Novice / Kultura

Miele

Kdo vse je slavil na Liffu?

A.M. / STA
16. 11. 2013, 19.32

Na 24. ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu Liffe je nagrada vodomec, ki jo podeljujejo v sekciji Perspektive, pripadla filmu Miele italijanske režiserke Valerie Golino.

DaniloB

Še na mnoga leta, Danilo Benedičič

A.M. / STA
16. 11. 2013, 17.00

Pred 80. leti se je rodil igralec Danilo Benedičič, ki je v SNG Drami Ljubljana oblikoval vrsto nosilnih vlog. Prejel je vse vidnejše igralske nagrade, od Severjeve, Borštnikove za igro, nagrade Prešernovega sklada pa vse do Borštnikovega prstana, ki ga je prejel leta 1989.

uvodna

Nova vinska kraljica je...

G.T.
15. 11. 2013, 20.30

...Urška Polanec.Na Ptuju so inavgurirali novo vinsko kraljico, častitljivi naslov z dveletnim mandatom pa je dosedanja vinska kraljica Monika Rebernišek ob vinskih vitezih, vinarjih, vinskih kraljicah iz vse Slovenije, princih karnevala in članih FECC Slovenije predala Urški Polanec.

gun 2 th

V filmih za najstnike več obračunov s strelnim orožjem kot v filmih za odrasle

STA / S.R.
12. 11. 2013, 11.53

Raven nasilja s strelnim orožjem v filmih, primernih za najstnike, se je od leta 1985 povečala za trikrat, lani pa je raven strelskih obračunov v filmih z oznako PG-13 celo presegla tisto v filmih z oznako R, ki so namenjeni gledalcem, starejšim od 17 let, je pokazala študija.

2

Obeta se nov resničnostni šov

S.J.
9. 11. 2013, 20.30

Planet TV pripravlja nov resničnostni šov z ljubezensko tematiko. Imenuje se Zmenek na slepo, v njem pa bodo kandidati potencialnega srčnega izbranca spoznavali v temi, le na podlagi pogovora in dotikov.

uvodna

Kdo bo režiral tretji del Zvezdnih stez?

A.M. / STA / Foto: Profimedia
9. 11. 2013, 11.03

Britanski režiser Joe Cornish naj bi se dogovarjal za režijo tretjega dela Zvezdnih stez.

Untitled-1

Poglejte, kaj se dogaja na hodnikih Planet TV!

Danes, Planet TV
7. 11. 2013, 11.38

Ob prvi obletnici Planet TV je novinarka Suzana Kozel gledalce odpeljala do skritih kotičkov modrega planeta in razkrila pikantne podrobnosti iz vročega zakulisja ustvarjanja oddaje Danes ...

svoje

Gremo mi po svoje 2 od danes v kinematografih

STA / S.R.
7. 11. 2013, 07.27

V kinematografe po Sloveniji danes prihaja film Gremo mi po svoje 2 režiserja in scenarista Mihe Hočevarja. Nadaljevanje uspešnice, ki jo je v kinodvoranah videlo več kot 208.000 gledalcev, se dogaja v Posočju. V prvem delu je tabornike presenetila skupina deklet iz sosednjega tabora, tokrat pa Ljubljančane preseneti rod štajerskih tabornikov.

uvodna

Ni je sram

6. 11. 2013, 10.23

Helene York še ni znana igralka, a očitno je pripravljena narediti vse, da bi to spremenila. Po nekaj manjših epizodnih vlogah je prvo stalno vlogo dobila v seriji Masters of Sex, kjer se mora pogosto razgaliti. A očitno s tem nima težav.

uvodna

"Ne morem verjeti, da lahko z neumnostmi zaslužijo toliko denarja"

Sonja Javornik
4. 11. 2013, 20.00

Bosanski igralec, ki je že večkrat nastopil tudi v slovenskih filmih, pravi, da je ima raje Balkan kot Hollywood. Senada sicer lahko gledamo v televizijski seriji Nor, zbegan, normalen, nazadnje pa je igral glavno vlogo v domačem filmu Adria Blues, kjer je sodeloval s svojim nekdanjim profesorjem.

Suzana Kozel, Planet TV

Planet TV bo upihnil prvo svečko

M.V.
3. 11. 2013, 09.20

V prihodnjih dneh, natančneje 5. novembra, bo Planet TV praznoval eno leto od začetka oddajanja polne programske sheme, ki vsebuje ogromno lastne produkcije in tudi priljubljenih tujih televizijskih serij in filmov. Ob prvi obletnici ustvarjalci programa za gledalce pripravljajo posebno presenečenje, v katerem nas bodo popeljali skozi preteklo leto!

Clipboard01

Danes noč za ljubitelje grozljivk

STA/M.J.
31. 10. 2013, 09.48

V Kinodvoru bodo že šestič zapored na noč čarovnic pripravili Noč grozljivk, ki je, kot so zapisali na spletni strani, najbolj grozna stvar, ki se obiskovalcu lahko zgodi v Kinodvoru. Grozljivke, ki jih bo uvedel Srhljivec Williama Castla v izvirni verziji: kot interaktivni predstavi v perceptu, je kot vedno doslej izbral Marcel Štefančič, jr.

uvodna

Parada ni več tabu!

