za prestop v vrste koalicije KUL

Nemec zavrnil navedbe o spremljanju domnevnega kupovanja glasov

A.S./STA
22. 12. 2020, 17.38
Posodobljeno: 22. 12. 2020, 17.39
Deli članek:

Predsednik komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Matjaž Nemec je zavrnil nekatere navedbe, da naj bi Sova in tuje varnostne službe spremljale domnevno kupovanje poslancev koalicije za prestop v vrste koalicije KUL.

STA
Matjaž Nemec je zavrnil nekatere navedbe, da naj bi Sova in tuje varnostne službe spremljale domnevno kupovanje poslancev koalicije za prestop v vrste koalicije KUL

V izjavi za medije je dejal, da so opravili pogovor z vodstvom Sove in da lahko zatrdi, da informacije ne držijo.

Tudi napisa, ki se je ponoči pojavil na domu poslanca SMC Gregorja Periča, Nemec ne povezuje z dejavnostjo obveščevalnih služb. Kot je dejal, trditi sicer ne more nič, pač pa je prenesel samo informacijo, ki jim jo je posredovala Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova).

"Moja osebna ocena pa je, da to nima povezave s tujimi obveščevalnimi službami oz. njihovimi dejavnostmi v Sloveniji," je Nemec dejal v izjavi za medije v DZ.

Pred hišo omenjenega poslanca se je namreč po poročanju portala Požareport pojavila tabla z napisom Gregor Perič, heroj ali izdajalec?

Omenjeni portal je tudi pisal, da naj bi tuje obveščevalne službe in Sova spremljale "kupovanje poslancev", en poslanec pa naj bi tudi že sodeloval z obveščevalci.