Kultura

24 po indijsko - na srečo brez plesnih točk

STA / S.R.
4. 10. 2013, 07.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Indiji bodo danes začeli predvajati svojo različico priljubljene akcijske serije 24, v kateri je glavno vlogo prevzel Anil Kapoor, poznan po filmu Revni milijonar. Kapoor, ki v čevlje Jacka Bauerja (Kiefer Sutherland) stopa v vlogi agenta Jaija Singha Rathoda, je dejal, da so obdržali bistvo originala, so pa seriji dodali indijski občutek.

Reuters
Namesto Bauerja bo glavni agent sedaj Jai Singh Rathod, ki ga bo zaigral Anil Kapoor.

"V Indiji smo vsekakor bolj melodramatični in konzervativni," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal Kapoor, ki serijo tudi producira. Poudaril pa je, da v seriji ne bo tako znanih bollywoodskih plesnih točk.

Dodal je, da bo njegova interpretacija agenta, ki se bori proti terorizmu, drugačna od Sutherlandove: "Kiefer in jaz sva različna človeka, ki prihajata iz različnih sistemov vrednost, kultur in svetov. Na določene stvari in situacije gledava popolnoma drugače."

Kapoor, ki je v Revnem milijonarju zaigral voditelja kviza Prema Kumarja, je sicer v osmi sezoni ameriške nanizanke zaigral predsednika izmišljene islamske republike Kamistan.

Čeprav serijo snemajo s petimi odstotki proračuna, ki ga je imel ameriški original, je 24 ena najdražjih serij v Indiji. Kljub temu pa sta z režiserjem Abhinayjem Deom po Kapoorjevih besedah želela slediti originalu in uporabiti enako število ljudi.

"Velikost ekipe, proračuni, igra, delavnice, žerjavi, tovornjaki, oprema, vsega je bilo toliko, kot da bi snemali film," je dejal Kapoor. Poleg njega bodo v filmu nastopili še bollywoodski zvezdniki, kot so Shabana Azmi, Anupam Kher, Richa Chadha in Rahul Khanna.