Marko Vuković

Znan hrvaški orožar med testiranjem novega prototipa ustrelil sebe in kolega

J.V.
7. 5. 2024, 19.10
Posodobljeno: 7. 5. 2024, 19.14
Deli članek:

Danes se je v Karlovcu na Hrvaškem zgodila nesreča na poligonu orožarskega podjetja HS Produkt, v kateri sta bili poškodovani dve osebi. Eden od dveh lastnikov podjetja, Marko Vuković, naj bi ustrelil sebe, kolegu iz ZDA pa prestrelil dlan.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

76-letni Marko Vuković, inženir in eden od dveh solastnikov orožarskega podjetja HS Produkt v Karlovcu, se je danes poškodoval med preizkusom orožja na poligonu v tovarni. Nesreča se je zgodila okoli 11.30 ure, v incidentu pa se je poškodoval še 57-letni državljan ZDA, ki naj bi mu Vuković po poročanju Jutranjega lista prestrelil dlan. Oba sta končala v bolnišnici v Karlovcu, kjer so ugotovili, da sta na srečo utrpela le lažje poškodbe.

Kot je za Jutranji list povedal direktor uprave HS Produkt Željko Pavlin, je do nesreče prišlo med testiranjem novega prototipa orožja. "Oba poškodovana sta opravila zdravniški pregled, po oskrbi pa sta bila odpuščena domov. Grez a lažje poškodbe. Policijska preiskava je v teku, zato do zaključka ne moremo dajati izjav," je še dejal Pavlin. Kot še piše Jutranji, za zdaj ni znano, ali je 57-letni Američan poslovni partner Vukovića, saj HS Produkt večino svojih izdelkov trži v ZDA. Kakor koli. Policisti preiskujejo vse okoliščine primera, o dogodku je bilo obveščeno tudi državno tožilstvo v Karlovcu.

HS Produkt je eno najuspešnejših hrvaških podjetij, katerega letni prihodki presegajo 100 milijonov evrov, dobiček pa se meri v desetinah milijonov evrov na leto. Njihovi izdelki so bili večkrat nagrajeni na ameriškem trgu, kar jim je odprlo pot na druge svetovne trge. Zdaj izvažajo na vse celine. Njihovi zaposleni delajo v najsodobnejših obratih, ki so večinoma robotizirani. Tudi strelišče, kjer se je zgodil incident, je najsodobnejše na svetu, zato bo policijska preiskava ugotovila, kaj točno je šlo narobe, še piše Jutranji.