Sonja Javornik
30. 10. 2013, 17.30

V izvrstnem srbskem filmu Parada je Miloš Samolov pokazal izjemen igralski talent. Navdušuje v vlogi homoseksualnega veterinarja, ki zaradi ljubezni obrede velik del Balkana s človekom, ki se ga sprva neizmerno boji. Parada zdaj v obliki serije prihaja tudi na spored Planet TV.

uvodna

Posneli bodo še tri nadaljevanja Avatarja

STA / S.R.
22. 10. 2013, 07.57

Po besedah igralca Sama Worthingtona, ki je v znanstvenofantastični epopeji James Camerona Avatar zaigral vlogo Jakea Sullyja, naj bi nadaljevanja filmske uspešnice začeli snemati drugo leto ob takem času, poroča britanski časnik The Guardian. "Še vedno pišejo scenarij, ko pa bomo začeli, bomo posneli drugi, tretji in četrti del," je dejal igralec.

uvodna

Posesalo vas bo v prostranost vesolja…

S.R.
18. 10. 2013, 19.24

Sandra Bullock in George Clooney v vesolju? Takšnega para najbrž ni nihče pričakoval. Kaj šele tega, da se bosta podala v vesolje. A prav Sandra in George sta zvezdi nove vesoljske pustolovščine, ki vas bo vseskozi držala na robu sedežev.

uvodna

Umrl znan igralec

A.M.
18. 10. 2013, 13.51

V 75. letu starosti je hollywoodski svet zapustil Ed Lauter, ki je v svoji bogati igralski karieri ustvaril nepozabnih vlog, saj smo ga spremljali predvsem v filmih Znova v igri (Trouble with the Curve), Zaporniško dvorišče (The Longest Yard), Umetnik (The Artist).

uvodna

Jenkova nagrada v roke Kristini Hočevar

STA / S.R.
17. 10. 2013, 22.16

V Medani v Goriških Brdih so danes podelili Jenkovo nagrado, ki jo za pesniško zbirko Na zobeh aluminij, na ustnicah kreda prejela Kristina Hočevar. Podelitev je sicer zaznamovalo mecenstvo, saj je pokroviteljstvo nad nagrado za tri leta prevzel podjetnik Nedjan Brataševec, častni konzul Republike Poljske v Sloveniji.

uvodna

Isabella Rossellini predstavila knjigo o svoji materi

STA / J.P.
5. 10. 2013, 07.18

Igralka Isabella Rossellini je predstavila bogato s slikami opremljeno knjigo o svoji slavni materi Ingrid Bergman. Trikratna oskarjevka velja za eno najpomembnejših igralk v zgodovini filma. Vanjo se je zapisala s filmom Casablanca, v katerem je zaigrala skupaj s Humphreyjem Bogartom.

uvodna

24 po indijsko - na srečo brez plesnih točk

STA / S.R.
4. 10. 2013, 07.22

V Indiji bodo danes začeli predvajati svojo različico priljubljene akcijske serije 24, v kateri je glavno vlogo prevzel Anil Kapoor, poznan po filmu Revni milijonar. Kapoor, ki v čevlje Jacka Bauerja (Kiefer Sutherland) stopa v vlogi agenta Jaija Singha Rathoda, je dejal, da so obdržali bistvo originala, so pa seriji dodali indijski občutek.

uvodna

Neprepoznavna: mož jo je slikal med lepotnim ritualom!

K. A.
29. 9. 2013, 15.44

Čeprav zvezdnica oddaje The Real Housewives Of Miami Joanna Krupa velja za pravo lepotico, je njen mož Romain Zago z zadnjo fotografijo dokazal, da se mora tudi njegova žena nekoliko potruditi za lepoto.

uvodna

Zvezdnik si želi zaigrati Chewbacco

STA / J.P.
29. 9. 2013, 07.46

Igralec Peter Mayhew, ki je zaigral Chewbacco v originalni trilogiji Zvezdnih vojn in v šesti epizodi Maščevanje Sitha, je dejal, da upa, da bo visokega Wookieeja lahko zaigral tudi v prihajajoči sedmi epizodi, poroča britanski časnik The Guardian.

uvodna

Oglejte si Drzno igro z Benom in Justinom

S.R.
26. 9. 2013, 15.52

Poglobite se v skrivnosti svet igre na srečo. 26.9. namreč v kinematografe prihaja triler Drzna igra (Runer Runer), v katerem podrobneje spoznamo internetni svet iger na srečo. Poslovnež, ki ima v lasti podjetje z igrami na srečo, se znajde skupaj s svojim varovancem v vrelišču kriminalnega dogajanja.

uvodna

Črna maša v Ljubljani!

Tamara Pirih
26. 9. 2013, 11.40

666 Pred slabim letom so slovenski metalci med koncertom legendarne ljubljanske skupine Lene kosti od karizmatičnega pevca Milana Krušiča nepričakovano izvedeli, da je konec, da ga z Lenimi kostmi gledajo zadnjič.

uvodna

Novogoriško gledališče odpira sezono s Shakespearovim Timonom Atenskim

STA/M.J.
24. 9. 2013, 16.51

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica začenja letošnjo sezono s premiero Williama Shakespeara in Thomasa Middletona Timon Atenski, ki jo je na oder postavil režiser Janez Pipan. Drama je kljub časovni odmaknjenosti sodobna in aktualna, saj je ustvarjalcem uspelo potegniti vzporednice med antičnim in današnjim časom.

uvodna

Prihaja Diana!

K.A.
23. 9. 2013, 12.17

Očarljivi portret Waleške princese Diane v zadnjih dveh letih njenega življenja orisuje, kako je Diana našla osebno srečo in prek te dosegla uspeh, ki jo zaznamuje še dandanes, saj se je prelevila v poglavitno mednarodno borko za pravice in človekoljubko.