čim bo prišlo do širjenja po šolah, bo treba razrede, šole zapirati, kar pomeni, da je treba biti v šolah res pazljiv in upoštevati higienska navodila," je na današnji novinarski konferenci povedala vodja strokovne posvetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović.

čakalne-vrste, splošna-bolnišnica-murska-sobota, zdravstvo, bolniki

Ministrstvo za krajšanje čakalnih vrst namenja 42 milijonov evrov

B.K./STA
2. 9. 2020, 11.57

Ministrstvo bo objavilo razpis za krajšanje čakalnih vrst, na katerega se bodo lahko prijavili tudi zasebniki.

koronavirus, test

Toliko novih okužb niso potrdili od začetka aprila

A.S.
2. 9. 2020, 10.38

Ena oseba s koronavirusom je umrla.

cigareti

Kadilce bodo udarili po žepu, prihaja znatna podražitev cigaret

S.R./STA
2. 9. 2020, 09.55

Z oktobrom se bodo cigarete po načrtih finančnega ministrstva podražile.

ekološki otok

FOTO: Ob premoženje za malomarno odloženo vrečko smeti: izsledili so ga prek položnice v smeteh, ki jih ni pravilno odložil

S.S.
2. 9. 2020, 06.50

Za nepravilno ločevanje odpadkov vam lahko ljubljanski občinski inšpektorji izpraznijo denarnico. Zagrožene kazni so od 40 do 800 evrov. Našega sogovornika so inšpektorji oglobili zaradi nepravilno odložene vrečke s smetmi.

brezposelnost-zavod-zaposlovanje_bobo_07.04.14

Se zaradi množičnih odpuščanj na Ptujskem obeta katastrofa?

Dženana Kmetec / Štajerski tednik
1. 9. 2020, 20.40

Na ptujski enoti zavoda za zaposlovanje je trenutno registrirana 3301 brezposelna oseba. To so visoke številke, ki pa so bile spomladi še višje. Neslavni rekord smo dosegli maja. Čeprav se je stanje na trgu dela nekoliko umirilo, pa jesen prinaša nove težave.

otorci, šola, maske,

Otroci in covid-19: kaj vemo v resnici?

Ž.K.
1. 9. 2020, 20.00

Medicinska stroka je šolam podala smernice in priporočila, ki jih tako številni starši kot učitelji in ravnatelji vidijo kot neživljenjske in celo neizvedljive. Na osnovi česa so izdelana priporočila?

peter jenko

Direktor Fursa odletel, ker ni želel ustaviti preiskave o sporni nabavi ventilatorjev?

C.E.
1. 9. 2020, 19.58

Na dan je prišlo več podrobnosti o razrešitvi direktorja Fursa Petra Jenka.

Sebastjan Jeretič

Jeretič svetuje politikom, njegovo podjetje služi iz proračuna

M.K.
1. 9. 2020, 19.30

Podjetje svetovalca NSi Sebastjana Jeretiča v zadnjih letih občuten del prihodkov pridobi s posli z različnimi proračunskimi porabniki. Lani je podjetje Neurovirtu tako ustvarilo 75 odstotkov vseh svojih prihodkov. Od leta 2018 je največ denarja prejelo od ministrstva za gospodarstvo, ki ga vodi prvak SMC Zdravko Počivalšek.

boštjan koritnik, aplikacija, stojnica, ostani zdrav

Minister Koritnik stavi na ustno izročilo o korona aplikaciji

C.E./STA
1. 9. 2020, 18.22

Testiranje mobilne aplikacije #OstaniZdrav za operacijski sistema iOS je zaključeno, aplikacija pa posredovana v objavo na spletni trgovini App Store.

borut štrukelj

Zdravniška zbornica obsoja Štrukljevo izjavo o necepljenju in plačilu za zdravljenje za covid-19

G.G./STA
1. 9. 2020, 16.33

Borut Štrukelj s fakultete za farmacijo je včeraj izjavil, da naj tisti, ki se ne bodo odločili za cepljenje proti novemu koronavirusu, sami krijejo stroške morebitnega zdravljenja. V Zdravniški zbornici Slovenije so njegovo izjavo označili kot neprimerno.

