Novice / Slovenija

prikazovalnik hitrosti

To so nove kazni za prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti

G.G.
23. 12. 2020, 16.13

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je predstavil predlog zakona o cestnoprometnih predpisih. Najbolj zanimiv je glede višine kazni za prekoračitev hitrosti.

sprehod, družina

Spremembe na področju družinske politike, višajo se nekateri prejemki in dodatki

S.R.
23. 12. 2020, 16.05

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je danes pojasnil nekatere spremembe na področju družinske politike. Dotaknil se je tudi prihajajočega cepljenja v domovih za starejše.

siomna kustec

Simona Kustec: Odločitev ustavnega sodišča je bila pričakovana

A.S.
23. 12. 2020, 15.24

Ministrica za šolstvo je dejala, da so na postopno vračanje učencev v šole pripravljeni.

ales hojs bobo

Hojs se bo pogovarjal, ne bo pa se pustil izsiljevati

S.R./STA
23. 12. 2020, 14.23

V Sindikatu policistov Slovenije se stavki, s katero grozi Policijski sindikat Slovenije, ne bodo pridružili, čeprav pozdravljajo tri od štirih stavkovnih zahtev in se z njimi strinjajo. Notranji minister Aleš Hojs je medtem dejal, da se bo s sindikatoma pogovarjal, a se ne bo pustil izsiljevati.

otroci s posebnimi potrebami, otrok s posebnimi potrebami, učenje

Ustavno sodišče odločilo: Otroci s posebnimi potrebami se morajo v šole vrniti do 4. januarja

A.S./STA
23. 12. 2020, 12.58

Ustavno sodišče je zadržalo izvrševanje odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja za otroke s posebnimi potrebami. Vladi je naložilo, naj najpozneje 4. januarja omogoči začetek izvajanja programov za otroke s posebnimi potrebami.

policija stavka sindikat

Policijski sindikat Slovenije: Vlada ima do 11. januarja dovolj časa, da stavko prepreči

A.S./STA
23. 12. 2020, 12.06

Za policijsko stavko in njene posledice je odgovorna vlada, ki pa ima do 11. januarja dovolj časa, da stavko prepreči, so prepričani v Policijskem sindikatu Slovenije. Kot so pojasnili na današnji novinarski konferenci, lahko vlada stavko prepreči z vzpostavitvijo konstruktivnega socialnega dialoga in rešitvijo odprtih sporov.

Drugi tir, 2tdk, črni kal

Kitajci neuspešni, državna revizijska komisija jih je zavrnila

S.R./STA
23. 12. 2020, 11.16

Državna revizijska komisija je kot neutemeljene zavrnila zahtevke za revizijo, ki so jih v postopku pravnega varstva pri oddaji posla za glavna gradbena dela na drugem tiru med Divačo in Koprom vložili štirje kitajski ponudniki.

koronavirus testiranje bobo2

Infektolog Andrej Trampuž o novem sevu koronavirusa

A.S.
23. 12. 2020, 11.16

Andrej Trampuž pravi, da nič ne kaže, da cepivo proti covidu-19 ne bi bilo učinkovito tudi proti novemu sevu, ki so ga pravič zaznali v Veliki Britaniji.

infekcijska-klinika, ukc-ljubljana, koronavirus, covid

Epidemiološka slika v Sloveniji? Tako je videti ob prištetih rezultatih hitrih testov ...

S.R.
23. 12. 2020, 10.30

Nadaljuje se trend rahlega upadanja števila novih primerov okužbe s sar-cov-2.

dragonja, mejni-prehod, slovensko-hrvaška-meja

Na mizi predlog za zaprtje južne meje med prazniki

A.S.
23. 12. 2020, 08.32

Pred vlado je dones spet pretresanje ukrepov, notranji minister Aleš Hojs pa je dejal, da bo med drugim na mizi predlog za striktno zaprtje južne meje.

hitri-test, hitro-testiranje, ljubljana

Tukaj so vse lokacije, kjer je danes mogoče opraviti hitri test na novi koronavirus

S.R.
23. 12. 2020, 07.55

V več kot 20 krajih po Sloveniji danes poteka množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrim testi.

božič, obdarovanje, darila

Slovenske občine sredstva namenjajo socialno šibkim družinam in otrokom

T.D.
23. 12. 2020, 06.55

Približuje se konec leta, ko se po navadi oziramo nazaj in delamo načrte. Letošnje leto je bilo drugačno in za večino polno izzivov.

meja mejni prehod jelsane bobo

Vlada skrajšala seznam izjem za vstop v Slovenijo brez negativnega testa

C.E./STA
23. 12. 2020, 06.55

Vlada je zmanjšala število izjem za vstop v Slovenijo iz držav na rdečem seznamu brez napotitve v karanteno ali brez predložitve negativnega izvida testa na novi koronavirus.

križarka

Turistične agencije pogledujejo proti letu 2021 in upajo, da bo boljše kot letos

A. K.
23. 12. 2020, 06.45

V času prepovedi prehajanja občinskih in/ali regijskih meja se Slovenci še vedno na lastno pest podajajo na dopustovanje v tujino.

cepljenje, cepivo, covid-19

Marija Magajne: Če bo vse tako, kot je bilo napovedano, bo v nedeljo možno izvajati prva cepljenja

A.S.
22. 12. 2020, 22.50

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je komentirala poskusno množično testiranje s hitrimi testi, ki se je začelo danes in potrdila, da bodo prvi odmerki cepiva proti covidu-19 v Sloveniji že konec tedna.

aleš hojs

Aleš Hojs: S pričetkom stavke bomo na spletnih straneh MNZ objavili plače policistov po upravah in postajah

A.S./STA
22. 12. 2020, 21.02

Na notranjem ministrstvu napovedano stavko Policijskega sindikata Slovenije ocenjujejo kot politično motivirano. Pričakujejo, da bodo policisti tudi med stavko dosledno izvajali vse naloge, določene v zakonu o organiziranosti in delu v policiji, ki so jih tudi med stavko "dolžni opravljati pravočasno, učinkovito in v skladu z navodili nadrejenih".

