LETO IZZIVOV

Slovenske občine sredstva namenjajo socialno šibkim družinam in otrokom

T.D.
23. 12. 2020, 06.55
Deli članek:

Približuje se konec leta, ko se po navadi oziramo nazaj in delamo načrte. Letošnje leto je bilo drugačno in za večino polno izzivov.

dreamstime
Fotografija je simbolična.

Tako so se nekatere občine odločile, da bodo svojim občanom drugače pričarale praznični duh. Omenjamo le nekatere izmed tistih, ki bodo letos denar, ki je sicer namenjen za novoletne sprejeme, silvestrovanja in druge prireditve, namenile dobrodelnosti.

V občini Rače - Fram so se odločili, da del sredstev, ki se letos niso porabila za najrazličnejše prireditve, namenijo otrokom kot božično-novoletno darilo v vrednosti 50 evrov.

Dobrodelni so decembra tudi v občini Gornja Radgona; deset tisoč evrov sredstev, ki jih vsako leto namenijo za novoletno okrasitev mesta, gre tokrat Rdečemu križu, Karitasu, lionistom in društvu za zaščito živali.

V občini Ruše del sredstev, ki so jih sprva namenili za decembrske prireditve, podarjajo v obliki prazničnega darilnega paketa za socialno šibke posameznike in družine.

Ker trenutne razmere v državi ne dopuščajo množičnega zbiranja, v občini Kungota letos ne morejo organizirati niti božičkovanja za najmlajše, bodo pa kljub temu obdarili vse predšolske otroke.

Radeljska občina letos denar, rezerviran za decembrske prireditve, podarja radeljski osnovni šoli za izboljšanje pogojev pouka na daljavo.

Tudi v občini Bohinj letos ne bo obdarovanja otrok na praznični prireditvi, kot je bilo v navadi preteklih letih, zato letos vsem predšolskim in šoloobveznim otrokom s stalnim prebivališčem v občini podarjajo po 50 evrov.

V Brežicah namesto prazničnega dogajanja sredstva namenjajo za dodatno podporo socialno šibkim in prostovoljnim gasilskim društvom.

V občini Hoče - Slivnica pa so že novembra polepšali dan šolarjem, in sicer z odločitvijo, da vsakemu šolarju namenijo vrednostni bon za kosilo.