zadržalo izvrševanje odloka

Simona Kustec: Odločitev ustavnega sodišča je bila pričakovana

A.S.
23. 12. 2020, 15.24
Posodobljeno: 23. 12. 2020, 15.29
Deli članek:

Ministrica za šolstvo je dejala, da so na postopno vračanje učencev v šole pripravljeni.

STA
Ministrica Simona Kustec upa, da se bo novembra pouk nadaljeval v šolah.

Spomnimo: 

Ustavno sodišče je zadržalo izvrševanje odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja za otroke s posebnimi potrebami. Vladi je naložilo, naj najpozneje 4. januarja omogoči začetek izvajanja programov za otroke s posebnimi potrebami.

Po odločitvi sodišča, je pred kamere v popoldanskih urah stopila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec ter dejala, da je bila odločitev ustavnega sodišča pričakovana. 

"Veseli me, da so v vsebinskih pojasnilih izpostavili in naslovili vse tiste vidike, na katere smo ves čas opozarjali na ministrstvu, v sodelovanju z zdravstveno in pedagoško stroko," je povedala in dodala, da odločitev sovpada z znanim načrtom prioritetnega vračanja otrok nazaj v šole, ki ga je vlada predstavila pred več kot dvema tednoma.

Kustečeva je pritrdila, da so na postopno vračanje učencev dokončno pripravljeni. "Ne samo z vidika organizacije samega dela in prilagoditve tega dela, predvsem za učence s posebnimi potrebami, ampak tudi z vidika tega, ker bomo lahko vse zaposlene prednostno hitro testirali in bodo tudi s tega vidika varno in zdravo vstopili nazajv šole in zavode ter izvajali svoje delo. To je pomembno z vidika njihove varnosti, kot z vidika otrok in učencev samih" je zaključila in pozvala k spoštovanju protikoronskih ukrepov.