Gantar Jurša

Če bi prišlo do interpelacije ministrice Pivčeve? Jurša pravi, da nimajo izbire, kaj storiti

G.G./STA
1. 9. 2020, 16.09

Zdrahe v stranki lahko vplivajo na usodo Desusa. Kaj bo storila predsednica Aleksandra Pivec, kako bo reagirala poslanska skupina? Vodja poslanske skupine Franc Jurša pričakuje, da bo svet stranke "šel do konca" in predsednico razrešil.

urgenca, internistična prva pomoč

V noči na ponedeljek ljubljansko urgenco obiskala okužena oseba

A.S./STA
1. 9. 2020, 15.42

Urgentno službo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je v noči na ponedeljek obiskala oseba, okužena z novim koronavirusom. V čakalnici je nosila masko in vzdrževala varnostno razdaljo, a NIJZ vse bolnike in njihove spremljevalce, ki so bili takrat v čakalnici urgentnega bloka, poziva, naj 14 dni spremljajo svoje zdravstveno stanje.

Marjan Šarec

Marjan Šarec: Neusklajenost je modus operandi te vlade

A.S./STA
1. 9. 2020, 15.32

Po parlamentarnih počitnicah so danes delo na posvetih nadaljevale poslanske skupine. Poslanec in prvak LMŠ Marjan Šarec je v izjavi za medije napovedal, da bo LMŠ nadaljevala delo kot "ostra opozicija". Glede prihodnjih interpelacij pa je dejal, da je LMŠ eno že izpeljala in da so zdaj na vrsti druge stranke.

Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar

Pivčeva z lakoničnim sporočilom, njena usoda je v Gantarjevih rokah, ta pa pravi ...

S.R.
1. 9. 2020, 15.09

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec se je danes v kratki in jedrnati izjavi za javnost odzvala na včerajšnjo odločitev statutarne komisije stranke DeSUS.

miroslav petrovec

Miroslav Petrovec z Inštituta za mikrobiologijo: Obetajo se večje količine hitrih testov

A.S./STA
1. 9. 2020, 15.08

Predstojnik Inštituta za mikrobiologijo Miroslav Petrovec je pojasnil, da se po informacijah dobavitelja v oktobru obetajo večje količine hitrih testov za ugotavljanje okužbe z novim koronavirusom. Trenutno namreč inštitut dobi manjše količine teh testov, v zadnji pošiljki jih je bilo za 14 dni 250, veliko večino jih dobi UKC Ljubljana.

grozdje, toča, vinograd

Trajalo je vsega deset minut, a je vinograde zdesetkalo. Na delih Krasa terana letos ne bo, zdaj grozi še gniloba ...

S.R./STA
1. 9. 2020, 14.21

Nedeljska toča je prizadela osrčje zgornjega dela Krasa, skupno pa okoli 120 hektarjev vinogradov oz. dobro petino celotnega vinorodnega okoliša Kras, je ocenila Majda Brdnik iz KGZ Nova Gorica.

Janez Janša

Janša prejel prijateljsko pismo iz Istre

S.R.
1. 9. 2020, 13.43

V Istri poudarjajo, da je epidemiološka slika, ki je posledica discipline, pri njih ugodna. Janšo pozivajo, naj v primeru Hrvaške razmisli o možnosti uvedbe selektivnih ukrepov na ravni regij ali županij.

Necenzurirano prenos

Bojan Gantar zapušča položaj izvršnega direktorja DUTB

A.S./STA
1. 9. 2020, 11.50

Izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Bojan Gantar, odgovoren za upravljanje terjatev in naložb, bo s 30. septembrom zapustil ta položaj. Upravni odbor se je z njegovim odstopom seznanil, ni pa še sprejel odločitve glede nadaljnjega vodenja tega področja, so sporočili iz DUTB.

otrok, maska

Pripravimo se na "ples z virusom", pravi stroka. Tako bodo "plesali" otroci v šolah

S.R./B.K.
1. 9. 2020, 11.36

Glede ukrepa nošenja zaščitnih mask za šolarje sta na današnji novinarski konferenci spregovorili Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri UKC Ljubljana in Polonca Truden Dobrin iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).