Branjevci

Minister Koritnik stavi na ustno izročilo o korona aplikaciji

C.E./STA
1. 9. 2020, 18.22
Posodobljeno: 1. 9. 2020, 18.33
Deli članek:

Testiranje mobilne aplikacije #OstaniZdrav za operacijski sistema iOS je zaključeno, aplikacija pa posredovana v objavo na spletni trgovini App Store.

Bobo
Minister Boštjan Koritnik je na Prešernovega trgu v Ljubljani na stojnici ponujal aplikacijo.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes obiskal stojnico na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer je potekala predstavitev delovanja mobilne aplikacije #OstaniZdrav. S tovrstnimi akcijami želijo po ministrovih besedah aplikacijo približati potencialnim uporabnikom. "Imamo še nekaj manevrskega prostora. Današnja aktivnost je eden od korakov, da povišamo število uporabnikov," je dejal.

Dodal je, da mora marketinška kampanja zajeti čim širši krog naslovnikov. Podobna stojnica je tudi v Mariboru, ob tem pa je po Koritnikovih besedah ustno izročilo tisto, ki je ključno. "Ko bodo sosedje povedali sosedom, družinski člani drug drugemu. Tudi v šolah verjamem, da se bo širil glas, da je aplikacija zelo preprosta za uporabo, da ni invazivna, je pa zelo koristna," je ocenil.

Tudi za iPhone

Meni, da se bo število uporabnikov povečalo tudi z možnostjo uporabe aplikacije v operacijskem sistemu iOS. Testiranje v Sloveniji je zaključeno, v testnem okolju je na voljo že od petka. Posredovali so jo že za objavo v spletni trgovini App Store, kar so po ministrovih pričakovanjih lahko zgodi že v nekaj urah.

Uporabniki o težavah pri uporabi aplikacije ne poročajo. "Zasledili smo nekaj težav z namestitvijo, ampak tega ne jemljem kot slabo. To samo pomeni, da so ljudje zainteresirani, da so prepoznali koristnost te aplikacije in da se celo toliko potrudijo, da težave sporočijo. Za nas je to koristno," je poudaril.

Uporabnikom naprav s sistemom android je aplikacija na voljo od 17. avgusta, po ministrovih besedah pa si jo je doslej naložilo okoli 50.000 ljudi. Koliko jih je aplikacijo medtem zbrisalo, ni sporočil.