na sodišču

Poročena učiteljica priznala, da je 15-letniku poslala fotografijo zgoraj brez, o seksu pa ne ve ničesar

R.T.
1. 9. 2020, 17.41
Posodobljeno: 1. 9. 2020, 17.53
Deli članek:

35-letna učiteljica Kandice Barber iz Buckinghamshira se na sodišču otepa očitkov o spolnih odnosih s 15-letnim učencem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V zagaten odnos se je po mnenju tožilstva spravila 27. septembra leta 2018, ko je na neki šolski športni prireditvi stopila do 15-letnika in ga nahecala, da ji posodi telefon. Ni pa ga uporabila za klic, ampak se je dodala na njegov Snapchat račun. In tako se je začelo njuno dopisovanje. Obveščala ga je, kaj počne doma, kako se tušira in ga naposled vprašala, če bi se srečala. Fant je privolil, nič kaj se je ni bal, še sam je predlagal, kam naj zapelje, da bosta na samem. In tam, na nekem travniku, sta spolno občevala. Kasneje sta prakso še ponovila, poroča Daily Mail.

Zadeva bi se nemara umirila, če mu ne bi Kandice v naslednjih tednih poslala svoje fotografije zgoraj brez. Najstniku naj bi menda postalo nerodno, sramoval naj bi se bližnjega srečanja z učiteljico, o čemer je obvestil le svoje najbližje prijatelje. Učiteljica mu je vrnila z dramatično novico o nosečnosti in grožnjo, da ga bo obtožila posilstva, če bi zadevo razčvekal in če se ne vrne v njen objem.

Sporna fotografija učiteljice Barberjeve se je nato znašla na Snapchatu in vest je prišla tudi do ravnatelja šole, ki je ukrepal s suspenzom in policijo.

Na sodišču je obtožena zanikala, da sta spolno občevala z učencem, priznala pa je, da mu je poslala omenjeno fotografijo. Zakaj? Ker naj se doma sprla z možem, v blago depresijo pa naj bi jo pahnil tudi splav. Po njenem je bil v dopisovanju bolj dejaven fant, ki naj bi jo vseskozi nagovarjal, da mu pošlija fotografije.

Sojenje še traja. V Angliji in Walesu so sicer spolni odnosi med učiteljem / učiteljico in učencem / učenko pod 18 leti obravnavani kot kaznivo dejanje, tudi če gre za konsenzualno razmerje.