Kultura

Zvezdnik si želi zaigrati Chewbacco

STA / J.P.
29. 9. 2013, 07.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Igralec Peter Mayhew, ki je zaigral Chewbacco v originalni trilogiji Zvezdnih vojn in v šesti epizodi Maščevanje Sitha, je dejal, da upa, da bo visokega Wookieeja lahko zaigral tudi v prihajajoči sedmi epizodi, poroča britanski časnik The Guardian.

Wikipedia
Prvi film v franšizi, ki ga bo posnel studio Disney po odkupu pravic od Georga Lucasa, naj bi na velika platna prišel leta 2015.

Svojo željo je Mayhew izrazil potem, ko je Disney razpisal avdicijo za igralca, višjega od dveh metrov. To je sprožilo govorice, naj bi se v prihajajočem filmu ponovno pojavili wookieeji.


Mayhew, ki je danes star 69 let in je v mladosti meril 2,13 metra, je za portal Bleedingcool.com dejal, da se bo potegoval za vlogo Han Solovega kosmatega prijatelja v sedmi epizodi. Kot je nekoč dejal v nekem pogovoru, je moral za vlogo le vstati, a je skozi čas ustvaril značilno Chewbaccovo pozo, ki jo je oblikoval na podlagi gibanja velikih živali v ujetništvu.

Sicer še ni jasno ali namerava režiser J. J. Abrams ponovno obuditi Chewbacco, a vseskozi se pojavljajo govorice, naj bi v filmu v vlogi Han Sola ponovno nastopil Harrison Ford.

Prvi film v franšizi, ki ga bo posnel studio Disney po odkupu pravic od Georga Lucasa, naj bi na velika platna prišel leta 2015, kot prvi del tretje trilogije. Zvezdne vojne Georga Lucasa naj bi od prvega dela iz leta 1977 ustvarjalcem prinesle okoli 4,4 milijarde dolarjev (3,27 milijarde evrov).

Film naj bi se osredotočal na novo generacijo herojev, na svojo vrnitev pa sta namignila tudi Mark Hamill in Carrie Fisher. Odigrala naj bi originalni vlogi - Luka Skywalkerja in princeso Leio Organa - v starejših različicah.