MIHA Korsika KOLUMNA

Mihova ojstrica: Skrivanje za pribočniki

Mihael Korsika
22. 12. 2020, 20.40

Vodja strateškega sveta vlade za debirokratizacijo Ivan Simič je po nekaj dneh zgražanja javnosti glede napovedane ukinitve Sklada za nevladne organizacije slavnostno razkril, da spremembe ni predlagal premier Janez Janša ali njegova stranka, temveč on sam. Ob tem je nekdanji prvi dacar poudaril, da ni član nobene politične stranke.

nasilje v družini, nasilnež

Slovenske varne hiše so prazne! Kje so potem ženske, žrtve nasilja?

Polona Krušec
22. 12. 2020, 20.00

Med epidemijo je nasilja več. Intenziviralo se je že obstoječe, pojavlja pa se novo. Dogaja se fizično in psihično maltretiranje, ki ga je treba nasloviti in žrtvam sporočiti, da jim epidemija, ko veljajo številne omejitve, ni vzela možnosti, da se zaščitijo. To težko temo je treba ta čas naslavljati še toliko bolj, saj so varne hiše, zatočišče pred povzročitelji gorja, ta hip bolj prazne kot običajno, čeprav so pripravljene na sprejem in nudenje pomoči.

vlada, posvet, brdo

Zakaj vlada sprejema tudi tiste predloge, o katerih se ne poučijo dobro niti njeni ministri?

Ž.K.
22. 12. 2020, 19.30

Pravila odločanja, ki veljajo za dopisne seje vlade, omogočajo, da vlada sprejema tudi predloge, o katerih se ministri niti poučijo ne dobro.

roke

Delavci v zdravstvu: trenutno stanje je posledica načrtnega zanemarjanja financiranja

B.K./STA
22. 12. 2020, 19.13

Krovne organizacije in sindikati s področja zdravstvene nege so v pismu predsedniku vlade Janezu Janši in ministrstvu za zdravje opozorile na kadrovsko podhranjenost, neprimerne delovne pogoje in nedostojno plačilo. Spomnili so, da so že večkrat ponudili pomoč pri iskanju rešitev. Pričakujejo srečanje, na katerem bodo poiskali rešitve.

Matjaž Nemec

Nemec ne izključuje vpliva tretjih oseb na Sovo, Sova mu očita grobo zlorabo funkcije

B.K./STA
22. 12. 2020, 18.28

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je sprejela sklep, s katerim ugotavlja, da ni pridobila podatkov, ki bi izkazovali, da je prišlo do vpliva tretjih oseb na Sovo pri pripravi naznanila v zadevi Farrokh. Predsednik komisije Matjaž Nemec se s tem ne strinja.

matjaž nemec

Nemec zavrnil navedbe o spremljanju domnevnega kupovanja glasov

A.S./STA
22. 12. 2020, 17.38

Predsednik komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Matjaž Nemec je zavrnil nekatere navedbe, da naj bi Sova in tuje varnostne službe spremljale domnevno kupovanje poslancev koalicije za prestop v vrste koalicije KUL.

telovadnica, prazna telovadnica, šport, košarka,, šola

Telovadnice samevajo, mladi pa gibalno nazadujejo

B.K./STA
22. 12. 2020, 17.12

Koronska kriza je precej bolj kot na vrhunski šport vplivala na vse preostale veje športa, predvsem pri mladih, pri katerih se po izvlečkih rezultatov športno-vzgojnih kartonov kažejo posledice neprimernih pogojev za razvijanje gibalnih sposobnosti.

igor zorcic pl2

Zaposleni na STA, ki delajo brez plačila, na pomoč kličejo Zorčiča

B.K./STA
22. 12. 2020, 16.50

Zaposleni na Slovenski tiskovni agenciji (STA) so se danes obrnili na predsednika DZ Igorja Zorčiča in ga pozvali, naj zagotovi spoštovanje sklepov odbora DZ za kulturo. Ta je vlado pozval k izpolnitvi zakonske dolžnosti in izplačilu zapadle finančne obveznosti do STA ter naj ji zagotovi nadaljnjo finančno stabilnost, a vlada tega še ni storila.

hitri-test, hitro-testiranje, ljubljana

FOTO: Naval na hitre teste je prevelik, jutri spremenjen režim

S.R./STA
22. 12. 2020, 15.41

Za hitro testiranje, s katerim so danes poskusno začeli v nekaterih slovenskih mestih, je med državljani kot kaže vladalo veliko zanimanje. Na ministrstvu za zdravje so do 17. ure prejeli podatke o opravljenih 1382 hitrih testih na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 142. S terena, predvsem v Ljubljani, poročajo, da je bilo precej gneče. Zato bodo v sredo organizirali več mest za testiranje, je povedala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne.