Nasveti

Zelena lekarna: Nad bradavice na naraven način

Sonja Grizila
28. 6. 2024, 04.00
Deli članek:

Poleti, ko imamo kožo razgaljeno, nas bradavice motijo še bolj kot običajno. Povzroča jih virus HPV, lahko se jih nalezemo kjerkoli, potem pa si jih sami raznesemo po telesu, še posebej pecljate bradavice.

Pexels
Figa

 Niso nevarne, lahko pa srbijo in bolijo, če si jih ranimo. Znebimo se jih z vztrajnim »napadanjem« z različnimi naravnimi sredstvi, lahko jih tudi menjavamo, da se bodo bradavice prej odluščile.

    Če imate doma figo, so prvi sadeži že dovolj veliki, da jih lahko uporabimo za zdravljenje. Utrgamo nezrel sadež, iz peclja se pocedi mleček – nakapajmo ga na  obliž in pritrdimo na bradavico. Večkrat zamenjajmo.  

     So še drugi mlečki, ki odstranjujejo bradavice, recimo tekočina, ki se pocedi iz prelomljenega regratovega stebla. Z njim namažimo bradavico večkrat na dan. Zelo učinkovit je krvavi mlečnik, ki je v polnem razcvetu prav zdaj, iz stebla se cedi oranžni mleček, ki na zraku pordeči. Večkrat na dan si z njim namažemo bradavice ali pa ga nakapamo na obliž in pritrdimo na bradavico, še najmanj bo moteč čez noč.

    Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 26, 24. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!