Trebnje

Foto: S kombijem končal v odbojni ograji, v nesreči udeležene tudi živali

M.G.
7. 5. 2024, 18.08
Posodobljeno: 7. 5. 2024, 18.19
Deli članek:

Najverjetneje je zaradi neprilagojene hitrosti ob neugodnih vremenskih razmerah prišlo do prometne nesreče na avtocestnem odseku v občini Trebnje; v nesreči udeležene tudi živali.

PGD Trebnje
Vozilo v katerem so bile tudi živali je po trku v odbojno ograju obstalo obrnjeno na boku.

Danes nekaj čez 15. uro je med avtocestnima odsekoma Trebnje zahod-Bič v občini Trebnje prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo samo eno vozilo. Kombinirano vozilo se je iz zaenkrat še uradno neznanih vzrokov (najbrž pa gre za neprilagojeno hitrost v mokrih vremenskih razmerah) zaletelo v odbojno ograjo, se obrnilo in obstalo obrnjeno na boku.

Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, hitro odklopili akumulator ter sanirali izlitje nevarnih tekočin. Poškodovanega voznika so reševalci Zdravstvenega doma Trebnje odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Ker je v vozilu prevažal tudi živali, so morali pomagati tudi njim - te so odpeljali na pregled v zavetišče za male živali v Trebnjem, kjer bodo ustrezno poskrbeli za njih. Pri odpravljanju posledic nesreče so pomagali tudi dežurni delavci DARS-a.