Kultura

Nova vinska kraljica je...

G.T.
15. 11. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

...Urška Polanec.Na Ptuju so inavgurirali novo vinsko kraljico, častitljivi naslov z dveletnim mandatom pa je dosedanja vinska kraljica Monika Rebernišek ob vinskih vitezih, vinarjih, vinskih kraljicah iz vse Slovenije, princih karnevala in članih FECC Slovenije predala Urški Polanec.

Javne službe Ptuj, Facebook

Nova vinska kraljica je rojena 25. septembra 1992 na Ptuju in prihaja iz družine, v kateri je vinogradništvo del vsakdana, saj se ukvarja z obdelovanjem 34.000 trsov na 12 hektarjih na Mestnem vrhu pri Ptuju. Pridelujejo različna sortna vina, kot so sivi pinot, renski rizling in laški rizling, v preteklem letu pa so dodali še dve sorti laškega rizlinga in rumenega muškata.

Urška je zaključila poklicno izobraževanje, smer cvetličarstvo, ter svoje znanje dopolnjevala v programu hortikulturnega tehnika in v tem času dosegla zavidljive rezultate na cvetličarskih tekmovanjih v Sloveniji in tudi v tujini. Po zaključeni srednješolski izobrazbi se je odločila za študij vinogradništva, vinarstva in sadjarstva na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah pri Mariboru, kjer obiskuje 2. letnik smeri vinogradništvo. Aktivna je v Društvu vinogradnikov in sadjarjev Osrednjih Slovenskih goric in na različnih prireditvah s področja vinogradništva in vinarstva.

Sama pravi, da jo vinarstvo in vinogradništvo kot vsakodnevna dejavnost nspremljata na vseh njenih poteh, zato ji ne bo težko predstavljati vinske trte, njenega pomena, kulture vinogradništva in vinarstva ter kulture pitja vina pri nas.