Kultura

Planet TV bo upihnil prvo svečko

M.V.
3. 11. 2013, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V prihodnjih dneh, natančneje 5. novembra, bo Planet TV praznoval eno leto od začetka oddajanja polne programske sheme, ki vsebuje ogromno lastne produkcije in tudi priljubljenih tujih televizijskih serij in filmov. Ob prvi obletnici ustvarjalci programa za gledalce pripravljajo posebno presenečenje, v katerem nas bodo popeljali skozi preteklo leto!

Planet TV

V enem letu se je delež gledalcev Planet TV povečal za 80 %, kar pomeni, da je ena izmed redkih televizij na slovenskem trgu, ki se ji delež gledalcev iz meseca v mesec dviga. »Med najbolj gledanimi vsebinami so zagotovo vsebine lastne produkcije; v zadnjem letu so to bili Viktorji 2012, tekme Lige prvakov, oddaja Moj dragi zmore, kviz Denar pada, DA šov, Raketa, Ljubezen na deželi in dobrodelni Udar po moško,« so nam zaupali na Planet TV in dodali, da so njihovim gledalcem seveda všeč tudi filmi in serije.

Prva obletnica

»Kot zanimivost in v pohvalo slovenski kinematografiji lahko povemo, da je bil slovenski film Petelinji zajtrk drugi najbolj gledani film na Planet TV v zadnjem letu, torej je Petelinji zajtrk prehitel kar nekaj filmov hollywoodske produkcije,« so dejali.   

Drugačen informativni program

Ker prava televizija brez kakovostnega informativnega programa ne more obstajati, je stalnica Planet TV zagotovo informativna oddaja Danes z voditeljskima paroma Živo Rogelj in Markom Potrčem ter Jerco Zajc Šušteršič in Tomažem Bratožem. »Ekipa Danes je v prvem letu svojega delovanja naredila kar nekaj stvari, ki jih gledalci informativnih oddaj v Sloveniji do zdaj niso bili vajeni. Ekipa je oddajo Danes na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, vodila v živo iz Vrbe, na dan državnosti, 25. junija, sta se Živa Rogelj in Marko Potrč javila s Triglava, za prvi maj iz Steklarne Hrastnik … Ekipa je v studiu gostila kar nekaj zanimivih in drugačnih gostov – pitona, ki je prestrašil Živo, psa reševalca, ki je iskal Potrča po studiu, kurente, Perpetuum Jazzile ...« nam je ekipa zaupala, zaradi česa so drugačni od preostalih.

Rojstnodnevna presenečenja

Prvo obletnico bodo ustvarjalci programa zaznamovali s posebnimi presenečenji. Pripravljajo daljšo oddajo Danes; ob 20. uri bo sledil 15-minutni pregled prvega leta Planet TV. Novinarka in voditeljica te posebne oddaje, Suzana Kozel, bo gledalce popeljala skozi pikantne podrobnosti dogajanja na Planet TV v zadnjem letu. Gledalci bodo lahko izvedeli podrobnosti o Jerčinem in Tomaževem kuhanem vinu pod pultom med oddajo v živo, zakaj sta Živa in Marko med oddajo, ki so jo posneli na Triglavu, nosila sončna očala, spoznali bodo zid slavnih, ki je v prostorih Planet TV, ogledali si bodo vse napake, ki se zgodijo pred in za kamero, Dani Bavec bo razkril žgečkljive podrobnosti komentiranja tekem Lige prvakov, pokazali bodo, kako Jerca in Tomaž pred 10-urnim sedenjem v službi nabirata tekaške kroge okoli stavbe Planet TV, obiskali pa bodo  tudi snemanje oddaje Moj dragi zmore, kjer bo Nina Mihiju postavila prav poseben izziv. «Rojstnodnevna oddaja Danes bo zanimiva, zabavna in posebna. Kot se za enoletnega otroka spodobi,« so nam obljubili. Ob prvi obletnici jim čestitamo tudi mi in jim želimo še veliko dobrega programa! 

arhiv Planet TV

arhiv Planet TV

arhiv Planet TV