Goljufija

Z lažnimi življenjskimi zgodbami zaslužili 164.000 evrov

L.K.
23. 12. 2020, 14.39
Posodobljeno: 23. 12. 2020, 14.44
Deli članek:

Goljufinji sta moška oškodovali za najmanj 164.000 evrov, a najverjetneje nista bila edina.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

18-letnica iz Velenja in 32-letnica iz Radelj pri Dravi sta v zadnjih treh letih prek spletnih portalov in oglasnih rubrik dva oškodovanca iz Celja prepričali, da jima bodisi podarita bodisi posodita 164.000 evrov. Denar sta jima izročala na različnih mestih, kjer sta se z njima dobivala. Povsem mogoče je, da sta za več deset tisoč evrov oškodovala tudi moškega iz Maribora, kar policisti še preiskujejo.

Žrtvama sta na vest trkala z lažnimi življenjskimi zgodbami, češ da potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav.

32-letnico so v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše do sedaj še niso obravnavali. 

Goljufinji sta se predstavljali z lažnimi imeni. Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena.

Ker policisti sumijo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram še več, pozivajo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijskih postajah, kjer prebivajo.

Obema so odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Grozi jima zaporna kazen od enega do osmih let.